Skip to content

Haarpigmentatie​

Wat is het verschil tussen haarpigmentatie versus micro haar tatoeage?

Haarpigmentatie is geen tatoeage

Tenzij je bent getraind in het uitvoeren van zowel mhp als reguliere tatoeages, kun je niet eenvoudig schakelen tussen het ene type procedure en het andere. Om te beginnen gebruikt mhp een specifiek type apparatuur en inkt. mhp-pigment is speciaal gemaakt om niet te verkleuren zoals gewone tattoo-inkt. Micropigmentatie van de hoofdhuid dringt ook niet zo ver in de huid als een gewone tatoeage en het mhp-pigment breidt zich anders uit in de huid. Ten slotte is de techniek voor haarpigmentatie heel anders dan bij traditionele tatoeages. haarpigmentatie maakt gebruik van pointillisme of een dottingtechniek, waarbij traditionele tatoeages meer een schrapende methode zijn.

Haarpigmentatie is geen microblading

Wat is microblading? Microblading is een techniek waarbij je met een naald kleine haartjes op je wenkbrauwen pigmenteert door te snijden in de huid. Het is een semi-permanente techniek waardoor het lijkt alsof je vollere wenkbrauwen hebt. Zodra een kleur is gevonden die overeenkomt met uw natuurlijke haarkleur en de huid eronder, wordt het gebied gereinigd en verdoofd in afwachting van de procedure. In plaats van een tattoo-machine te gebruiken, wordt een klein handgereedschap gebruikt dat handmatig de wenkbrauwharen trekt.

Afgezien van het feit dat microblading een gepigmenteerde wenkbrauw is en mhp een haarpigmentatie, zijn de pigmenten, uitrusting en stijl van aanbrengen allemaal verschillend. mhp maakt kleine injecties die het uiterlijk van haarzakjes nabootsen, terwijl microblading wenkbrauwen probeert na te bootsen. De grootste overeenkomst is dat beide technieken kunnen worden gebruikt om het haar er voller uit te laten zien, maar verder zijn het totaal verschillende procedures.

Haarpigmentatie is geen microneedling

Alleen omdat microneedling naalden omvat en begint met “micro”, betekent niet dat het iets gemeen heeft met haarpigmentatie. Microneedling, ook bekend als skin needling, houdt in dat u een huidroller of met een dermapen gebruik maakt van een module met kleine naaldjes erop, die kleine prikjes in uw huid maken.

haarpigmentatie is geen laserbehandeling

Net als mhp houdt laserbehandeling in dat er iets aan de hoofdhuid wordt gedaan om haaruitval te behandelen. Dat is waar de overeenkomsten eindigen. Toen Healthline rapporteerde over laserbehandeling voor haarverlies, legde de website uit dat de procedure werkt door fotonen in het hoofdhuidweefsel te schieten in de hoop dat zwakke cellen worden aangezet om de haargroei te stimuleren. Healthline merkte op dat de resultaten inconsistent zijn. Het werkt voor sommige mensen maar niet voor anderen. De procedure kan niet-invasief zijn, pijnloos, zonder bijwerkingen en voor sommigen werken, maar het is ook tijdrovend, duur, werkt niet voor iedereen, en de langetermijneffecten van de procedure moeten nog worden bestudeerd.

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Haarpigmentatie is geen laserbehandeling

Mensen zullen tot het uiterste gaan om haaruitval te verhelpen. Gelukkig heeft mhp dat niet nodig! Na slechts twee tot drie bezoeken, ga je weg met een haarpigmentatie die eruitziet als een geschoren look. En dat is een garantie! Dus, als je je afvraagt: “Ben ik een goede kandidaat voor haarpigmentatie?” vraag je niet langer af en kijk of je dat bent!

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.