Skip to content

Regelgeving cursussen en behandelingen

Beste lezers,

Wij willen graag een verheldering geven met betrekking tot onze cursussen die mogelijk niet duidelijk genoeg waren aangegeven op onze website. Bij de huidspecialist opleidingen bieden wij geen fysieke cursussen aan met de mesogun.

vereisten voor het uitvoeren van behandelingen

Graag willen we u laten weten dat wij op al onze online opleidingen en cursussen waarbij we met naaldmodules werken uitgebreide uitleg zullen geven over de vereisten voor het uitvoeren van behandelingen, waarbij een BIG-registratie een van de voorwaarden is.  Deze informatie is te vinden op onze pagina’s onder het kopje verplichtingen behandeling en regelgeving behandeling. Bovendien geven wij geen fysieke cursussen met een mesogun en voeren wij zelf geen behandelingen uit met de mesogun.

Accreditaties van alle opleidingen

We begrijpen dat het belangrijk is om transparant te zijn over de accreditaties van alle opleidingen, niet alleen de online mesogun opleidingen, vandaar dat wij dit ook door zullen voeren in alle beauty opleidingen in de maand december. Wij willen ervoor  zorgen dat de nodige aanpassingen worden gemaakt om te verzekeren dat deze informatie duidelijk wordt gecommuniceerd.

Vaste teksten website

Aan de rechterkant van onze opleidingspagina vind je een aantal vaste teksten, waarin we benadrukken dat iedereen welkom is om een beauty opleiding te volgen, omdat de schoonheidsbranche een vrij beroep is. Dit houdt in dat je voor de meeste cursussen geen specifieke vooropleiding nodig hebt.

Hoewel dit algemeen geldt, zijn er wel uitzonderingen waar je rekening mee moet houden bij de beauty cursus of opleiding van jouw keuze. Deze uitzonderingen vind je terug bij de specifieke opleidingen. Bij de mesogun opleidingen is bijvoorbeeld een BIG-registratie vereist. Daarnaast kunnen er bij andere cursussen ook vergunningen nodig zijn, zoals een GGD vergunning of kunnen er protocollen van toepassing zijn bij invasieve behandelingen.

Verplichtingen behandeling

  • Om de behandeling met de mesogun  uit te mogen voeren, is het vereist dat je in het bezit bent van een BIG-registratie. Deze registratie is een officiële erkenning van bevoegdheid en bekwaamheid in de medische sector.
  • Verplichtingen behandeling Dermashot of de Dermapen: Bij het uitvoeren van behandelingen met naaldjes of  invasieve apparatuur zoals dermapen, microneedling RF of de Dermashot is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe wetgeving WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders). Deze wet is van kracht om de kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. Als zorgaanbieder ben je verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen en te voldoen aan de gestelde normen. Voor meer gedetailleerde informatie, verwijzen wij je graag naar de volgende link: Regelgeving behandelingen
  • Verplichtingen behandeling lasers: Bij het uitvoeren van behandelingen met lasers of  invasieve apparatuur  is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe wetgeving WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders). Deze wet is van kracht om de kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. Als zorgaanbieder ben je verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen en te voldoen aan de gestelde normen. Voor meer gedetailleerde informatie, verwijzen wij je graag naar de volgende link: Regelgeving behandelingen
  • Verplichtingen behandeling PMU en piercen: Bij het uitvoeren van PMU behandelingen of het zetten van piercings  is het verplicht om een GGD vergunning te hebben en adviseren wij hiernaast om een EHBO cursus te volgen. Deze wet is van kracht om de kwaliteit en veiligheid van zorg en pmu behandeling te waarborgen. Als PMU specialist of piercer ben je verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen en te voldoen aan de gestelde normen. Voor meer gedetailleerde informatie, verwijzen wij je graag naar de volgende link: Regelgeving behandelingen

Daarnaast willen we u laten weten dat wij als huidspecialist opleidingen al gedurende één jaar geen lessen en behandelingen meer geven met de mesogun Pri. Dit besluit is genomen vanwege de aangepaste wetgeving in Nederland. Onze prioriteit ligt bij het waarborgen van de veiligheid en het tegemoetkomen aan de geldende regelgeving.

Wij staan altijd voor u klaar om u te helpen met alternatieve trainingen en behandelingen die voldoen aan de geldende normen en wetgeving. Mocht u hierover vragen hebben of meer informatie willen, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Het team van huidspecialist opleidingen

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.