Skip to content

Over Cursus vuur cupping

324,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

Vuur cupping is een  therapie die is ontstaan ​​in China. Vuur cuppen is geen zelfstandige behandeling maar kan tijdens een behandeling ingezet worden bij pijnklachten in het lichaam.  Het is een eeuwenoude techniek vanuit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) en wordt gebruikt om stagnaties op te heffen. Denk hierbij aan pijnlijke schouders, armen nek maar ook frozen shoulders kunnen bij deze techniek baat hebben. Het bevordert de Qi, dat levenskracht betekent.

Het bevordert het herstellen van de balans tussen deze twee uitersten en helpt bij de weerstand van het lichaam tegen ziekteverwekkers, en bij het vermogen om de bloedstroom te verhogen en pijn te verminderen. Cupping verhoogt de bloedcirculatie naar het gebied waar de cups worden geplaatst. Dit kan de spierspanning verminderen, wat de algehele doorbloeding kan verbeteren en celherstel kan bevorderen. Het kan ook helpen bij het vormen van nieuw bindweefsel en het creëren van nieuwe bloedvaten in het weefsel. Mensen gebruiken cupping als aanvulling op hun zorg voor een groot aantal problemen en aandoeningen.

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Producten en materialen
 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
 • Inclusief lunch, onbeperkt koffie & thee
 • Inkoopvoordeel direct na opleiding
 • Ondersteuning na de opleiding
Dagopleiding
Duur van de opleiding:
Lestijden: 10:00-16.00 uur
Modellen 2 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Wat is vuur cuppen

Een beroemde taoïstische alchemist en kruidkundige, Ge Hong, zou naar verluidt voor het eerst cupping hebben beoefend. Hij leefde van 281 tot 341 na Christus. Veel taoïsten geloven dat cupping helpt om yin en yang, het negatieve en positieve, in het lichaam in evenwicht te brengen. Tijdens een cupping-behandeling wordt een cup verwarmd met vuur en alcohol. De vuurbron wordt verwijderd en de verwarmde beker wordt met de open zijde direct op de huid geplaatst. Wanneer de warme beker op de huid wordt geplaatst, koelt de lucht in de beker af en creëert een vacuüm dat de huid en spieren naar boven in de beker trekt. De huid kan rood worden als de bloedvaten reageren op de verandering in druk.Bij dry cupping wordt de cup gedurende een bepaalde tijd op zijn plaats gezet, meestal tussen 5 en 10 minuten.

Cupping in de praktijk

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes, dus elke cursist is gegarandeerd van voldoende persoonlijke aandacht. Het doel is dat je na afloop zelfstandig cupping behandelingen kunt geven. Het is een doeltreffende, op zichzelf staande behandelwijze,.

Hoeveel sessies zijn er nodig om resultaten te boeken?

Vaak heb je voldoende aan 2 sessies. Met 1 sessie is het mogelijk om tot 30 tot 60% resultaat te behalen. Bij 2 sessies is het mogelijk om 50 tot 80% resultaat te behalen. Om goede resultaten te krijgen, is het van groot belang dat de nazorgproducten regelmatig en correct worden gebruikt.

Het lesprogramma:

 • Anatomie van de huid
 •  Geschiedenis cupping
 • Ontwikkeling cupping door de tijd
 • Soorten cupping massages
 • Nazorg behandelingen
 • Hygiene richtlijnen
 • Intakeformulier en advies aan klant
 • Indicatie en contra-indicatie
 • Pijnmanagement
 • Behandelprotocol en richtlijnen
 • Daarna gaat u zelf aan de slag in de praktijkgedeelte

Trendy, winstgevend en resultaat gericht!

Persoonlijke begeleiding
De praktijkoefeningen worden uitgevoerd onder continue begeleiding van onze docenten.

Mail ondersteuning voor 3 maanden
Als extra service bieden wij onze cursisten voor een periode tot 3 maanden na de opleiding mail ondersteuning aan. Mochten er nog vragen zijn of dingen waar je in de praktijk tegen aanloopt dan kan je in deze 3 maanden online onze raad/advies vragen.

Certificaat
Deze opleiding bevat geen examen. Na afronding van de opleiding ontvangt u een certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding
U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig.

Model
U dient zelf voor een eigen oefen model te zorgen voor de praktijk gedeelte.
Op het model zal een behandeling worden uitgevoerd door de cursist onder professioneel toezicht.

Alle apparatuur en producten zijn te koop via de groothandel van de Huidspecialist opleidingen voor meer informatie: klik hier