Skip to content

Over Cursus cupping striae

254,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

Een einde aan Striae

Een Braziliaanse Striae-behandeling van de nieuwste generatie, met verbluffende resultaten om huidstriemen te verminderen en 80% resultaat biedt.

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
Dagopleiding
Duur van de opleiding:
Lestijden: 10:00-16.00 uur
Modellen 2 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Striort

Het is een niet-chirurgische methode. Een Braziliaanse striae behandeling van de nieuwste generatie die alle andere methoden overtreft om huidstriemen te verminderen en 80% resultaat bied.
Striemen zijn lijnvormige huidafwijkingen die vooral op de buik, de borsten, de boven- en onderarmen, de heupen en billen voorkomen. Op al deze plaatsen op het lichaam kan deze behandeling toegepast worden. De striemen zijn het resultaat van verslapt en soms gebroken collageenweefsel. Met de behandeling worden deze geactiveerd en versterkt. Massage cupping en cupping therapie voor striemen en striae kunnen beiden als aparte behandeling gegeven worden, maar worden vaak toegepast in combinatie met andere massage technieken. Dit is vooral het geval wanneer er pijnklachten of klachten van andere aard zijn, waarvoor kan cupping een meerwaarde geven. Behalve therapeutisch kan cupping een belangrijk onderdeel van zijn van de afslankmassage, contourverbetering en cellulitebehandeling. Cupping therapie, gebaseerd op de traditionele Chinese cupping, is een interessante cursus voor iedereen die behandelingen uit wil voeren ter verbetering van onder andere pijnlijke en gespannen spieren, spijsverteringsproblemen, gewrichtspijnen, slechte doorbloeding en klachten die daarvan het gevolg zijn, hoofdpijn en migraine.

vacuümmachine

Nieuwe generatie crack-herstelmethode striort wordt toegepast met een apparaat met vacuümbarometereigenschap genaamd Fibroderms dat speciaal is ontworpen om de bloedstroom te versnellen met speciale oplossingen. De Bellabaci Facial cup heeft een stimulerende werking op de huid en onderliggende weefsels. Dit geeft een ontspannen, diepe en comfortabele massage die de bloedtoevoer naar de huid verbetert, de poriën reinigt en dode huidcellen verwijdert. Door het stimuleren van de fibroblast cellen wordt de productie van collageen en elastine gestimuleerd. Bovendien heeft cupping een drainerend effect en activeert het het lymfesysteem. Bij herhaaldelijk gebruik zullen rimpels en fijne lijntjes meer verminderen dan welke gezichtscrème dan ook kan waarmaken. Een facial cupping is een geweldige manier om de dagelijkse stress te verminderen en het kan helpen om weer een gezonde jeugdige huid te krijgen.

Het gebruik van cuppingtechnieken is al eeuwenoud en vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunst. Doorheen de tijd zijn er steeds meer toepassingsgebieden voor de cups ontdekt, is men steeds meer verschillende soorten cups gaan gebruiken en ook de werkwijze is steeds verder aangepast aan de vereisten van deze tijd. Het belangrijkste principe erachter is echter blijven bestaan. Met de cups die zich vast hebben gezogen op het lichaam kun je als therapeut de energie en het bloed leiden naar de plek waar er een verstoring is, om zo deze energie uit het lichaam te leiden.

Cupping in de praktijk

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes, dus elke cursist is gegarandeerd van voldoende persoonlijke aandacht. Het doel is dat je na afloop zelfstandig cupping behandelingen kunt geven. Het is een doeltreffende, op zichzelf staande behandelwijze, maar het is ook ideaal als aanvulling op cellulitis- en andere afslankingsbehandelingen.

Hoeveel sessies zijn er nodig om resultaten te boeken?

Vaak heb je voldoende aan 2 sessies. Met 1 sessie is het mogelijk om tot 30 tot 60% resultaat te behalen. Bij 2 sessies is het mogelijk om 50 tot 80% resultaat te behalen. Om goede resultaten te krijgen, is het van groot belang dat de nazorgproducten regelmatig en correct worden gebruikt.

Het lesprogramma:

 • Anatomie van de huid
 •  Geschiedenis cupping
 • Ontwikkeling cupping door de tijd
 • Soorten cupping massages
 • Nazorg behandelingen
 • Hygiene richtlijnen
 • Intakeformulier en advies aan klant
 • Indicatie en contra-indicatie
 • Pijnmanagement
 • Behandelprotocol en richtlijnen
 • Daarna gaat u zelf aan de slag in de praktijkgedeelte

Trendy, winstgevend en resultaat gericht!

Persoonlijke begeleiding
De praktijkoefeningen worden uitgevoerd onder continue begeleiding van onze docenten.

Mail ondersteuning voor 3 maanden
Als extra service bieden wij onze cursisten voor een periode tot 3 maanden na de opleiding mail ondersteuning aan. Mochten er nog vragen zijn of dingen waar je in de praktijk tegen aanloopt dan kan je in deze 3 maanden online onze raad/advies vragen.

Certificaat
Deze opleiding bevat geen examen. Na afronding van de opleiding ontvangt u een certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding
U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig.

 • Inclusief lunch, onbeperkt koffie & thee
 • Inkoopvoordeel direct na opleiding
 • Ondersteuning na de opleiding

 

Model
U dient zelf voor een eigen oefen model te zorgen voor de praktijk gedeelte.
Op het model zal een behandeling worden uitgevoerd door de cursist onder professioneel toezicht.

Alle apparatuur en producten zijn te koop via de groothandel van de Huidspecialist opleidingen voor meer informatie: klik hier