Injecteerbare haarserums zoals bij mesotherapie zijn een populaire behandeling voor haarverlies en haaruitval. Deze serums bevatten een combinatie van werkzame stoffen die samenwerken om de haargroei te stimuleren en de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren.

Bekijk onze cursus voor wimperlifting

Minoxidil

Een van de belangrijkste werkzame stoffen die in injecteerbare haarserums wordt gebruikt, is Minoxidil. Dit is een FDA-goedgekeurde stof die al sinds de jaren ’80 wordt gebruikt voor de behandeling van haarverlies. Minoxidil werkt door de bloedtoevoer naar de haarfollikels te verbeteren, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Het kan helpen om de haardichtheid te verhogen, de haargroei te versnellen en het haaruitvalproces te vertragen.

Een ander ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in injecteerbare haarserums, is Finasteride. Finasteride is een medicijn dat de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron (DHT) remt. DHT is een hormoon dat haarverlies kan veroorzaken, dus door de niveaus ervan te verlagen, kan Finasteride de haargroei bevorderen en de haaruitval vertragen.

 

Biotine

Biotine is nog een andere belangrijke werkzame stof die vaak voorkomt in haarserums. Biotine, ook bekend als vitamine B7, speelt een belangrijke rol bij de haargroei en -gezondheid. Het helpt om voedingsstoffen naar de haarfollikels te transporteren en de haargroei te stimuleren. Biotine kan dus helpen om het haar sterker en gezonder te maken.

 

Cafeïne

Cafeïne is een ander ingrediënt dat vaak gebruikt wordt in injecteerbare haarserums. Cafeïne helpt om de bloedtoevoer naar de hoofdhuid te bevorderen, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Het kan ook de haarfollikels beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, waardoor het haar beter bestand is tegen breuk en haaruitval.

 

Aloë vera

Aloë vera is een ander ingrediënt dat vaak in haarserums wordt gebruikt vanwege de kalmerende en hydraterende eigenschappen. Aloë vera bevat proteolytische enzymen die helpen bij het verwijderen van dode huidcellen op de hoofdhuid, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Het kan ook helpen om de hoofdhuid te hydrateren, waardoor het haar sterker en gezonder wordt.

 

Ketamine

Keratine is een proteïne die van nature in het haar voorkomt en die kan worden toegevoegd aan injecteerbare haarserums om de haargroei te bevorderen en de haardichtheid te verbeteren. Keratine helpt om de haarstructuur te versterken en de haarschacht te beschermen tegen beschadiging.

 

essentiële oliën

Ten slotte kunnen essentiële oliën, zoals rozemarijnolie, pepermuntolie en lavendelolie, ook worden toegevoegd aan injecteerbare haarserums vanwege hun stimulerende en genezende eigenschappen. Deze oliën kunnen de bloedcirculatie naar de hoofdhuid verbeteren en de haarfollikels stimuleren, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd en de haaruitval wordt vertraagd. Ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van roos en andere hoofdhuidproblemen.

 

Conclusie

Kortom, injecteerbare haarserums bevatten een combinatie van verschillende werkzame stoffen die samenwerken om de haargroei te stimuleren en de gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren. Met behulp van Minoxidil, Finasteride, Biotine, Cafeïne, Aloë Vera, Keratine en essentiële oliën kunnen deze serums helpen om haarverlies te verminderen en de haargroei te bevorderen. Het is altijd belangrijk om een professional te raadplegen voordat u een behandeling ondergaat, om er zeker van te zijn dat de behandeling geschikt is voor uw haarconditie en -type.

Wil je graag een mesotherapie cursus volgen dan kan dit bij Huidspecialist opleidingen. We hebben diverse meso appartuur waarbij ook apparatuur zit waarbij geen BIG registratie is verreist.