De nieuwe trend in een heldere huid

Zuid-Korea heeft een rijke geschiedenis op het gebied van schoonheidsesthetiek, variërend van cosmeticabedrijven tot straatmode en zelfs tot aan de fantastische K-Pop-groepen die de afgelopen tien jaar in populariteit in het Westen zijn geëxplodeerd. Als we door een willekeurige straat in Seoul lopen of naar de Koreaanse cinema kijken, wordt het duidelijk dat we veel kunnen aanpassen aan ons eigen leven als het gaat om onze eigen huidverzorging en esthetiek. Gezichtsprocedures zoals de Carbon-behandeling zijn niet anders.

K-beauty is de wereldwijd erkende huidverzorgings- en cosmeticabeweging die de nadruk legt op gezondheid, schoonheid en een vlekvrije huid met als doel roodheid in het gezicht te verminderen ten gunste van meer neutrale tinten. Het is absoluut geen verrassing dat Zuid-Korea, de geboorteplaats van K-beauty, ook de Carbon-gezichtsprocedure heeft ontwikkeld. Als u uw huid de egale, heldere teint wilt geven die deze momenteel mist, dan is deze behandeling wellicht iets voor u.

Bekijk onze cursus Carbon peeling met picolaser

Wat is een Carbon-behandeling?

Zoals de naam al aangeeft, is de Carbon-behandeling bedoeld om u een heldere huid te geven door een aantal oneffenheden aan te pakken die uw huid kunnen beïnvloeden. Deze voorwaarden kunnen het volgende omvatten:

• Roodheid van de huid
• Acne en acnelittekens
• Mee-eters en open poriën
• Vettigheid van de huid
• Fijne lijntjes en rimpels
• Pigmentproblemen en ongelijkmatige tinten

Daarnaast helpt de behandeling de aanmaak van collageen in uw huid te stimuleren. Dit is ongelooflijk belangrijk voor het behouden van de schoonheid en het volume van de huid naarmate we ouder worden. Studies hebben aangetoond dat we na de leeftijd van 29 jaar allemaal elk jaar ongeveer 1 procent minder collageen in onze huid produceren, dus we moeten behandelingen vinden die ons helpen het vermogen van onze huid om zelf collageen te produceren te verbeteren.

Het mooie van de Carbon Facial-behandeling is dat er vrijwel geen hersteltijd voor de cliënt nodig is en dat deze vrijwel pijnloos is. In sommige kringen ook bekend als de China doll facial peeling, werkt de behandeling door gebruik te maken van een combinatie van een pico-lasermachine en carboncrème die op de cliënt wordt aangebracht. Het koolstofserum bindt zich met onzuiverheden in de poriën van de cliënt en wanneer de laser over de huid van de cliënt gaat, veroorzaakt het een reactie die de energie diep in de poriën doorgeeft, waardoor de productie van collageen wordt gestimuleerd en onzuiverheden diep van binnen worden verwijderd, zoals vuil, olie en dode huidcellen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig en hoe lang duurt het?

Over het algemeen worden door de meeste cosmetische professionals 4 tot 6 verschillende behandelingen aanbevolen, idealiter gespreid tussen 1 en 4 weken. Alle klanten moeten een zonnebrandcrème van minimaal SPF 30 gebruiken is om schade door de zon als gevolg van de verhoogde gevoeligheid van de huid in de dagen na de behandeling te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van de China Doll Facial?

De voordelen van de behandeling zijn onmiddellijk zichtbaar en de kans is groot dat u op korte termijn een gladdere huid zult ervaren. Afhankelijk van het aantal behandelingen dat u krijgt, kan de Carbon Facial een aantal verschillende voordelen opleveren, afhankelijk van uw eigen huidprobleem en doelstellingen:

• Merkbaar strakkere en gladdere huid
• Over het algemeen een levendigere en gehydrateerde huid
• Een vermindering van mee-eters en whiteheads
• Een evenwichtigere teint met minder roodheid van de huid
• Verbetering van de huidskleur en huidtextuur
• De behandeling kan de collageenproductie helpen stimuleren
• Verbetering van acne en vermindering van de ernst van acnelittekens
• Stimulatie van de collageenproductie voor verbeterde stevigheid van de huid

Zoals de naam al doet vermoeden, is het resultaat een evenwichtiger, gladdere huid, zoals de porseleinen China Doll waarnaar het is vernoemd. Hoewel we de neiging hebben om dit soort gezichtsbehandelingen te associëren met vrouwen, kan de China Doll Facial al deze voordelen ook teweegbrengen bij mannelijke cliënten die mogelijk aan dezelfde soort huidonvolkomenheden lijden.