Skip to content

Over Cursus guasha

341,92 incl. 21% BTW

Eindhoven

Tijdens deze ééndaagse cursus gua sha leer je alles wat je nodig hebt om gua sha massage te geven. Je begint tijdens de cursus onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste vakdocent. De cursus wordt een op een gegeven, waardoor er persoonlijke aandacht is voor elke cursist. Na afloop van de cursus gua sha ben je klaar om op zelfstandige wijze een guasha massage te geven.

In het guasha theorie pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
 • Het guasha cursus pakket bestaat uit
  • Guasha steen
  • Magnesium olie 100 ml
  • Gebruik tijdens de cursus van verzorgingsproducten
  • Gebruik hygiëne materialen & Linnengoed (handdoeken,  bandeau, stoelhoes)Alle producten waar jij tijdens de cursus mee gaat werken, worden eerst getest. Hierdoor werk je met de beste producten en ben je verzekerd van de juiste spullen voor alle opleidingen
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-15.30 uur
Modellen  1 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Gua Sha is een Oost-Aziatische helende techniek. Gua Sha, letterlijk “schrapen” van “ziekten door gestagneerde energie”, is een oude medische behandeling die nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde. Ook wordt het door Chinezen als een volkstherapie gebruikt, als preventieve of curatieve behandeling.

Gua Sha kan worden gebruikt bij een acute of chronische aandoening. Naast het verminderen van spier- en gewrichtspijn, wordt het schrapen o.a. gebruikt voor de behandeling en voorkoming van verkoudheid, griep, bronchitis, astma en nog veel meer. Guasha bevordert de afvoer van afvalstoffen, de doorstroming van bloed en energie en stimuleert de microcirculatie. Daarnaast verlicht Guasha pijn en activeert het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek zult worden en meer energie krijgt. Niet alleen fysiek herstelt je lichaam, maar ook mentaal zul je meer veerkracht en rust ervaren.

Inhoud van de cursus

 • Achtergrond en geschiedenis guasha.
 • Speciale guasha technieken volgens reflexzone behandeling.
 • Een complete rug, nek schoudermassage.
 • Contra-indicaties.

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de volledige rug, nek hoofd behandeling opbouwen. Veel mensen hebben een vorm van hoofdpijn. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld stress, spanning, onregelmatig leven. De guasha massage is een zeer doeltreffende methode om mensen weer rust te geven in het hoofd en schoudergebied en de eventuele klachten te verminderen. De Gua Sha techniek is een waardevolle aanvulling voor iedere masseur.

Startpakketten

Om de kwaliteit van onze opleidingen te garanderen en om de beste resultaten te behalen werken wij met de producten van Lason beauty groothandel. Door de hoge kwaliteit van de schoonheidsproducten kunnen we onze cursisten opleidingen bieden van het hoogste niveau. De startpakketten zijn met zorg samengesteld en bevatten alle producten die jij nodig hebt tijdens de lessen. Je leert direct werken met alle producten die alleen in professionele salons gebruikt worden. www.lasongroothandel.nl 

Let op: Diverse  apparatuur, producten en materialen hebben wij niet in de startpakketten verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen. 

Certificaat
Deze opleiding bevat geen examen. Na afronding van de opleiding ontvangt u een certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding
U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig