Als je op zoek bent naar een semi-permanente wenkbrauwoplossing die er natuurlijk uitziet en moeiteloos te onderhouden is, dan zijn powder brows een fantastische optie om te overwegen. In de wereld van semi-permanente make-up biedt poederachtige wenkbrauwen een meer gepolijste uitstraling dan microblading, maar ook met een zachter effect dan traditionele wenkbrauw make-up. Als u besluit om te gaan voor een poederige wenkbrauwen-behandeling, wat voor benodigdheden hebt u dan nodig en wat zijn de verschillen tussen ombre en poederachtige wenkbrauwen?

Bekijk onze cursus voor wimperlifting

Wat is powder brows?

Poederachtige wenkbrauwen, ook wel bekend als poeder wenkbrauwen, ombre of fluffy brows, zijn een techniek waarbij pigmentatie in de wenkbrauwen wordt aangebracht om een schaduweffect te creëren. In tegenstelling tot microblading – waarbij haarachtige huidincisies worden gemaakt om eruit te zien als wenkbrauwhaartjes – wordt poederachtige wenkbrauwen toegepast met een machine die kleine stippen pigment in de huid stippelt. Hierdoor ontstaat een subtiele, gevulde uitstraling die meer lijkt op echte wenkbrauwen dan op getekende wenkbrauwen.

 

Wat heb je nodig voor powder brows?

Als u zich afvraagt wat de benodigdheden zijn voor het aanbrengen van poederachtige wenkbrauwen, zijn er verschillende items die u nodig zult hebben om de procedure correct uit te voeren. Allereerst zult u een opleiding moeten volgen bij een gecertificeerde wenkbrauwspecialist of cosmetisch tatoeagetechnicus om de techniek onder de knie te krijgen. Als je eenmaal de vaardigheden hebt om poederachtige wenkbrauwen toe te passen, moet je echter wel over de juiste hulpmiddelen beschikken om de behandeling succesvol uit te voeren.

De belangrijkste benodigdheid is het poederbrows pigment zelf. Er zijn verschillende pigmenten op de markt, en de door jou gekozen pigment zal afhangen van de kleur en textuur van de huid van de cliënt. Andere benodigdheden zijn een digital machine, naalden, microborstels, wondgels, voorgetekende wenkbrauwsjablonen en steriele hygiëneproducten zoals handschoenen, maskers en ontsmettingsmiddelen. Het is cruciaal om alle benodigdheden na elke procedure te desinfecteren om infecties te voorkomen.

 

Verschil tussen ombre en powder brows

Ombre brows zijn ook een schaduwtechniek die uiteindelijk resulteert in een poederachtige look, maar er is een subtiel verschil tussen de twee behandelingen. Bij ombre brows wordt de aanzet van de wenkbrauw geaccentueerd door donkerdere pigmenten te gebruiken, en de kleur geleidelijk te laten vervagen richting de staart die iets lichter van kleur is. Het eindresultaat is een meer gestructureerde en dramatische look dan de poeder wenkbrauwen.

Aan de andere kant focus poederachtige wenkbrauwen simpelweg op de opvulling van de wenkbrauwen en gebruikt in plaats daarvan een enkele tint pigment om een shaduwachtige afwerking te creëren. Dit zorgt voor een zachter, natuurlijker resultaat dat over het algemeen geschikter is voor dagelijks gebruik.

 

Waarom kiezen voor powder brows?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor poederachtige wenkbrauwen. Allereerst ziet de techniek er natuurlijk uit – zelfs van dichtbij – vanwege zijn fijne stippen. In tegenstelling tot microblading – dat er soms bevederd uitziet – is poedertechniek moeilijker te onderscheiden van echte wenkbrauwen. Bovendien vereist de techniek weinig onderhoud en is deze gemakkelijk te trekken, waardoor de klant tijd bespaart in hun beauty-routine.

Ten slotte is de techniek geschikt voor een breed scala aan huidtypes omdat er geen diepgaande puncties of huidincisies zijn. Mensen met een vettere huid zijn over het algemeen meer geschikt voor poederachtige wenkbrauwen dan microblading, omdat de techniek minder gevoelig is voor vervaging.

 

Conclusie

Poederachtige wenkbrauwen zijn een geweldige optie voor dames (en heren) die op zoek zijn naar natuurlijke, gevulde wenkbrauwen zonder veel onderhoud. Terwijl ombre brows een vergelijkbare techniek zijn, gebruiken ze een subtiel andere benadering om een helderder en dramatischer effect te creëren. Als u geïnteresseerd bent in het toepassen van poederachtige wenkbrauwen, vergeet dan niet de benodigdheden die u nodig hebt, waaronder pigment, een machine en verschillende hygiëneproducten. En natuurlijk, zorg ervoor dat u bent opgeleid door een gecertificeerde wenkbrauwprofessional om deze semi-permanente make-uptechniek correct te kunnen uitvoeren.