Skip to content

Over Cursus henna brows & brow mapping

Actieprijs nog 16 dagen geldig.
Eindhoven

Oorspronkelijke prijs was: €340,00.Huidige prijs is: €220,00. incl. 21% BTW

Tijdens de 1 daagse Cursus Henna brows & brow mapping

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • 2 Certificaten
 • Gebruik reinigingsproducten & verzorgingsproducten
 • Gebruik producten & materialen van de praktijkles mrs High Brow
 • Gebruik hygiëne materialen & Linnengoed
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dagen
Lestijden: 10:00-17.00 uur
Modellen  1 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Brow Mapping

We weten inmiddels allemaal dat wenkbrauwen voor iedereen heel erg individueel zijn en dat er geen ‘one size fits all’ is als het gaat om het vormgeven van de wenkbrauwen. Dus als je overweegt om je wenkbrauwen vorm te geven, is het belangrijk dat je werkt aan de juiste wenkbrauwvorm voor je gezicht en je natuurlijke wenkbrauwvorm. Dit is waar brow mapping in het spel komt!

Wil jij ook je behandel aanbod in de salon uitbreiden met henna brows en Brow Mapping? Brow mapping is een techniek die wordt gebruikt om de ideale wenkbrauwvorm voor je gezicht te vinden. In wezen is het een proces waarbij specifieke punten op de wenkbrauwen worden gemarkeerd. Je markeert waar de wenkbrauwen moeten beginnen, waar de boog moet zijn en waar de wenkbrauwstaarten moeten eindigen. Brow Mapping is een techniek die wordt gebruikt om de ideale wenkbrauwvorm voor je gezicht te vinden. Wenkbrauwspecialisten nemen meerdere metingen van de wenkbrauwen en ogen om de juiste wenkbrauwvorm te bepalen. Meestal gedaan in een wenkbrauwsalon/brow bar. Het is een geweldige manier om de perfecte wenkbrauwvorm voor je gezicht te krijgen.

Waarom is brow mapping belangrijk?

Wenkbrauwmapping creëert de wenkbrauwvorm en -grootte die bij het gezicht past. In tegenstelling tot een stencil waarbij een ‘voorgevormd’ stencil gebruikt wordt om de wenkbrauwvorm te tekenen, is het in kaart brengen van wenkbrauwen specifiek voor de cliënt, rekening houdend met de kenmerken van het gezicht. Door de wenkbrauwen in kaart te brengen, brengt het symmetrie in het gezicht, brengt het de ogen in evenwicht en definieert het het gezicht, en wanneer het correct wordt gedaan, kan het de illusie creëren van een lift rond de ogen. Win win zouden we zeggen!

Hoewel Brow-mapping regelmatig wordt gebruikt om wenkbrauwsymmetrie te bereiken, zijn ervaren wenkbrauwtechnici in staat om wenkbrauwvormen opnieuw te creëren die op maat zijn gemaakt voor elke klant zonder het volledige gebruik van een brow-mapping-procedure. Ze gebruiken belangrijke delen van de wenkbrauw, waaronder de punt, boog en staart van de wenkbrauw, en beoordelen de wenkbrauwlengte om de aanbevolen vorm te creëren op basis van een aantal factoren van de klant, zoals de gezichtsvorm. Regelmatig werken met verschillende soorten wenkbrauwen is de beste manier om je wenkbrauwwerk te verbeteren.

Wat zijn henna brows

Henna Brows wordt snel een van de populairste trends in het verven van wenkbrauwen, maar wat zijn henna-wenkbrauwen precies en wat is er zo geweldig aan om ze te laten doen of om een ​​henna-wenkbrauwservice aan je klanten aan te bieden?

waarom is het beter dan een traditionele wenkbrauw tint?

Henna brows zijn een natuurlijk alternatief voor traditionele wenkbrauwkleuring. Traditionele wenkbrauwtinten zijn voornamelijk gemaakt van chemicaliën, terwijl de meeste henna-wenkbrauwproducten zijn gemaakt van natuurlijke plantaardige ingrediënten, waaronder Lewsonia Insermis aka – henna, een bloeiende plant die gewoonlijk wordt gebruikt om huid, haar en vingernagels te verven.

Met een henna-brow-product, zoals Henna Bee, krijg je een product dat is gemaakt met 75% plantaardige ingrediënten, geen lood of ammoniak bevat, veganistisch vriendelijk is en geen chemicaliën of oxidanten nodig heeft om te activeren, alleen warm water. Dit betekent dat het veiliger is voor klanten en voor de professionals. Bovendien, in tegenstelling tot traditionele op chemicaliën gebaseerde tinten die de wenkbrauwen uitdrogen of beschadigen, omhullen henna-wenkbrauwen het haar en houden ze vocht vast, waardoor het haar gezond en gehydrateerd blijft, wat vaak de haargroei bevordert.

Een van de andere belangrijke voordelen van henna-wenkbrauwen in vergelijking met een traditionele wenkbrauwkleuring is het feit dat henna-wenkbrauwen niet alleen de wenkbrauw verven, maar ook een wenkbrauwvuller is. De henna kleurt de huid onder de wenkbrauwen tot een week lang en de tint blijft 6-8 weken op de wenkbrauwen.

Cursus  brow mapping & Henna brows

Zeer praktijkgerichte cursus:

Theorie

 • Wat zijn henna brows?
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Bepalen wenkbrauwvorm
 • Verftechnieken henna
 • Nazorg henna brows
 • Haargroei
 • Meet- en tekentechnieken
 • Brow mapping technieken
 • Pincet
 • Harsen
 • Kniptechnieken
 • Anatomie haar
 • Veiligheid en Hygiëne
 • Product en materiaalkennis
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Salon marketing

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Gespreid betalen

Geniet nu van de vrijheid om te leren en groeien op jouw eigen tempo, zonder je zorgen te maken over de kosten. Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

Stap voor stap investeren in je toekomst is onze missie. Ontdek de mogelijkheid tot gespreid betalen en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus. Neem de eerste stap in je leerreis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de financiële last!

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gratis examen (intern)
 • Lessen in kleine groepen of privéles
 • Gerenommeerde vakdocenten

 

 

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.