Vanwege de grote vraag naar cosmetische laserbehandelingen, blijft de esthetische industrie groeien en uitbreiden. Veel mensen hebben de indruk dat een verpleegkundige, arts of medische professional moet zijn om een opleiding tot lasertechnicus te krijgen.

Hoewel dat in sommige landen waar kan zijn, is het niet voor iedereen waar. Er zijn meerdere landen waar schoonheidsspecialisten, tatoeerders, andere beauty beroepsbeoefenaars en totale loopbaanwisselaars cosmetische lasertechnici kunnen worden om laserbehandelingen voor klanten te bieden.

Bekijk onze opleidingen voor tattoo's verwijderen

Hoe word je een lasertechnicus?

Als u erover denkt om cosmetisch lasertechnicus te worden, volgt hier uw stapsgewijze handleiding.

1. Carrière-opties voor onderzoek Lasertechnicus

De eerste stap om lasertechnicus te worden, is het onderzoeken van uw carrièremogelijkheden. Het is het beste om zoveel mogelijk te weten over de cosmetische esthetiek voordat u begint met lasertraining.

Realiseer je dat dit het soort werk is dat vereist dat je met klanten omgaat terwijl je met ultramoderne apparatuur werkt om het vertrouwen in hun huid te herstellen, en wees er zeker van dat je precies het soort vriendelijke, vrolijke mensen bent. persoon voor deze specifieke baan.

2. Kies uw laserschool

Je wilt niet zomaar naar een tattoo laserschool gaan. Helaas zijn er enkele laserscholen die studenten niet correct volgens specifieke voorschriften opleiden, wat betekent dat ze gewoon uw tijd en geld verspillen. Zorg er bij het onderzoeken van laserscholen voor dat ze een goede reputatie hebben.

3. Woon een lasercursus bij

Als je eenmaal je onderzoek hebt gedaan, is het tijd om een lasertraining bij te wonen!
Onze meest gevraagde cursus is onze uitgebreide lasercursus, die modaliteiten omvat zoals laser ontharing, laser tatoeage verwijderen, laser acne verminderen, laser rimpel verminderen,. Laser technici voeren ook behandelingen uit zoals radiofrequente huidverstrakking, vermindering van striae en nog veel meer!

De eerste helft van de cursus wordt doorgebracht in de klas, waar je leert over zaken als weefselinteractie, gezichtsanatomie, pre- en post-zorg en meer! Dit bereidt u voor op uw klinische praktijktraining.

De tweede helft van de cursus wordt besteed aan klinische praktijktraining in een medische spa-omgeving. Je zult uitgebreide laserdemonstraties bekijken op niet meer dan een voet van het trainingsbed en deze behandelingen ook zelf uitvoeren om je op je gemak en zelfverzekerd te voelen in elke omgeving! Wat ons onderscheidt van andere laserscholen, is dat we toegewijde docenten hebben.

Met de Filler kliniek opleidingen kunt u uw laser training op onze school in 4 dagen voltooien met onze uitgebreide laser cursus. We worden erkend als gouden standaardonderwijs en hebben veel uitstekende recensies ontvangen. Wil je graag meer informatie over de opleiding of graag een persoonlijk gesprek, dan bent u altijd welkom bij de Filler kliniek opleidingen te Valkenswaard.