Skip to content

Over Online cursus vuur cuppen

54,00 incl. 21% BTW

Wat is vuur cuppen

Een beroemde taoïstische alchemist en kruidkundige, Ge Hong, zou naar verluidt voor het eerst cupping hebben beoefend. Hij leefde van 281 tot 341 na Christus. Veel taoïsten geloven dat cupping helpt om yin en yang, het negatieve en positieve, in het lichaam in evenwicht te brengen. Tijdens een cupping-behandeling wordt een cup verwarmd met vuur en alcohol. De vuurbron wordt verwijderd en de verwarmde beker wordt met de open zijde direct op de huid geplaatst. Wanneer de warme beker op de huid wordt geplaatst, koelt de lucht in de beker af en creëert een vacuüm dat de huid en spieren naar boven in de beker trekt. De huid kan rood worden als de bloedvaten reageren op de verandering in druk. Bij dry cupping wordt de cup gedurende een bepaalde tijd op zijn plaats gezet, meestal tussen 5 en 10 minuten..

Het lesprogramma:

 • Anatomie van de huid
 •  Geschiedenis cupping
 • Ontwikkeling cupping door de tijd
 • Soorten cupping massages
 • Nazorg behandelingen
 • Hygiëne richtlijnen
 • Intakeformulier en advies aan klant
 • Indicatie en contra-indicatie
 • Pijnmanagement
 • Behandelprotocol en richtlijnen
 • Daarna gaat u zelf aan de slag in de praktijkgedeelte

Trendy, winstgevend en resultaat gericht!

.

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Vuur cupping is een  therapie die is ontstaan ​​in China. Vuur cuppen is geen zelfstandige behandeling maar kan tijdens een behandeling ingezet worden bij pijnklachten in het lichaam.  Het is een eeuwenoude techniek vanuit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) en wordt gebruikt om stagnaties op te heffen. Denk hierbij aan pijnlijke schouders, armen nek maar ook frozen shoulders kunnen bij deze techniek baat hebben. Het bevordert de Qi, dat levenskracht betekent.

Het bevordert het herstellen van de balans tussen deze twee uitersten en helpt bij de weerstand van het lichaam tegen ziekteverwekkers, en bij het vermogen om de bloedstroom te verhogen en pijn te verminderen. Cupping verhoogt de bloedcirculatie naar het gebied waar de cups worden geplaatst. Dit kan de spierspanning verminderen, wat de algehele doorbloeding kan verbeteren en celherstel kan bevorderen. Het kan ook helpen bij het vormen van nieuw bindweefsel en het creëren van nieuwe bloedvaten in het weefsel. Mensen gebruiken cupping als aanvulling op hun zorg voor een groot aantal problemen en aandoeningen.

Voordelen online cursus vuur cuppen

Met een online vuur cupping cursus kun je leren op afstand. Je hebt dus keuze uit een veel groter aanbod wat naadloos aansluit bij jouw leerdoelen of om bij te blijven op je vakgebied in de beautybranche. Afstand is geen issue meer. Maar het biedt vooral ook gemak en flexibiliteit. Je kunt leren in je eigen tempo plus bespaar je ook nog een kosten en het is comfortabeler. Heb je na het theorie gedeelte toch nog twijfels of je de behandeling zelf kunt geven, dan is er altijd de mogelijkheid om een praktijkles te boeken en je theorie in de praktijk te brengen samen met een docent. Mocht je hierover nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je verder te helpen!

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding van de cursus cupping.

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Gespreid betalen

Geniet nu van de vrijheid om te leren en groeien op jouw eigen tempo, zonder je zorgen te maken over de kosten. Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

Stap voor stap investeren in je toekomst is onze missie. Ontdek de mogelijkheid tot gespreid betalen en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus. Neem de eerste stap in je leerreis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de financiële last!

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gerenommeerde vakdocenten

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.