Skip to content

Meso behandeling

De huidverjongingstechniek die uw huid nodig heeft. mesotherapie is een niet-invasieve techniek waarbij de epidermale laag wordt geïnjecteerd met hoogwaardige actieve ingrediënten, waaronder hyaluronzuur, vitamines, antioxidanten, peptiden, aminozuren, groeifactoren, en bloedplaatjesrijk plasma (PRP) om de huid te verjongen, hydrateren, lichter en strakker te maken en haaruitval te behandelen. Hoewel het oorspronkelijk werd gebruikt om verschillende medische aandoeningen te behandelen, realiseerden beoefenaars van de mesogun zich al snel dat de mesotherapie-techniek effectief was bij de behandeling van huidaandoeningen zoals: haaruitval, acne en rimpels, en had het ook anti-aging en huidverjongingseffecten.

Hoe werkt mesotherapie?

Met mesotherapie worden gecontroleerde micro-injecties gebruikt om actieve ingrediënten in de diepere lagen van de opperhuid af te geven om de huid van binnenuit te herstellen. De “mesococktail”, die hyaluronzuur, groeifactoren, peptiden, vitamines, mineralen, aminozuren of PRP kan bevatten, is geformuleerd voor de specifieke aandoening die wordt behandeld. Elk deel van het lichaam kan worden geïnjecteerd, of het nu gaat om het gezicht, de hoofdhuid, handen of dijen, – waar het zorggebied ook is. Zodra de meso-actieve ingrediënten in de dermis worden afgeleverd, wordt het beoogde weefsel onmiddellijk behandeld. De ingrediënten blijven dan enkele weken of soms wel een maanden in omloop.

De mesogun hydro is de meest effectieve mesotherapie-injector die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

microneedling met de Dermapen is een behandeling die ook bekend is als collageeninductietherapie (CIT), wordt al eeuwenlang door beoefenaars gebruikt om het uiterlijk van littekens te minimaliseren en als een antiverouderings- en antipigmentatiebehandeling. Onlangs zijn kleinere micronaalden erkend vanwege hun vermogen om de biologische beschikbaarheid van lokale behandelingen dramatisch te verhogen en hun transcutane absorptie verder te verbeteren. Fractionele mesotherapie methode maakt gebruik van de micronaaldtechniek van microperforatie. Kleine naalden creëren microscopisch kleine kanalen in de huid die de penetratie en effectiviteit van actieve ingrediënten maximaliseren. De ingrediënten verspreiden zich door de opperhuid naar precies waar ze nodig zijn, waardoor het celmetabolisme en regeneratieve processen intens worden gestimuleerd. Studies suggereren dat het gebruik van een micronaald-systeem voor de huid de effectiviteit van lokale behandelingen met enkele honderden procenten kan verhogen. Bovendien verhoogt microneelding het natuurlijke vermogen van de huid om zichzelf te genezen door de productie van collageen en elastine te stimuleren. Dit bouwt lagen op van de ondersteunende intracellulaire matrix, wat een gezonde, veerkrachtige huid bevordert die er jonger uitziet.


Mesotherapie bij de Filler Kliniek Microneedling is een populaire op zichzelf staande behandeling, en kan zeer effectief zijn in combinatie met een verscheidenheid aan andere procedures of als onderdeel van een behandelplan voor de cliënt. Het is een populaire optie voor klanten die op zoek zijn naar een alternatieve behandeling voor fillers of peelings. De mesotherapie-techniek is een geavanceerde behandeling en nog relatief nieuw, maar ons team van experts van de Filler Kliniek pioniert met deze baanbrekende stijl. Door de behandeling van elke klant te personaliseren en zich te concentreren op hun specifieke behoeften en zorgen, overtreft de Filler Kliniek voortdurend de verwachtingen van de cursisten en klanten en behaalt verbluffende resultaten.

Wil jij mesogunspecialiste worden en mesotherapiebehandelingen geven, volg dan de opleidingen bij de Filler kliniek info@fillerkliniekopeleidingen.nl

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.