Skip to content

Hoe lang houdt het resultaat aan van een fibroblastbehandeling

Hoe frustrerend de tekenen en symptomen van veroudering ook kunnen zijn, veel mannen en vrouwen zijn nog niet helemaal klaar of in staat om onder het mes te gaan. Bovendien willen cliënten met een milde tot matige slappe huid en rimpels vaak een minder ingrijpende optie, zonder het langdurige herstel of de uitvaltijd die gepaard gaat met chirurgische ingrepen. Als u op zoek bent naar een niet-chirurgische huidverstrakkingsbehandeling die u kan helpen de klok terug te draaien en u een gezondere, jeugdigere huid te geven, dan is een fibroblast behandeling wellicht iets voor u. Het deskundige team van de Huidspecialisten, is er trots op de opleiding en behandeling fibroblast huidverstrakking aan te bieden in Valkenswaard. Lees hier meer over fibroblasten, inclusief waar een plasma / fibroblast behandeling voor worden gebruikt en hoe lang uw resultaten kunnen aanhouden.

Wat doet plasma fibroblast?

Naarmate we ouder worden, neemt onze toevoer van collageen en elastine – twee van de belangrijkste componenten voor een gezonde, volle, jeugdige huid op natuurlijke wijze af, wat resulteert in lijntjes, rimpels en een slappe huid. Fibroblasting is een niet-chirurgische huidverstrakkingsbehandeling die de kracht van plasma microstralen gebruikt om de natuurlijke productie van collageen en elastine door het lichaam te stimuleren, wat resulteert in een strakkere, stevigere en gladdere huid.

Wat kan ik met de plasmapen behandelen

Door de behandeling met de fibroblastpen of plasmapen kan de technicus zowel grote als kleine delen van het lichaam nauwkeurig richten. Enkele van de meest voorkomende problemen die worden behandeld met huidverstrakking door fibroblasten zijn:

 • Boven ooglidcorrectie
 • Onder ooglidcorrectie
 • Gezichtslijnen en rimpels
 • Acne littekens
 • Liplijnen
 • Rokerslijnen
 • Kraaienpoten
 • Striae (buik, dijen, gezicht)
 • Nek
 • kaken

Hoe werkt plasmafibroblasting?

Fibroblasting is een relatief snelle en comfortabele procedure en kan ter plaatse worden uitgevoerd in de schoonheidssalon. De meeste mensen ervaren minimaal ongemak tijdens een fibroblast behandeling . Elke sessie duurt gewoonlijk ongeveer 30 – 90 minuten, afhankelijk van de te behandelen zone(s), en begint met het reinigen, desinfecteren en voorbereiden van de huid op de behandeling. Met behulp van een geavanceerde plasmapen wordt de behandeling uitgevoerd.

Hoe lang duurt het herstel van fibroblasten?

Geloof het of niet, er is vrijwel geen uitvaltijd (7 dagen)geassocieerd met een fibroblast behandeling. De meeste cliënten kunnen na de behandeling terugkeren naar hun normale dagelijkse routine, op enkele uitzonderingen na. Er kan sprake zijn van lichte roodheid, zwelling, gevoelloosheid of irritatie, maar een verkoelende gel kan worden aangebracht om deze symptomen te verlichten. In de meeste gevallen zijn deze mild en verdwijnen ze vanzelf binnen een paar dagen. Het is van cruciaal belang dat cliënten blootstelling aan de zon minimaliseren en hun huid gehydrateerd houden na de behandeling met fibroblasten.

Hoe lang duurt het voordat fibroblast behandeling werkt?

De resultaten van fibroblast behandeling hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen, aangezien het lichaam de productie van collageen en elastine begint op te voeren. De meeste mensen merken na een paar weken een verschil in hun huid, maar het kan  2 tot 3 maanden na uw sessie duren voordat de definitieve resultaten volledig zichtbaar zijn.  Tijdens een fibroblast consult worden de specifieke zorgen en doelen besproken van een cliënt, de huid wordt geëvalueerd en helpen bij het bepalen van een behandelplan.

Hoe lang duurt fibroblast?

Zoals bij de meeste cosmetische behandelingen, al dan niet chirurgisch, kunnen de resultaten van fibroblasten van persoon tot persoon verschillen op basis van een aantal individuele factoren, waaronder het huidtype van de cliënt, de huidconditie, het gewenste resultaat. Over het algemeen kunnen de meeste mannen en vrouwen twee tot drie jaar genieten van de resultaten van een fibroblastbehandeling voordat een herhalingsbehandeling nodig kan zijn. Enkele handige tips om de fibroblastresultaten te behouden en te verlengen zijn:

 • Vermijd blootstelling aan de zon
 • Gebruik zonnebrand
 • Houd je huid gehydrateerd
 • Gebruik de juiste huidverzorging
 • Eet gezond
 • Blijf gehydrateerd
 • Zorg voor een gezond, stabiel gewicht
 • Niet roken
 • Overweeg aanvullende huidbehandelingen, waaronder Hifu, skinboosters of fillers

Zou je graag meer informatie willen over de fibroblastopleiding staan onze medewerkers je graag telefonisch of persoonlijk te woord. De plasmapen die wij gebruiken is de Renouveau plasma medic pen

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.