Skip to content

Over Cursus chemische peeling

Eindhoven

420,00 incl. 21% BTW

Tijdens deze eendaagse cursus chemische peeling leer je alles wat je nodig hebt om een professionele chemische peelings behandeling te geven.

In het cursus chemische peeling pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
 • Chemische peeling cursus praktijk pakket:
  • Gebruik van de peeling en nazorg
  • Gebruik van de verzorgingsproducten en materialen tijdens de cursus
  • ( Sterillium, dettol huiddesinfectans, wattenschijfjes, tissues, dental towels, handschoenen, wegwerpstoelhoes)
  • Gebruik hygiëne materialen & Linnengoed (handdoeken, kompres, bandeau, stoelhoes)
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-15.00 uur
Modellen  1 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Ervaar de Voordelen van Chemische Peelings

Bij een chemische peeling wordt een speciale chemische oplossing op de huid aangebracht om de bovenste lagen te verwijderen, waarna de huid die teruggroeit gladder en vernieuwd is. Afhankelijk van de diepte van de peeling, kunnen verschillende huidaandoeningen en onvolkomenheden effectief worden aangepakt.

Lichte chemische peeling: Bij deze oppervlakkige peeling wordt de buitenste huidlaag verwijderd en kan het worden ingezet voor de behandeling van fijne rimpels, acne, ongelijkmatige teint en droogheid.

Middelmatige chemische peeling: Deze diepere peeling verwijdert huidcellen van de opperhuid en delen van de bovenste laag van de middelste huidlaag, en is effectief bij de behandeling van rimpels, acnelittekens en een ongelijkmatige teint.

Wat kunnen de cliënten verwachten

 • Voor de procedure: Voorafgaand aan de behandeling wordt uw gezicht gereinigd, wordt uw haar beschermd en worden de ogen afgedekt voor bescherming.
 • Tijdens de procedure: Tijdens de peeling wordt de chemische oplossing aangebracht met een borstel, watje, gaasje of spons, gevolgd door het aanbrengen van een neutraliserende oplossing om de huid te behandelen.
 • Na de procedure: Na de peeling kunnen de behandelde huidgebieden rood, trekkerig, geïrriteerd of gezwollen zijn. Het is belangrijk om zonbescherming, reiniging, hydratatie en beschermende zalven te gebruiken, en om niet te plukken, wrijven of krabben aan de huid.

Het resultaat: Een lichte chemische peeling verbetert subtiel de huidtextuur, terwijl een middelmatige peeling merkbare verbeteringen oplevert. Diepe chemische peelings kunnen dramatische verbeteringen laten zien, maar de resultaten zijn mogelijk niet permanent.

TCA peeling

TCA wordt al vele jaren gebruikt in chemische peelings en heeft uitstekende voordelen voor de huid. Het kan schade aan het huidoppervlak veroorzaken, dus het mag alleen worden aangebracht door een getrainde schoonheidsspecialiste. TCA stimuleert de groei van nieuwe huidcellen en heeft een ontstekingsremmende werking. TCA helpt bij het reinigen van de poriën, vernietigt bacteriën geassocieerd met acne en verhoogt het collageen en de elasticiteit van de huid.

Ontdek de Kracht van Chemische Peelingen

Ben je gepassioneerd over huidverzorging en wil je expertise naar een hoger niveau brengen? Schrijf je dan in voor de cursus chemische peelingen bij opleidingsinstituut de Huidspecialisten. Onze uitgebreide cursus biedt een diepgaande kennis van chemische peelings en hun toepassingen, en is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de dermatologie, schoonheidsindustrie of huidverzorging.

Tijdens de cursus leer je het verschil tussen chemische peelings en fruitzuurpeelings, en ontdek je de diverse soorten chemische peelings, variërend van oppervlakkige tot diepe peelings. Onze ervaren docenten delen hun expertise op het gebied van huidverbetering en leggen uit hoe chemische peelings kunnen worden toegepast om verschillende huidproblemen, zoals;

 • acne;
 • hyperpigmentatie,
 • fijne lijntjes en rimpels, effectief aan te pakken.

Naast de praktische toepassingen van chemische peelings, behandelen we ook uitgebreid voor welke huidtypen de behandeling geschikt is en de belangrijke contra-indicaties die in acht moeten worden genomen. Onze cursus is ontworpen om je de kennis en vaardigheden te bieden om veilig en effectief chemische peelings toe te passen, en om klanten te helpen bij het bereiken van een stralende, gezonde huid.

Schrijf je nu in voor de cursus chemische peelingen bij opleidingsinstituut de Huidspecialisten en word een expert in huidverjonging en -vernieuwing.

 

inhoud cursus chemisch peeling:

 • Wat zijn chemische peelings?
 • Toepassingen chemische peelings
 • Anatomie van de huid
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Producten en benodigdheden
 • Demonstratie
 • Uitvoeren behandeling in de praktijk

 

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaten

Verplichte voorkennis of opleiding

Voor deze cursus wordt geadviseerd om voorkennis te hebben van schoonheidsbehandelingen en anatomie

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.