Skip to content

Over Cursus Bodycontouring & cellulite serums

Eindhoven

495,00 incl. 21% BTW

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
 • gebruik reinigingsproducten & verzorgingsproducten & materialen
 • 1 flesje serum Cellucare
 • Gebruik hygiëne materialen & Linnengoed
 • Huur apparatuur

Verplichtingen behandeling bodycontouring serums: Om de behandeling met bodycontouring serums uit te mogen voeren, is het vereist dat je in het bezit bent van een BIG-registratie. Deze registratie is een officiële erkenning van bevoegdheid en bekwaamheid in de medische sector.

Verplichtingen behandeling cellulite: Bij het uitvoeren van behandelingen met naaldjes of  invasieve apparatuur zoals lasers of de Dermashot is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe wetgeving WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders). Deze wet is van kracht om de kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. Als zorgaanbieder ben je verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen en te voldoen aan de gestelde normen. Voor meer gedetailleerde informatie, verwijzen wij je graag naar de volgende link: Regelgeving behandelingen

Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dagdeel
Lestijden: 10:00-15.00 uur

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Welkom bij Huidspecialist Opleidingen, waar we je graag kennis laten maken met onze nieuwste cursus cellulite en bodycontouring mesotherapie. In deze cursus leer je alles over verschillende technieken en serums die je kunt gebruiken om cellulite en vet op een effectieve manier te verminderen. We behandelen onder andere de Pluryal Bodycontouring, Cellucaire van het merk Revitacare, en geven je inzicht in de benodigde hoeveelheid serum per zone.

Cellulite en vetophopingen

Cellulite en vetophopingen kunnen esthetische en functionele zorgen veroorzaken, maar met de juiste behandelingstechnieken kunnen deze problemen aanzienlijk verminderd worden. Onze cursus is gericht op het ontwikkelen van jouw expertise op dit gebied, zodat je cliënten kunt helpen met het bereiken van een gladdere en strakkere huid.

Pluryal Bodycontouring

Eén van de serumopties die we behandelen is de Pluryal Bodycontouring. Dit innovatieve serum is speciaal ontwikkeld om cellulite en vetweefsel aan te pakken. Het bevat krachtige ingrediënten die de vetverbranding stimuleren en de huidtextuur verbeteren. Tijdens de cursus leer je hoe je dit serum kunt combineren met technieken om de beste resultaten te behalen. Daarnaast leggen we uit hoeveel serum je per zone nodig hebt, zodat je de juiste hoeveelheid kunt toedienen voor een optimaal effect.

Cellucaire

Een andere serumoptie die we bespreken is de Cellucaire van het merk Revitacare. Dit serum is specifiek ontwikkeld om cellulite te verminderen en de huidstructuur te verbeteren. Met behulp van mesotherapie technieken en de juiste hoeveelheid serum per zone, kun je de Cellucaire effectief gebruiken om cellulite aan te pakken en een gladdere huid te bevorderen. Onze cursus zal je begeleiden bij het toepassen van deze technieken en het begrijpen van de specifieke hoeveelheid serum die nodig is voor elke behandelzone.

We begrijpen dat het bepalen van de juiste hoeveelheid serum per zone essentieel is voor een effectieve behandeling. Daarom besteden we in onze cursus speciale aandacht aan deze belangrijke factor. We zorgen ervoor dat je de nodige kennis en vaardigheden ontwikkelt om de hoeveelheid serum nauwkeurig te beoordelen voor elke individuele behandelzone. Dit stelt je in staat om op maat gemaakte behandelingen aan te bieden, afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van jouw cliënten.

De cursus cellulite en bodycontouring

Is de perfecte gelegenheid om jouw vaardigheden en kennis op dit gebied uit te breiden. Krijg inzicht in verschillende technieken en leer werken met specifieke serums, zoals de Pluryal Bodycontouring, Cellucaire van Revitacare en de Lemonbottle. Leer ook hoe je de juiste hoeveelheid serum per zone kunt bepalen om optimale resultaten te bereiken. Wees een expert in cellulite- en vetvermindering en help jouw cliënten hun droomhuid te bereiken.

bodycontouring behandeling

Een Lipolyse behandeling is een behandeling waarbij je de vetcellen oplost door  vloeistof rechtstreeks in het onderhuidse vet van het gezicht of het lichaam te injecteren. De bodycontouring mesotherapie is ideaal voor de extra vetjes, zoals onder de kin en bovenarmen, waarvan gezegd wordt dat het vet moeilijk te verliezen is door bijvoorbeeld een dieet te volgen. Het heeft hetzelfde effect als een lipo sculptuur maar zonder te opereren. Een vetoplossende behandeling  heeft weinig downtime, oftewel de cliënten kunnen weer direct na de behandeling de dagelijkse werkzaamheden hervatten. Om deze behandeling uit te mogen voeren, dien je in bezit te zijn van een BIG registratie

Mechanisme van vetreductie door bodycontouring serums

vet oplossende mesotherapie is een afslankbehandeling die het verlies van onderhuids vet ondersteunt. Wanneer de oplossing in het gebied wordt geïnjecteerd, worden de vetcellen in dat gebied vernietigd en afgevoerd door macrofagen (cellen in het lichaam reinigen die dode cellen) samen met urine en ontlasting.

Praktijkles cellulite & bodycontouring serums

Met deze praktijkgerichte cursus leer je om de huid te verbeteren door middel van huid verbeterende serums in de huid te stempelen met de Dermashot.  De innovatieve kop van de Dermashot bevat 5 micronaalden, wat zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de toegediende substanties, en zorgt voor een hoge prestatie en is bijna pijnvrij, dankzij de reductie van de naaldlengte (1,5 mm) De dermashot is vergelijkbaar met de Dermapen. Bij een microneedling behandeling worden de serums in de huid gesluisd, door middel van roterende bewegingen en kleine vibrerende naaldjes die in de huid penetreren. Met de Dermashot stempel je met de naaldmodule de actieve serums in de huid en zit het serum al in het apparaat.

Theorie les:

 • Huidanalyse
 • Oppervlakte reiniging
 • Toepassen van vetoplossende & cellulite serums
 • behandelzones
 • Naald keuze en toepassen van naald
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Product en materiaalkennis
 • Hygiëne

Praktijkles:

 • 1 zone behandelen we in de praktijk (cellulite op de benen) plus we oefenen op fakeskin

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat.

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Gespreid betalen

Geniet nu van de vrijheid om te leren en groeien op jouw eigen tempo, zonder je zorgen te maken over de kosten. Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

Stap voor stap investeren in je toekomst is onze missie. Ontdek de mogelijkheid tot gespreid betalen en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus. Neem de eerste stap in je leerreis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de financiële last!

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gratis examen (intern)
 • Lessen in kleine groepen of privéles
 • Gerenommeerde vakdocenten

Verplichtingen behandeling vet oplossende serums: Om de behandeling met bodycontouring injectables uit te mogen voeren, is het vereist dat je in het bezit bent van een BIG-registratie. Deze registratie is een officiële erkenning van bevoegdheid en bekwaamheid in de medische sector.

Verplichtingen behandeling cellulite: Bij het uitvoeren van behandelingen met naaldjes of  invasieve apparatuur zoals lasers of de Dermashot is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe wetgeving WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders). Deze wet is van kracht om de kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. Als zorgaanbieder ben je verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen en te voldoen aan de gestelde normen. Voor meer gedetailleerde informatie, verwijzen wij je graag naar de volgende link: Regelgeving behandelingen

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je verder te helpen!

 

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.