Skip to content

Het geheim achter mooie powder brows: kleur, ondertonen en een natuurlijke uitstraling!

Ben je benieuwd waarom permanente make-up wenkbrauwen soms niet zo donker kunnen worden gepigmenteerd als je zou willen? In deze blogpost van de Huidspecialisten bespreken we het belang van kleurkeuze en de compatibiliteit met de natuurlijke huidondertonen. Blijf lezen om meer te ontdekken over waarom zachtheid en natuurlijkheid essentieel zijn bij permanente make-up wenkbrauwen.

Kleurkeuze en huidondertonen

Het is begrijpelijk dat sommige mensen graag een diep en intensere wenkbrauwkleur willen bereiken. Echter, het is cruciaal om rekening te houden met de unieke eigenschappen van jouw huid. Bij permanente make-up draait het om het creëren van een natuurlijke uitstraling die bij jou past.

Donkere kleuren hebben vaak een koelere ondertoon, wat betekent dat ze een blauwe of grijze tint hebben. Het is belangrijk om te begrijpen dat een koele kleur kan vervagen bij een koel huidtype. Als je een koel huidtype hebt, met hoofdzakelijk blauwe/paarse aders, is het raadzaam om te kiezen voor een warmere tint, zoals lichtbruin met een oranje/gele ondertoon. Deze kleuren zullen beter genezen met de ondertoon van jouw huid en voorkomen dat de wenkbrauwen na verloop van tijd gaan vervagen.

Zachtheid en natuurlijkheid

Bij permanente make-up streven we altijd naar zachtheid en natuurlijkheid. Het doel is om wenkbrauwen te creëren die er niet alleen geweldig uitzien, maar die ook passen bij jouw gezicht en persoonlijkheid. Een te donkere pigmentatie kan er onnatuurlijk uitzien en contrasteren met je huidtint, wat resulteert in een ongewenste uitstraling. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen kleur en zachtheid om een subtiel en verfijnd resultaat te bereiken.

Conclusie

Bij het kiezen van de juiste kleur voor permanente make-up wenkbrauwen is het van belang om rekening te houden met de huidondertonen. Donkere kleuren met een koele ondertoon kunnen bij een koel huidtype na verloop van tijd vervagen. Het streven naar zachtheid en natuurlijkheid is de sleutel tot het verkrijgen van prachtige wenkbrauwen die jouw unieke schoonheid benadrukken. Onthoud dat het doel van permanente make-up is om jouw natuurlijke uitstraling te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten.

Powder brows cursus

Wil jij leren hoe je de juiste technieken, kleurkennis en ondertonen krijgt om mooie natuurlijke pmu te zetten, volg dan de cursus pmu powder brows bij Huidspecialist Opleidingen.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.