Skip to content

Over Cursus chemische peeling

420,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

Tijdens deze eendaagse cursus chemische peeling leer je alles wat je nodig hebt om een professionele chemische peelings behandeling te geven.

In het cursus chemische peeling pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
 • Chemische peeling cursus praktijk pakket:
  • Gebruik van de peeling en nazorg
  • Gebruik van de verzorgingsproducten en materialen tijdens de cursus
  • ( Sterillium, dettol huiddesinfectans, wattenschijfjes, tissues, dental towels, handschoenen, wegwerpstoelhoes)
  • Gebruik hygiëne materialen & Linnengoed (handdoeken, kompres, bandeau, stoelhoes)
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-16.00 uur
Modellen  1 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Hoe werkt een chemische Peeling?

De chemische peelings waar huidspecialist opleidingen mee werken hebben een unieke formule met een combinatie van drie essentiële ingrediënten die uitstekende klinische effecten bieden zonder enige downtime.

TCA peeling

TCA wordt al vele jaren gebruikt in chemische peelings en heeft uitstekende voordelen voor de huid. Het kan schade aan het huidoppervlak veroorzaken, dus het mag alleen worden aangebracht door een getrainde schoonheidsspecialiste. TCA stimuleert de groei van nieuwe huidcellen en heeft een ontstekingsremmende werking. TCA helpt bij het reinigen van de poriën, vernietigt bacteriën geassocieerd met acne en verhoogt het collageen en de elasticiteit van de huid.

H2O2 staat bekend om zijn sterke antiseptische eigenschappen wanneer het op de huid wordt aangebracht. Het geeft ook een grote hoeveelheid zuurstof af die de huid voedt en ontvankelijker maakt voor andere middelen.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het de genezing van wonden bevordert, de extracellulaire matrix van de huid helpt hermodelleren en ontstekingen vermindert. In combinatie met TCA verbetert het de penetratie en werkzaamheid.

Het derde bestanddeel in de  peeling is kojiczuur. Dit specifieke middel pakt pigmentatieproblemen aan door blikseminslag en het verhelderen van de huid. Het is een krachtige onderdrukker van de melanineproductie, de belangrijkste oorzaak van donkere vlekken op de huid.

Wat te verwachten van een chemische peeling?

Voorafgaand aan een  Peel is een consult met onze schoonheidsspecialiste noodzakelijk, aangezien de huid moet worden beoordeeld om te zien of de cliënt een geschikte kandidaat voor behandeling bent. Tijdens de procedure wordt de huid gereinigd en voorbereid, waarna het product in de huid wordt gemasseerd. Er worden 2-3 lagen aangebracht en de huid zal strakker aanvoelen. De gel wordt dan verwijderd en uw huid wordt gehydrateerd.

De behandeling is relatief pijnloos en niet-invasief – en duurt slechts 10-15 minuten. Resultaten zijn direct na de ingreep zichtbaar; de meeste cliënten zien echter het grootste voordeel van 3 behandelingen met een tussenpoos van ongeveer 1-2 weken. Ze gaan naar huis met een verzorgingscrème om tussen de behandelingen door te gebruiken om uw resultaten te verbeteren. Deze peeling is ook briljant in het verminderen van fijne lijntjes.

inhoud:

 • Wat zijn chemische peelings?
 • Toepassingen chemische peelings
 • Anatomie van de huid
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Producten en benodigdheden
 • Demonstratie chemische peelings
 • Uitvoeren chemische peelings

 

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaten

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.