Mesotherapie, algemeen bekend als “biorejuvenation” of “biorevitalization”, is een huidverjongende behandeling. Voor huidverstrakking, het egaliseren van de huidskleur en textuur door middel van een mesogun injectie, van een multivitamine-oplossing en natuurlijke plantenextracten waardoor ze de tekenen verbeteren van huidveroudering.

Het verbetert ook;

 • acne littekens,
 • schade door de zon,
 • fijne lijntjes en rimpels,
 • hyperpigmentatie,
 • melasma,
 • lichaamslittekens en
 • egaliseert de huidskleur en textuur.

De afgelopen jaren is het gebruik van mesotherapie voor huidverjonging snel

toegenomen.

Wat zijn de toepassingen van Mesotherapie tegen veroudering en huidverjonging?

vitamine-injecties verjongen de cellen, maken ze actiever en stimuleren zo de aanmaak van collageen en elastine. Je kunt halverwege de twintig beginnen met anti-verouderingsbehandelingen om de vorming van rimpels te voorkomen. Behandelingen voor gezicht, hals, armen en handen worden meerdere keren per jaar aanbevolen.

Mesotherapie-injectie is een minimaal pijnlijke procedure. Voorafgaand aan de behandeling wordt de cliënt gepositioneerd voor behandeling en word het gebied aan beide zijden van het gezicht (behandelgebied) gemarkeerd. De steriele oplossingen die voor de mesogun injectie worden gebruikt, zijn samengesteld uit een cocktail van een multivitamine-oplossing en niet-gecrosslinkt hyaluronzuur.

De injectie wordt uitgevoerd met behulp van een mesogun. De mesogun pri wordt bestuurd door een microprocessor met verschillende injectieprogramma’s. De mesogun handhaaft de automatische controle van de spuit, en maakte het mogelijk de diepte en dosis van de injectie elektronisch aan te passen. Het pistool wordt onder een hoek ten opzichte van het huidoppervlak geplaatst. Bij elke injectie wordt een bepaalde hoeveelheid oplossing in de huid geïnjecteerd.

Bekijk onze cursussen mesotherapie

Veel huidproblemen kunnen met mesotherapie succesvol worden behandeld, met name:

 1. Hyperpigmentatie
 2. Verjongt de huid
 3. Verbetert de helderheid en glans van de huid
 4. Neutraliseert vrije radicalen (bij rokers)
 5. Verbetert de zachtheid van de huid
 6. Anti-veroudering

In het laatste geval verhoogt mesotherapie de bloedcirculatie in de huid en veroorzaakt het de aanmaak van collageen. De procedure laat de huid stralen en de resultaten beginnen pas de dag na de behandeling te verschijnen. Het actieve serum die bij deze mesotherapie wordt gebruikt, bevat: hyaluronzuur, anorganische zouten, aminozuren en vitamines.

Resultaten zijn zichtbaar na 3-4 sessies, het huidoppervlak wordt flexibeler, strakker, helderder en kleine rimpels worden glader. Gezichtsverjonging met mesotherapie is ideaal voor iedereen die zijn vermoeide gezicht wil opfrissen met een snelle, niet-chirurgische ingreep.

Acne littekens

Littekens veroorzaakt door acne kunnen worden behandeld met mesotherapie door ingrediënten zoals hyaluronzuur met de mesogun toe te dienen. 

Voor de grote resultaten is mesotherapie na een reeks van deze behandelingen zichtbaar. 

Het maakt gebruik van actieve ingrediënten, zoals hyaluronzuur, vitamines (A, B, C, E en K) en mineralen worden rechtstreeks in de huid van de cliënt geïnjecteerd. Deze injecties worden in de epidermale laag van de huid ingebracht. Naarmate we ouder worden, neemt de bloedsomloop van onze huid af, waardoor het vermogen van zuurstof en voedingsstoffen om gifstoffen uit onze huid te verdrijven, wordt verminderd. Dit alles leidt tot vroegtijdige veroudering van de huid en kan de huid een vermoeide uitstraling geven.

Het verouderingsproces kan wreed zijn voor onze huid. Tussen beschadiging door de zon en progressief collageenverlies verliest de huid zijn stevigheid en veerkracht. Mesotherapie voor huidrevitalisatie doordrenkt de epidermale en dermale laag van de huid met een krachtige cocktail van vitamines en antioxidanten om te verjongen en te revitaliseren.

Mensen die Mesotherapie voor huidverjonging hebben gehad, beschrijven hun huid als stevig, stralend, jeugdig en stralend. De behandeling wordt meestal uitgevoerd in een eerste reeks van één sessie per week gedurende 4-6 weken. De resultaten worden vervolgens behouden door touch-up-sessies.

FAQ

Wanneer zie ik resultaten?

De resultaten variëren afhankelijk van uw lichaamstype en de aandoening die wordt behandeld. Gemiddeld merken cliënten zichtbare verbetering in twee tot drie sessies. Voor bepaalde aandoeningen zien cliënten resultaten na de eerste sessie.

Blijven de resultaten?

De resultaten blijven, vooral in combinatie met lichaamsbeweging en goede voeding. De natuurlijke veroudering die uw uiterlijk aantast, kunnen we echter niet stoppen. Om deze reden raden we regelmatige onderhoudsbezoeken aan.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

U kunt een licht knellend of branderig gevoel krijgen wanneer de injecties worden toegediend. We kunnen echter een plaatselijke verdoving bieden die de behandeling vrijwel pijnloos maakt

Zijn er bijwerkingen?

Een vaak voorkomende bijwerking van mesotherapie zijn blauwe plekken, die over het algemeen binnen een week verdwijnen. Om het genezingsproces te versnellen, raden we aan om het homeopathische supplement arnica dagelijks oraal in te nemen of plaatselijk toe te passen. Cliënten kunnen tijdelijke pijn ervaren. Dit zal binnen 24-48 uur verdwijnen.

Zijn er beperkingen?

Beperkingen variëren, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. Deze bespreken we met elke cliënt voordat de behandeling begint. Over het algemeen wordt cliënten geadviseerd om gedurende ten minste 4 uur na gezichtsbehandelingen geen make-up te dragen en gedurende ten minste 6 tot 8 uur geen warme douches te nemen. We raden cliënten aan om vóór de behandeling een eiwitrijke maaltijd te eten en cafeïne of andere stimulerende middelen te vermijden.

Wat krijg je in opleiding

Theorieles van een hele dag, over antioxidanten, hyaluron, vitamines en peptiden en de grondbeginselen van mesotherapie
Volledige praktijk
Eén op één training

Zou je graag wat meer informatie willen over de opleiding skinbooster, kijk dan op onze website: Cursus skinbooster – Fillerkliniek Opleidingen