Skip to content

Over Cursus vuur cupping

324,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

Vuur cupping is een  therapie die is ontstaan ​​in China. Vuur cuppen is geen zelfstandige behandeling maar kan tijdens een behandeling ingezet worden bij pijnklachten in het lichaam.  Het is een eeuwenoude techniek vanuit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) en wordt gebruikt om stagnaties op te heffen. Denk hierbij aan pijnlijke schouders, armen nek maar ook frozen shoulders kunnen bij deze techniek baat hebben. Het bevordert de Qi, dat levenskracht betekent.

Het bevordert het herstellen van de balans tussen deze twee uitersten en helpt bij de weerstand van het lichaam tegen ziekteverwekkers, en bij het vermogen om de bloedstroom te verhogen en pijn te verminderen. Cupping verhoogt de bloedcirculatie naar het gebied waar de cups worden geplaatst. Dit kan de spierspanning verminderen, wat de algehele doorbloeding kan verbeteren en celherstel kan bevorderen. Het kan ook helpen bij het vormen van nieuw bindweefsel en het creëren van nieuwe bloedvaten in het weefsel. Mensen gebruiken cupping als aanvulling op hun zorg voor een groot aantal problemen en aandoeningen.

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Gebruik producten en materialen tijdens de cursus
 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
 • Inkoopvoordeel direct na opleiding
 • Ondersteuning na de opleiding
Dagopleiding
Duur van de opleiding:
Lestijden: 10:00-15.00 uur
Modellen 2 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Wat is vuur cuppen

Een beroemde taoïstische alchemist en kruidkundige, Ge Hong, zou naar verluidt voor het eerst cupping hebben beoefend. Hij leefde van 281 tot 341 na Christus. Veel taoïsten geloven dat cupping helpt om yin en yang, het negatieve en positieve, in het lichaam in evenwicht te brengen. Tijdens een cupping-behandeling wordt een cup verwarmd met vuur en alcohol. De vuurbron wordt verwijderd en de verwarmde beker wordt met de open zijde direct op de huid geplaatst. Wanneer de warme beker op de huid wordt geplaatst, koelt de lucht in de beker af en creëert een vacuüm dat de huid en spieren naar boven in de beker trekt. De huid kan rood worden als de bloedvaten reageren op de verandering in druk.Bij dry cupping wordt de cup gedurende een bepaalde tijd op zijn plaats gezet, meestal tussen 5 en 10 minuten.

Cupping in de praktijk

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes, dus elke cursist is gegarandeerd van voldoende persoonlijke aandacht. Het doel is dat je na afloop zelfstandig cupping behandelingen kunt geven. Het is een doeltreffende, op zichzelf staande behandelwijze,.

Hoeveel sessies zijn er nodig om resultaten te boeken?

Vaak heb je voldoende aan 2 sessies. Met 1 sessie is het mogelijk om tot 30 tot 60% resultaat te behalen. Bij 2 sessies is het mogelijk om 50 tot 80% resultaat te behalen. Om goede resultaten te krijgen, is het van groot belang dat de nazorgproducten regelmatig en correct worden gebruikt.

Het lesprogramma:

 • Anatomie van de huid
 •  Geschiedenis cupping
 • Ontwikkeling cupping door de tijd
 • Soorten cupping massages
 • Nazorg behandelingen
 • Hygiene richtlijnen
 • Intakeformulier en advies aan klant
 • Indicatie en contra-indicatie
 • Pijnmanagement
 • Behandelprotocol en richtlijnen
 • Daarna gaat u zelf aan de slag in de praktijkgedeelte

Trendy, winstgevend en resultaat gericht!

Persoonlijke begeleiding
De praktijkoefeningen worden uitgevoerd onder continue begeleiding van onze docenten.

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u twee certificaten

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gratis examen (intern)
 • Lessen in kleine groepen of privéles
 • Gerenommeerde vakdocenten

 

HERFSTDEAL
Gratis online cursus

Alleen in november

Gratis online cursus!

De hele maand november krijg je bij een beauty cursus van Huidspecialist Opleidingen een gratis online cursus naar keuze! 🎁

Wil jij je kennis uitbreiden op het gebied van beauty en huidverzorging? Dan is dit jouw kans! Bij Huidspecialist Opleidingen geloven we in continu leren en willen we het voor jou zo gemakkelijk mogelijk maken om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Dus, als je je inschrijft voor een van onze beauty cursussen tussen 1 november en 30 november, krijg je een GRATIS online cursus naar keuze! 📚💻

Of je nu geïnteresseerd bent in anti-aging, permanent ontharen, tattoo removal, pmu cursus of iets anders, we hebben een breed scala aan cursussen waaruit je kunt kiezen.

Investeren in jezelf en je carrière en word een expert in de beauty industrie, vergroot je kansen op succes!

Mis deze geweldige aanbieding niet – deze is alleen geldig in november! Neem vandaag nog contact met ons op en meld je aan voor een beauty cursus bij Huidspecialist Opleidingen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen groeien in deze opwindende branche!

Bij het boeken van een van onze cursussen, wordt in overleg de gratis cursus samen met u ingepland. U hoeft hiervoor niets extra’s te doen bij de betaling.