Tatoeages zijn een gangbare praktijk in de samenleving. Veel mensen krijgen tatoeages en besluiten dan om ze te verbergen of te verwijderen. Make-up is een tijdelijke cover-up oplossing, maar er zijn mensen die op zoek zijn naar een permanente verwijderingsoplossing.
Als je geïnteresseerd bent in het laten verwijderen van je tatoeages, lees dan tot het einde om erachter te komen hoe het werkt, wat de opties zijn en hoe veilig het is voor je huid.
Hoe het verwijderen van tatoeages werkt
Laserstralen worden gebruikt om tatoeages te verwijderen. Het proces levert geen continue laserstraal op; in plaats daarvan pulseert het en dringt het de huid binnen. De inkt van de tatoeage absorbeert vervolgens de energie. Dit proces verwarmt de inkt en versplintert deze vervolgens in minuscule deeltjes die het lichaam in de loop van de tijd kan verwerken. Er is meer dan één behandeling nodig om een tatoeage te verwijderen en het proces verschilt van cliënt tot cliënt.
Variabelen die betrokken zijn bij het verwijderen van tatoeages
Niet alle tatoeages zijn zwart. Daarom zijn er verschillende lasers nodig om tatoeages met succes te verwijderen. De behoefte aan verschillende lasers houdt rechtstreeks verband met het feit dat verschillende kleuren verschillende golflengten van licht met verschillende snelheden absorberen. Dit is de reden waarom de ene cliënt vijf behandelingen nodig heeft, terwijl een andere cliënt tien behandelingen nodig heeft. De behandelingen worden met tussenpozen van 8 weken uit elkaar geplaatst om de huid de tijd te geven om te herstellen. Het kost tijd om een tatoeage volledig te verwijderen, en zoals bij elke behandeling zal er gevoeligheid voor het gebied zijn.
Als je lever of lymfe problemen hebt, is het verstandig om met je arts te praten voordat je een afspraak maakt om je tatoeage te laten verwijderen. De inkt die afbreekt, wordt door de lever en lymfe verwerkt, dus het is belangrijk om problemen met uw arts te bespreken voordat u verder gaat. Houd er rekening mee dat een gezonde lever en lymfe minimale tot geen problemen zal hebben, maar een lever die het al moeilijk heeft, kan nadelige effecten hebben.
Bekijk onze cursussen tattoo verwijderen
Hoe veilig is het voor je huid?
Alle behandelingen brengen een risico met zich mee, en het verwijderen van tatoeages is niet anders. Er zijn mogelijkheden voor infectie, littekens en verwijdering van alle pigmentatie van het gebied. Er is ook een risico op bloedingen, maar u kunt er zeker van zijn dat u wordt verzorgd onder het toeziend oog van een specialist.
De meeste tatoeages beginnen binnen ongeveer 4-6 weken te vervagen en ze zullen vele maanden na de behandeling blijven vervagen. Het is van cruciaal belang om de behandelde plaats beschermd te houden tegen de zon om eventuele schade te helpen verminderen.
Houd er rekening mee dat elke cliënt anders zal worden beïnvloed door het laserverwijderingsproces van hun tatoeage. Huidskleur, tatoeagekleuren, inktdiepte van de tatoeage en grootte spelen een rol bij de duur van het laserverwijderingsproces.
Het is relevant om met een bekwame en deskundige laser specialist te praten om er zeker van te zijn dat er weinig tot geen nadelige effecten zijn en het risico op littekens kan worden verminderd. Blijf geduldig, volg alle instructies voor en na de laserbehandelingen en zorg ervoor dat u de laserplaats beschermt totdat uw dermatoloog anders instrueert.
Wil je leren om op een veilige manier tattoos te verwijderen en met de beste laserapparatuur? Volg dan een opleiding bij Huidspecialist Opleidingen. Voor meer informatie staan we je graag te woord.