Skip to content

Haar pigmentatie

Haar pigmentatie van de hoofdhuid (MHP) is een van de meest populaire procedures voor het verbergen van haaruitval.

Haar pigmentatie van de hoofdhuid (MHP) is een van de meest populaire procedures voor het verbergen van haaruitval. Dit type behandeling is immers minder invasief dan andere procedures zoals haartransplantaties, die soms aanzienlijke downtime kunnen vereisen. Het is ook effectiever dan andere niet-invasieve behandelingen en therapieën zoals Propecia, Rogaine, Biotine shampoos en laser caps als het gaat om het produceren van echte, zichtbare resultaten. Maar hoe lang duren de resultaten eigenlijk van haar pigmentatie?

Het haar pigmentatie proces van de hoofdhuid omvat het pigmenteren van kleine gerepliceerde follikels in de hoofdhuid om een langdurig uiterlijk van haarstoppels te creëren. Hoewel het proces kan lijken op dat van een cosmetische tatoeage, zijn er andere factoren die kunnen spelen in hoe lang haar pigmentatie duurt. 

Haar pigmentatie wordt beschouwd als een permanente behandeling. De behandeling kan tot 6 jaar of langer duren, afhankelijk van hoe de procedure is uitgevoerd en hoe deze in de volgende jaren is uitgevoerd. Micropigmentatie kan meestal na 4 tot 6 jaar lichter worden, waardoor een touch-up nodig is.

Hoewel haar pigmentatie enkele jaren zou moeten duren, is het waarschijnlijk dat het op een gegeven moment tot op zekere hoogte zal vervagen. De mate van vervaging hangt echter af van verschillende factoren, zoals het lichaam reageert op de haar pigmentatie. Dit betekent dat het vervagen van haar pigmentatie sterk geïndividualiseerd is voor uw lichaam, huid en levensstijl.

Wanneer MHP-inkt wordt afgezet, zit deze ongeveer 2 lagen onder de huid. Naarmate de huid van nature exfolieert, kan de kans op vervaging toenemen.

haar micropigmentatie

Kwaliteit en type inkt is ook een belangrijke factor. De Huidspecialisten in Valkenswaard maakt gebruik van een gepatenteerd inktmengsel van Purbeau dat speciaal is gemaakt voor haar pigmentatie. Het gebruik van een niet-geteste inkt kan van invloed zijn op de consistentie van het uiterlijk en hoe lang deze meegaat. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de pigmenttint overeenkomt met uw bestaande haarkleur. Het gebruik van een lichtere of donkerdere tint kan bijvoorbeeld de consistentie van het uiterlijk en de kleur van het haar beïnvloeden. Toch zal een haar pigmentatie specialist ervoor zorgen dat de juiste kleur wordt gekozen voordat het proces wordt gestart.

Veel mensen zullen na 4 tot 6 jaar een touch-up nodig hebben. Na één touch-up sessie moet het oorspronkelijke uiterlijk worden hersteld en nog vele jaren meegaan.

Er zijn verschillende manieren waarop MHP verschilt van een traditionele tatoeage. Omdat tatoeagenaalden groter zijn dan die voor micropigmentatie van de hoofdhuid, hebben ze de neiging om dieper in de huid door te dringen. 

Van ultraviolet (UV) licht is bekend dat het zowel MHP als traditionele tatoeage-inkten vervaagt. Langdurig buiten zitten zonder zonnebrandcrème of een beschermende bedekking kan niet alleen leiden tot zonnebrand, maar het kan ook micropigmentatie sneller vervagen. Daarom is het belangrijk om vervaging te voorkomen met een zonnebrandcrème met een hoge SPF, vooral als je langer dan normaal wordt blootgesteld aan de UV-stralen van de zon.

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.