Skip to content

genezingsproces tattoo

Wat gebeurt er als de inkt eenmaal binnen is?

Nadat je tatoeëerder je ontwerp heeft aangebracht, wassen ze de overtollige inkt weg met een spray en keukenpapier. Afhankelijk van je artiest

Ze kunnen je verse tatoeage afdekken met huishoudfolie, anderen zullen een papieren handdoek gebruiken en deze op de plaats over de nieuwe tatoeage plakken. of ze gebruiken second skin om de tattoo te verzorgen. U krijgt nazorginstructies van de tatoeëerder, waarin het genezingsproces  van de tattoo wordt uitgelegd. Deze lijst van het genezingsproces over de tattoo geeft u waardevol advies voor het onderhoud van uw inkt, dus volg deze nauwkeurig op. De tatoeëerder heeft het je niet voor de lol gegeven; de informatie is goed, gedegen advies gebaseerd op jarenlange ervaring. Hoe meer je voor je nieuwe inkt zorgt tijdens het genezingsproces, hoe beter en helderder je tatoeage eruit zal zien.

genezingsproces tattoo

Wat je ook doet, krab er niet aan! Je nieuwe inkt zal na een paar dagen een licht korstje vormen en kan flink jeuken. Als je aan de korstjes krabt of plukt, trek je de verse inkt uit je huid en ziet je tatoeage er vervaagd en vlekkerig uit.

Wat ook belangrijk is voor  het genezingsproces van je tattoo. Ga niet zwemmen of laat je nieuwe ontwerp niet weken totdat het volledig is genezen, dus als je erover denkt om wat inkt te halen om tijdens je vakantie op het strand te pronken, denk dan nog eens goed na! Het is de moeite waard om te wachten tot je terug bent om het werk te laten doen.

We hebben allemaal verschillende tijden nodig om te genezen, maar als vuistregel zal het genezen in ongeveer een week tot tien dagen, waarna je een vorm van lichte huidschilfering zult ervaren (een beetje zoals zonnebrand). Nadat dit is verdwenen, zal de kleur van je tatoeage doorkomen en net zo helder en levendig zijn als de dag waarop het werd aangebracht. NU kun je het laten zien.

picolaser

Je hebt de pijn doorstaan, het  genezingsproces van je tattoo is grotendeels achter de rug, dus haal het meeste uit je nieuwe tattoo! Verzorg het met een vochtinbrengende crème en als je in de zon gaat, gebruik dan een zonnebrandcrème met een hoge factor. De zon kan je kunstwerk echt doden en ervoor zorgen dat het er voor zijn tijd oud uitziet!

Hopelijk hebben we de meeste van de veelgestelde vragen in de bovenstaande tekst behandeld die je zullen helpen om de beste inkt te krijgen van de beste tatoeëerder waar je de rest van je leven blij mee zult zijn – GENIET!

Als het om nazorg en  het genezingsproces van je tattoo gaat, zijn er veel denkrichtingen. Hier is een kleine lijst en korte beschrijvingen van enkele van de meer populaire lotions en drankjes om de genezing van je tatoeage te vergemakkelijken.

  • De natuurlijke plantaardige vezel tattoo-spons. Deze tatoeagespons is nieuw op de markt en kan je nieuw getatoeëerde gebied reinigen zonder irritatie te veroorzaken en zonder je nieuwe meesterwerk te beschadigen. Gebruik de spons een of twee keer per dag tijdens de eerste paar dagen van genezing (voorafgaand aan korstvorming of peeling). Dit houdt je huid schoon en gehydrateerd, omdat de spons de huid niet te veel van zijn natuurlijke oliën zal ontdoen, in tegenstelling tot de meeste andere producten.
  • CrocArt is een snel en snel huidherstellende serum dat in 3 stappen je huid en tatoeage voorbereid, repareert en conserveert. Het vormt vanaf de eerste dag een effectieve barrière tegen infecties. Geneest de huid en vermindert ontstekingen en vermindert de jeuk van genezing. En langdurig gebruik zorgt ervoor dat je tattoo-kleur er geweldig en levendig uitziet. Bevat van nature voorkomende Omega’s 3, 6 en 9, plus terpenes, oliezuur en vitamine A en E; CrocArt is uw natuurlijke keuze om het werk van uw kunstenaar in topconditie te houden.

Is er toch iets misgegaan met het  genezingsproces van je tattoo? Of vind je de tattoo niet mooi en wil je deze verwijderen en/of laten coveren is het ook mogelijk om deze te laten laseren. Het  genezingsproces van je tattoo is grotendeels vergelijkbaar met het weg laseren van je tattoo als wanneer je deze laat plaatsen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Huidspecialist opleidingen in Valkenswaard. 

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.