Skip to content

Over Cursus pigmentvlekken verwijderen

Actieprijs nog 16 dagen geldig.
Eindhoven

Oorspronkelijke prijs was: €470,00.Huidige prijs is: €340,00. incl. 21% BTW

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

   • Huur van de apparatuur
   • Opleidingsboek
   • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
   • Certificaat
   • Gebruik van alle producten en materialen tijdens de cursus
   • Nazorg voor het model
Dagopleiding
Duur van de opleiding:
Lestijden: 10:00-16.00 uur
Modellen  2 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Cursus Pigmentvlekken Verwijderen: Ontstaan, Soorten, Behandelingen en Praktische Toepassingen

Ben je geïnteresseerd in het verwijderen van pigmentvlekken en wil je graag leren hoe je dit op een effectieve manier kunt doen? Dan is de cursus pigmentvlekken verwijderen perfect voor jou! In deze uitgebreide cursus van hoogwaardige kwaliteit zullen we alle aspecten van pigmentvlekken behandelen. We beginnen met het begrijpen van hoe pigmentvlekken ontstaan, welke verschillende soorten er zijn en in welke huidlaag de meeste pigmentvlekken zich bevinden. Daarna zullen we verschillende behandelingen bespreken en je leren hoe je deze kunt toepassen in de praktijk. Deze cursus zal je alles leren wat je moet weten over het verwijderen van pigmentvlekken.

Ontstaan van pigmentvlekken

Om goed te begrijpen hoe je pigmentvlekken kunt verwijderen, is het essentieel om te weten hoe ze ontstaan. Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een overproductie van melanine, het pigment dat onze huidskleur bepaalt. In dit hoofdstuk tijdens de cursus zullen we dieper ingaan op de verschillende factoren die bijdragen aan het ontstaan van pigmentvlekken, zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen en genetische aanleg.

 

Soorten pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen in verschillende vormen voorkomen en elk type vereist een specifieke benadering. We zullen de meest voorkomende soorten pigmentvlekken bespreken, zoals ouderdomsvlekken, melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie en sproeten. Je zult leren hoe je deze verschillende soorten kunt herkennen en welke behandelingen het meest geschikt zijn voor elke specifieke vorm.

 Locatie van pigmentvlekken in de huidlagen

Een dieper begrip van de locatie van pigmentvlekken in de huidlagen is cruciaal om effectieve behandelingen te kunnen bepalen. We kijken naar de huidlagen waarin de meeste pigmentvlekken zich bevinden, zoals de opperhuid, de basale laag en de lederhuid. Je zult ontdekken hoe de locatie van de pigmentvlekken invloed kan hebben op de behandelingsmethode die je selecteert.

Behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken

Nu we een solide basis hebben gelegd, zullen we verschillende behandelingsopties bespreken die je kunt gebruiken om pigmentvlekken te verwijderen. We zullen behandelingen bespreken zoals lasertherapie, plasmabehandelingen, chemische peelings, microdermabrasie en cosmetische crèmes. Je zult leren hoe je de juiste behandeling kunt kiezen op basis van de specifieke behoeften van elke individuele cliënt.

Praktische toepassing van kennis

In dit laatste gedeelte van de cursus zullen we de geleerde kennis toepassen in de praktijk. We zullen case studies bespreken en je laten zien hoe je de technieken en behandelingen die je hebt geleerd kunt toepassen op verschillende cliënten. Je zult de mogelijkheid hebben om je vaardigheden te oefenen en te verbeteren onder begeleiding van ervaren professionals. Met de cursus pigmentvlekken verwijderen zul je een grondig begrip ontwikkelen van verschillende aspecten met betrekking tot pigmentvlekken. Van het ontstaan van pigmentvlekken tot de verschillende soorten en de behandelingen die beschikbaar zijn, zul je een uitgebreide kennis hebben om patiënten effectief te kunnen helpen. Twijfel niet langer en schrijf je vandaag nog in voor deze waardevolle cursus!

Inhoud cursus pigmentvlekken verwijderen:

Zeer praktijkgericht:

Theorie:

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • Oppervlakte desinfecteren
 • soorten pigmentvlekken
 • diepte van de pigmentvlekken
 • Behandelmethode
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Praktijk:

 • 2 modellen verwijderen pigmentvlekken

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Lease & gespreid betalen

Lease-optie voor apparatuur: Investeer slim in jouw toekomst
Wij begrijpen ook dat het aanschaffen van apparatuur kan leiden tot aanzienlijke investeringen. Daarom bieden we de mogelijkheid van een lease-optie voor de benodigde apparatuur aan vanaf €5000,-. Dit stelt jou in staat om te investeren in hoogwaardige apparatuur zonder direct grote kapitaaluitgaven te doen. Met de lease-optie kun je de apparatuur gebruiken tijdens je opleiding en vervolgens de lease voortzetten zodra je je eigen praktijk hebt opgestart. Het biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om stap voor stap te groeien als huidspecialist, zonder dat je je financieel zwaar hoeft te belasten.

Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gratis examen (intern)
 • Lessen in kleine groepen of privéles
 • Gerenommeerde vakdocenten
Verplichtingen behandeling: Bij het uitvoeren van behandelingen met invasieve apparatuur  is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe wetgeving WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders). Deze wet is van kracht om de kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. Als zorgaanbieder ben je verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen en te voldoen aan de gestelde normen. Voor meer gedetailleerde informatie, verwijzen wij je graag naar de volgende link: Regelgeving behandelingen Tijdens de cursus zullen we uitgebreid aan je uitleggen waar je aan moet voldoen.

 

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.