Heb je de eeuwenoude fout gemaakt om de naam van een bepaalde partner op je huid te tatoeëren? Of misschien begint die goedkope tatoeage die je hebt laten zetten op het vrijgezellenfeest van Mark je te achtervolgen. Hoe dan ook, je bent waarschijnlijk geïnteresseerd in het verwijderen van een tattoo met de laser.

In dit stuk lees je wat de beste lasers zijn voor het verwijderen van tattoos.
We hebben ook enkele tips verzameld over waar je op moet letten bij het kopen van een laser-tattoo apparaat.

Professionele tattoo verwijderaars die met lasers tattoos verwijderen hebben het allemaal gezien. Schaamte zou dus geen doorslaggevende factor moeten zijn! Zelfs als je tatoeage een gênant ontwerp is of zich op een gênante locatie bevindt, moet je niet bang zijn om een sessie te boeken bij een kliniek voor het verwijderen van tatoeages.

Meld je nu aan voor een cursus Tattoo verwijderen

Vertrouw ze, ze hebben waarschijnlijk veel erger meegemaakt.
Hier zijn de fundamentele voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden.

Voordelen van het verwijderen van tatoeages thuis.

Mogelijk goedkoper dan meerdere sessies met een professional,
Handiger dan naar een kliniek gaan (vooral tijdens de COVID-19-pandemie),
Minder invasief dan chirurgische tatoeage verwijderen.

Nadelen van het verwijderen van tattoos met de laser thuis

Doet meer pijn (professionals kunnen gekoelde lucht gebruiken om het ongemak te verdoven),
Het kost tijd om de machine te leren gebruiken en ervaring met het behandelen
Kennis van de huid

Wil je een laser kopen

Als je van plan bent om door te gaan met het kopen van een laser om tattoos mee te verwijderen. Dan geven wij je hier uitleg waar je rekening mee moet houden tijdens je aankoop.

Hoe werkt een laser om tattoos mee te verwijderen?

De laser is niet de high-power laser zoals in de films van James Bond. In feite zit het dichter in de buurt van het tattoo-machine.

Deze lasers produceren korte uitbarstingen van licht op verschillende golflengten. Wanneer deze lichtgolven op je tatoeage worden gericht, dringen ze de huid binnen en worden ze door de inkt opgenomen. Het licht breekt de inkt af in kleinere deeltjes die geleidelijk worden verwijderd door het lichaam en het immuunsysteem.

Het sleutelwoord hier is geleidelijk. Het duurt vaak meerdere sessies, vooral als de tatoeage groot is. Het hangt ook af van de kleur van de inkt. Voor verschillende kleuren zijn verschillende golflengtes nodig, omdat de kleuren het licht anders absorberen. Gele, groene en blauwe inkt is meestal het moeilijkst te verwijderen, terwijl zwarte en rode inkt het gemakkelijkst zijn.

Dit betekent dat hoe groter, kleurrijker en complexer de tatoeage is, hoe meer sessies je nodig hebt om hem te verwijderen.

 

Wat betreft de procedure zelf.

De meeste mensen omschrijven het als ongemakkelijk in plaats van pijnlijk. Dat hangt af van je eigen pijngrens maar als je het in de eerste plaats hebt overleefd om de tatoeage te krijgen, komt alles goed!

Terwijl oude laser die tattoos verwijderden en chirurgische verwijderingsopties de huid kunnen beschadigen, is het verwijderen van de tattoo door middel van een laser veel veiliger en heeft het minder kans op permanente schade. De eerste sessie kan een week tot 14 dagen duren om te genezen, maar de daaropvolgende sessies zullen steeds minder tijd in beslag nemen. Uiteindelijk zal de tatoeage volledig vervaagd zijn.
Belangrijke factoren om te overwegen
Net als bij het kopen van een nieuwe laptop of mobiele telefoon, moet u wat tijd besteden aan het bekijken van de functies van het apparaat in plaats van alleen maar te bewonderen hoe het eruit ziet! Dit zijn de factoren waar u op moet letten bij het kopen van een laser om tattoos te verwijderen.

  1. Enkele en multifunctionele machines – u kunt veel machines tegenkomen die verschillende functies hebben. Dit is niet per se een teken dat de tattoo-verwijderingsmachine niet goed is. In feite kan de lasertechnologie die tatoeages verwijdert ook zeer effectief zijn bij andere soorten huidaandoeningen en pigmentvlekken. Hoe dan ook, het is altijd het beste om een tattoo-verwijderingsmachine te kiezen die is ontworpen en / of getest voor het verwijderen van tatoeages, zodat u weet dat deze effectief is.
  2. Lasertechnologie
    Er zijn twee soorten lasertechnologie die effectief zijn bij het verwijderen van tatoeages. Als een laser niet duidelijk aangeeft welke techniek hij gebruikt, vermijd deze dan!
    Q-Switched lasertechnologie is de oudste van de twee. Het meest voorkomende type is de Nd: YAG-laser, die meestal golflengten van 1064 nm biedt, wat perfect is voor het verwijderen van zwarte en blauwe tattoo-inkten. Nd: YAG-lasers kunnen ook instellingen hebben die de golflengten naar 532 nm schakelen, wat beter is voor rode inkt en andere warme kleurtinten.

