Skip to content

Waarom het zo belangrijk is om het verschil tussen een koel en warm type te bepalen bij pmu

waarom is het zo belangrijk om een koel of warm type te bepalen  in de wereld van permanente make-up. Dit heeft met de ondertoon te maken. Het is belangrijk  kleurkennis te hebben van wat pigmenten doen in de huid. Waar zijn ze uit opgebouwd en wat is het effect van verschillende kleuren op elkaar? Iemand met een koele huid (blauw) moet je juist niet koel op koel aanbrengen dan krijg je dat de wenkbrauwen te grijs/blauw worden. Je moet dan juist een warm pigment kiezen (wat meer rood/geel bevat) om te voorkomen dat de pigmenten te koel opdrogen in de huid. Anders vervormt het pigment in de huid naar lelijk grijs/zwart/blauw pigment.

Ondertoon

Een koel huidtype wordt gekenmerkt door ondertonen zoals rood, roze of blauw, terwijl een warm huidtype ondertonen heeft zoals geel, perzik of goud. Het begrijpen van je huidtype is essentieel bij het selecteren van de juiste permanente make-upkleur, omdat het kan bepalen welke tinten het meest flatterend zullen zijn voor jouw teint.

In de wereld van permanente make-up is het belangrijk om rekening te houden met het huidtype van je klant om ervoor te zorgen dat de gekozen kleur er natuurlijk uitziet en goed past bij hun huidskleur. Bijvoorbeeld, als iemand met een koel huidtype een te warme kleur krijgt, kan het er onnatuurlijk en contrasterend uitzien met hun huidskleur.

Om de juiste kleur te bepalen bij het zetten van powder brows, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste is het essentieel om de ondertoon van de huid van de klant te identificeren. Dit kan worden gedaan door te kijken naar de kleur van de aderen op de pols. Als de aderen meer blauwachtig lijken, duidt dit op een koel huidtype, terwijl groenachtige aderen wijzen op een warm huidtype.

Na het vaststellen van de ondertoon, kan een professionele permanente make-upartiest gebruikmaken van kleurentheorie om de ideale kleur te bepalen. Bijvoorbeeld, voor mensen met een koel huidtype kunnen as- of koelgetinte kleuren het meest flatterend zijn, terwijl mensen met een warm huidtype baat kunnen hebben bij meer gouden of warme tinten.

Haarkleuren en pigmenten

Bij verschillende haarkleuren horen ook andere pigment kleuren.

  • Blondine: Een (al dan niet natuurlijke) blondine? Een pmu pigment in een kleur die tot drie tinten donkerder is dan de blonde hairdo staat het mooiste. Voor een natuurlijk effect is een kleur met een grijzige of assige ondertoon het beste.
  • Bruin haar: Brunettes kunnen alle kanten op met welke kleur het beste bij ze past! Een wenkbrauw in een kleur die tot twee tinten lichter is dan de haarkleur staat heel zacht en vriendelijk. Dragen ze graag veel oogmake-up? Kies dan voor een tint die tot 2 tinten donkerder is dan de haarkleur.
  • Zwart haar: Dan is een donkerbruin pigment jouw go-to! Zwarte wenkbrauwen staan erg streng, ook al heb je zwart haar. Donkerbruine wenkbrauwen passen perfect bij de haarkleur en geven je een open, vriendelijke uitstraling.
  • Grijs haar: Dames met een grijze coupe komen stralend voor de dag als ze hun wenkbrauwen worden gezet met een asbruine kleur. Laat donkere bruintinten maar in de schappen staan, want ze geven een onnodig harde uitstraling. Een lichtere asbruine kleur haalt de teint en haarkleur helemaal op.
  • Rood haar: Om de rode haar en de mooie lichte huid te benadrukken, is een pigment in een warme bruintint het mooiste. Een kleur die tot maximaal drie tinten donkerder is dan de kleur van de haarwortels staat waanzinnig.

Daarnaast kunnen persoonlijke voorkeuren en gewenste eindresultaten ook een rol spelen bij de kleurkeuze. Het is altijd belangrijk om te communiceren en samen te werken met je klant om de perfecte kleur te bepalen die bij hun unieke behoeften en stijl past.

Het is belangrijk op te merken dat het kiezen van de juiste kleur een vaardigheid is die tijd en ervaring vergt om te ontwikkelen. Het raadplegen van een professionele permanente make-upartiest kan je helpen de ideale kleur te bepalen en zorgen voor een professioneel eindresultaat.

Meer leren over ondertonen en kleuren kiezen met pmu

Wil jij leren hoe je op de juiste manier kleur pigmenten kunt kiezen tijdens het zetten van pmu? Volg dan de opleiding pmu bij Huidspecialist opleidingen

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.