Skip to content

Vier Redenen Waarom Een Lash Lift Kan Mislukken

Zitten jouw Lash Lifts de ene keer geweldig en de andere keer teleurstellend? Het kan zijn dat er iets misgaat met de inwerktijd. De Experts van de Huidspecialisten vertellen je wat je kunt doen. Er zijn zowel snel als langzaam werkende lash lift producten beschikbaar. De juiste inwerktijden voor dunne, normale en dikke wimpers zijn dus essentieel.

Hoe voer je de Lash Check uit?

Naast onjuiste inwerktijden zijn er nog vier veelvoorkomende redenen waarom een lash lift kan mislukken. De populariteit van de Lash Lift blijft onverminderd hoog, evenals de vraag naar onze producten. Daarom blijven we nieuwe inzichten delen, zodat al jouw lash lift resultaten voortaan schitterend zijn.

Inwerktijden Lash lift

Om de ideale inwerktijd te bepalen, begin je met het identificeren van het type wimper: zijn ze dun, normaal of dik? Aan de hand daarvan kun je de volgende inwerktijden hanteren voor stap 1 en 2, indien je de producten van Mrs. Highbrow gebruikt:

  • Dunne wimpers: 5 minuten
  • Normale wimpers: 6-7 minuten
  • Dikke wimpers: 8 minuten

Houd er rekening mee dat deze inwerktijden richtlijnen zijn. De aanbevolen tijden zijn gebaseerd op het type wimpers, maar je moet ook rekening houden met de conditie van de wimpers. Bij broze wimpers werkt het product sneller, terwijl een dunne, gezonde wimper langer dan de aanbevolen 5 minuten nodig kan hebben.

Handige Tip: De Lash Check

Het kan een uitdaging zijn om precies te bepalen met welke wimpers je werkt. Daarom hebben wij een handige techniek ontwikkeld om te checken of de lotions voldoende zijn ingetrokken: de Lash Check.

Voordat de inwerktijd van stap 1, de Lifting Cream, is verstreken, volg je deze stappen:

  1. Pak een haartje met een punttang of fijne pincet. De haartjes zijn vastgelijmd, dus wees voorzichtig.
  2.  Houd het haartje vast bij de punt en probeer het voorzichtig naar beneden te buigen. Als je een C-vorm ziet ontstaan, is het haartje nog niet klaar en zijn de zwavelbruggen nog gesloten. Je merkt het ook aan de weerstand tijdens het buigen. Plaats het haartje terug en voer na 30 seconden opnieuw de check uit.
  3. Wanneer is het haartje dan wel klaar? Als het haartje zeer buigzaam is, geen weerstand biedt en helemaal dubbelgevouwen kan worden.

Vier Redenen Waarom Een Lash Lift Kan Mislukken

De juiste inwerktijd is cruciaal, maar er zijn ook andere factoren die het eindresultaat van een lash lift beïnvloeden. Hier zijn de vier meest voorkomende redenen:

  1. De producten zijn over datum. De Lash Lift producten van Mrs. Highbrow blijven na opening nog 3-4 maanden goed. Na deze periode verliest lotion 1 en 2 hun effectiviteit. Let erop dat je de zakjes binnen 24 uur na opening gebruikt.
  2. De Lash Lift is te snel na de vorige behandeling herhaald. Wacht ten minste 6 weken voordat je de Lash Lift opnieuw uitvoert, om de wimpers niet te overbelasten.
  3. De wimpers van de klant zijn te vet of niet goed gereinigd.
  4. Je hebt de verschillende stappen niet goed verwijderd voor je aan de volgende stap begon, waardoor het product verder blijft inwerken.

Elk merk Lash Lift heeft zijn eigen inwerktijden. Deze tijd kan je vertellen of het om een snel of langzaam werkend product gaat. Snelwerkende producten hebben een inwerktijd van 3 tot 6 minuten en zijn vaak agressiever, terwijl langzaam werkende producten in 8 tot 15 minuten inwerken en milder zijn.

Zou jij graag de behandeling in je salon of kliniek toe willen passen? Volg dan de cursus Lashlift bij Huidspecialist Opleidingen. Voor meer informatie staan onze medewerkers je graag te woord.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.