Skip to content

Diode ICE laser of Soprano

Als u overweegt om laserontharing te gebruiken, doet u waarschijnlijk al wat onderzoek - heel verstandig! U wilt weten dat u de gewenste resultaten krijgt, in de juiste tijdschaal, voor de juiste prijs en zonder pijn.

Een van de dingen die u tegenkomt, is de verscheidenheid aan beschikbare lasermachines. Hier bespreken we het verschil tussen twee van de meest populaire machines, Candela en Soprano.

Ik blijf lezen over golflengten – wat betekent het?

Even technisch, het principe achter laserontharing is selectieve fotothermolyse. Dit komt overeen met een specifieke golflengte van licht en pulsduur om het beste effect op het doelwit (de haarfollikel) te garanderen met een minimaal effect op elk omringend weefsel. Referenties die u ziet, kunnen zijn:

  • Alexandrite – ideaal voor een lichtere huid en haar, evenals fijn haar.
  • Diode – werkt goed op de meeste huidtypes.
  • ND: YAG– goed voor een donkere huid en haar.
  • IPL – IPL staat voor Intense Pulsed Light, het is puur licht maar heeft filters die dezelfde golflengte licht geven als lasers. Voor ontharing werken zowel laserlicht als IPL-licht volgens precies hetzelfde mechanisme. De nieuwere IPL’s zijn veel comfortabeler en effectiever.

Welke golflengten gebruiken Candela en Soprano?

Candela maakt gebruik van twee verschillende golflengten van licht, Alexandrite en ND:YAG. Dit betekent dat Candela ideaal is om verschillende haartypes en verschillende huidtypes te behandelen.
De andere toppresteerder, Soprano een diode laser, gebruikt drie verschillende golflengten van licht, Alexandrite, ND-YAG plus diode. Soprano is geweldig voor het verwijderen van alle soorten haar van fijn tot grof en verschillende huidskleuren en huidtypes.

bb82a0f24d43438e582f56edae11a1f2

Ik heb ook gezien dat er verschillende behandeltechnieken zijn, dus wat zijn dit?

Er zijn twee verschillende behandelingstechnieken:

Shots

de laserenergie wordt in enkele opnamen aan een klein gebied geleverd voordat u naar het aangrenzende gebied gaat. Candela is een ‘per shot’ behandeling en de spotgrootte op deze machine is groot, waardoor behandelingen sneller gaan.

SHR (super ontharing)

van de diode laser wordt met de applicator over het gebied heen en weer bewogen, en de laser flitst 10 keer per seconde, met een lagere intensiteit. Dus in plaats van een enkel schot te leveren, laat het energie en warmte opbouwen. De diode laser oftwel de soprano (merknaam van een diode laser) maakt gebruik van SHR en heeft de grootste behandelkop in het assortiment. De diode laser is sneller dan elke andere laser, dus de behandelingstijden zijn korter.

Comfort vergelijking

Zowel de Candela als  Soprano de diode laser zijn vrijwel pijnvrij.
Candela maakt gebruik van koeltechnologie genaamd DCD spray. Dit is een vriesmiddel dat de huid “bevriest” en verdooft tijdens laserbehandelingen.
De diode laser heeft de twee modi, SHR en In Motion technologie. In Motion maakt gebruik van een koel ijspunt van – 10 graden waardoor de behandeling zeer comfortabel is.

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Welke is beter?

Er is geen verschil in de klinische uitkomst en beide machines en zullen u goede resultaten geven. De sleutel tot het verkrijgen van het resultaat dat de cliënt heeft meer te maken met de kliniek die de klant kiest.

De ervaring van de lasertechnicus zal de grootste impact zijn op de resultaten. 

Bij de Huidspecialisten in Valkenswaard streven onze ervaren technici en docenten er voortdurend naar om ervoor te zorgen dat hun vaardigheden en technieken worden doorgegeven tijdens de permanent ontharings opleidingen en uitstekende resultaten opleveren voor de klanten, ongeacht hun haartype of huidskleur.
We gebruiken de diode ice laser om pijnvrije behandelingen en maximaal comfort te garanderen.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.