Het andere type laser voor het verwijderen van tatoeages dat we aanbevelen, is picoseconde. Ze zijn sneller en moderner dan de Q-Switched (dat is ook de reden waarom ze meestal meer kosten). De picoseconde lasers werken op dezelfde manier als de Q-Switched, maar ze bieden een groter bereik aan golflengten en werken veel sneller met hogere energieniveaus. Dit maakt de sessies sneller en kan zelfs het aantal sessies verminderen dat je nodig hebt om een oude, dichtgekleurde tatoeage te verwijderen.

We hebben het net over golflengten gehad, maar dat is een belangrijk ding om te overwegen. Als je tatoeage alleen zwarte inkt bevat, heb je een laser nodig met een golflengte van 1064 nm. Als je tatoeage een reeks kleuren bevat, heb je een laser voor het verwijderen van tatoeages nodig die van golflengte kan wisselen naar 532 nm voor warme zonsondergangkleuren en 755 nm voor groene en blauwe kleuren.

Pulsen zijn de “shots” van licht. Als je een instelling met 3 pulsen hebt, vuurt hij elke keer dat je de laser afvuurt 3 schoten af. De Hz van de machine verwijst naar de snelheid waarmee hij pulsen kan afvuren.

De energie. Dit wordt gemeten in j / cm2 of mj, dus zoek naar die cijfers als je machines vergelijkt. Hoe hoger de energie, hoe agressiever (en dus efficiënter) de machine is. Maar dit wordt ook bepaald door de spotgrootte.

De spotgrootte is het gebied waarop de laser vuurt. Een grotere vlekgrootte zal met elke puls op meer van je tatoeage schieten maar vaak hebben lasers voor het verwijderen van tatoeages hetzelfde energieniveau. Dus door de spotgrootte te vergroten, spreidt u de energie over een groter gebied. Dus het minder effectief geven.

In termen van energie en lensgrootte, zal de beste laser voor het verwijderen van tatoeages de hoogste energieniveaus hebben bij de grootste instelling voor lensgrootte.

 

Andere overwegingen

Gebruiksgemak – het kopen van een technische laser voor het verwijderen van tatoeages die door professionals wordt gebruikt, klinkt misschien geweldig, maar wat als u niet weet hoe u deze moet gebruiken? Het gebruiksgemak is een belangrijke overweging. U wilt geen geld verspillen aan het kopen van een laser die u niet echt kunt gebruiken!

Controleer nogmaals de beoordelingen van klanten om erachter te komen hoe gemakkelijk het te gebruiken is en neem contact op met de Filler Kliniek opleidingen voor gedetailleerde richtlijnen en instructiehandleidingen.

 

Kosten


De kosten variëren afhankelijk van het merk van de lasermachine, de kracht ervan en waarvoor deze geschikt is. Een kleine laser tattoo-verwijderingsmachine om wenkbrauwtatoeages te verwijderen kost veel minder dan een professionele, klinisch-standaard grote tattoo-laser!

 

Certificeringen van lasers?

De FDA en de CE reguleert lasers. Volgens hun gids voor het verwijderen van tatoeages betekent dat wanneer een laser de goedkeuring krijgt van de FDA of CE, de CE of FDA heeft gecontroleerd of deze gelijkwaardig is aan een bestaande legale laser op de markt.

Extra opmerking: de FDA en CE heeft GEEN crèmes of zalven goedgekeurd die bedoeld zijn om tatoeages thuis te verwijderen. Dus als u die online ziet, vermijd ze dan koste wat het kost! Behalve de FDA en CE is er geen enkele autoriteit die deze machines reguleert en certificeert. Het is echter een goed idee om te controleren op klinische onderzoeken. Deze zullen u helpen iets meer te begrijpen over hoe de machines zijn getest voordat ze voor het publiek werden vrijgegeven. Ze geven je ook de kans om te zien hoe ze daadwerkelijk presteren.

Evenzo zijn FDA/CE-goedkeuring, positieve klinische onderzoeken, aanbevelingen van echte tatoeëerders en tattoo-verwijderaars allemaal dingen waar je naar moet zoeken. Als een laser voor het verwijderen van tattoos u niet meteen als veilig en professioneel lijkt, kunt u deze het beste op de plank laten liggen.

 

Veiligheidsmaatregelen

Lees de handleiding! Veiligheidsprocedures kunnen van machine tot machine verschillen. De fabrikant moet u een lijst geven van wat u wel en niet kunt doen, plus bedieningsinstructies, dus lees deze voordat u iets doet.

Sommige lasers voor het verwijderen van tatoeages moeten worden bediend door een professioneel opgeleide laser specialist maar in het algemeen:

Zorg ervoor dat het tattoo-gebied schoon, droog en vrij is.
Gebruik de juiste golflengtefrequentie voor de tattoo-kleuren.
Gebruik de juiste pulsfrequentie en een spotgrootte die geschikt is voor de tattoo grootte.
Draag een veiligheidsbril om uw ogen tegen het laserlicht te beschermen.
Voer een kleine testpatch uit (bijv. Een plek van 5 mm) en wacht een paar dagen om te zien of er bijwerkingen zijn voordat u de hele tatoeage in een sessie verricht.

 

De beste laser om tattoos mee te verwijderen van 2021

Om de beste laser te selecteren, hebben we veel tijd besteed aan onderzoek! Het was niet haalbaar om elke laser zelf te gebruiken en te testen (we houden te veel van onze tatoeages!), Dus hebben we in plaats daarvan experts geraadpleegd. We spraken met professionals die lasers gebruiken om hun aanbevelingen te achterhalen.

Als je van plan bent om je eigen laser te vinden, raden we je ten zeerste aan om onze richtlijnen hierboven te volgen. Doe je onderzoek en draai elke steen om voordat je op de door jou gekozen machine gaat zitten. Anders riskeert u veel geld te verspillen en uzelf mogelijk in gevaar te brengen met een defecte of verouderde laser.

 

Werk veilig!

PicoSure-laser voor het verwijderen van tatoeages door Cynosure
Geschikt voor: tatoeages en hardnekkige huidaandoeningen
Thuisgebruik: Nee, alleen specialisten. Koop deze laser niet zonder een training te volgen.
We zouden deze handleiding niet kunnen schrijven zonder de PicoSure op te nemen, een van de weinige esthetische picoseconde lasers met een verbazingwekkende staat van dienst. Volgens Cynosure laten klinische gegevens een betere tatoeage-verwijdering zien bij minder behandelingen.

De PicoSure gebruikt een Focus Lens om een reeks pigmentaandoeningen te behandelen, waaronder tatoeages. De golflengte van 755 nm pakt zwart, blauw en groen aan, terwijl de golflengte van 532 nm werkt voor rood, oranje en geel.

 

Verwijdering van tatoos:

Veelgestelde vragen
Weet u nog steeds niet zeker of het verwijderen van tatoeages de juiste keuze voor u is? We hebben de belangrijkste punten van dit artikel samengevat en de grootste vragen die mensen hebben over het verwijderen van laseren hieronder beantwoord.

 

Wat is het verwijderen van tattoos met de laser?

Het verwijderen van tattoos met de laser is het proces waarbij licht op specifieke golflengten op uw huid wordt afgevuurd. Het licht breekt de inktpigmenten af die je tatoeage maken. Na meerdere sessies wordt de tatoeage volledig verwijderd.

 

Doet het verwijderen van tattoos met de laser pijn?

Het hangt af van uw pijngrens, maar over het algemeen beschrijven mensen de ervaring als ongemakkelijk in plaats van pijnlijk.

 

Kun je thuis tattoos met de laser verwijderen?

Dit is niet aan te raden in verband met littekenweefsel en infectiegevaar.

 

Hoeveel kosten machines voor het verwijderen van tattoos met de laser?

De kosten variëren enorm! Onze goedkoopste laser kost € 2740 terwijl de duurste € 17.000 is. Een enkele sessie met een professionele laser tattoo-specialist kost ongeveer € 100 voor 5x5cm.

 

Hoe effectief is het verwijderen van tattoos met de laser?

Zeer effectief, mits correct gebruikt! De juiste golflengten voor de juiste kleuren, het juiste vermogen van de laser en een geoefende hand bij het verwijderen van tatoeages maken de lasermethode zeer effectief. Het is het meest effectief op zwarte en rode inkt, voor het snel verwijderen van tatoeages

 

Laat het verwijderen van tattoos met de laser blijvende schade achter?

Nee, het verwijderen tattoos met de laser mag geen blijvende schade aanrichten. U kunt ongemak ervaren tijdens de sessie en in de dagen erna, omdat uw huid geneest, maar dit zou niet blijvend moeten zijn. In de meeste gevallen zal uw huid weer normaal worden nadat de tatoeage volledig is verwijderd. Als je tatoeage erg sterk gepigmenteerd is, kan het moeilijk zijn om de tatoeage volledig te wissen en je huid te herstellen met deze verwijderingsmethode.