Skip to content

Over Praktijkles cursus tattoo verwijderen met picolaser

Eindhoven

174,00 incl. 21% BTW

Nadat u de online cursus laser tattoo removal heeft afgerond, kunt u de praktijkles laser tattoo removal volgen. Om ervoor te zorgen dat u klaar bent voor de industrie, worden alle behandelingen met de cursus laser tattoo removal uitgevoerd op real-live modellen, waardoor een gesimuleerde kliniek omgeving wordt gecreëerd, met real-life scenario’s. Je verwerft de kennis, het inzicht en de vaardigheden om een-op-een klantconsulten, klantbeoordelingen en behandelingen uit te voeren, relevant advies en zorg na de behandeling te geven en gepersonaliseerde behandelplannen aan te bevelen. Deze praktijkles is essentieel voor het bieden van een positief en veilig resultaat voor uw klanten.

In het laser tattoo removal praktijkles pakket zitten de volgende onderdelen:

 • praktijkles
 • 1 x Certificaat
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Laser ID boekje
 • Gebruik van materialen tijdens de cursus:
  • Gebruik van alle producten die je nodig hebt tijdens de cursus plus nazorgcremé en coolpack
  • gebruik reinigingsproducten ( Sterillium, dettol huiddesinfectans, wattenschijfjes, tissues, dental towels, handschoenen, wegwerpstoelhoes)
  • Gebruik hygiëne materialen & Linnengoed (handdoeken, kompres, bandeau, veiligheidsbrillen, stoelhoes)
  • Gebruik van de picolaser tijdens de praktijkles

  Alle producten waar jij tijdens de cursus mee gaat werken, worden eerst getest. Hierdoor werk je met de beste producten en ben je verzekerd van de juiste spullen voor alle opleidingen.

Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dagdeel
Lestijden: 10:00-12.00 uur
Modellen  1-2  voor praktijk

 

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Cursus praktijkles tattoo verwijderen met de picolaser

Deze tattoo removal praktijkles met de picolaser, een inleiding tot cosmetische esthetiek, is de springplank voor cosmetische professionals die hun carrière willen uitbreiden met tattoo verwijderen of tattoos coveren. U krijgt de kennis en praktische vaardigheden om met vertrouwen de meest gebruikelijke en elementaire tattoo removal behandelingen in de branche uit te voeren.

Geef je carrière een kickstart

De cursus tattoo removal praktijkles met de picolaser biedt onderwijs over de principes van cosmetische esthetische kennis en vaardigheden om veilig behandelingen met verschillende tattoos en permanente make-up. Een geweldige methode om tattoos te verwijderen of later te kunnen laten coveren. Lasertattoo verwijderen is het proces waarbij een of meer lasergolflengten (532 nm, 755 nm en 1064 nm) en een speciale laser met ultrakorte pulsduur, de PICOSECOND (Picoplus of pico4laser), worden gebruikt om de zichtbaarheid van de tatoeage met gemiddeld 90 procent te verminderen. Het laserlicht creëert een schokgolf in de huid en verbrijzelt het pigment in de tatoeage en het lichaam verwijdert het beschadigde pigment van de tatoeage. De oppervlaktepigmenten schilferen van de huid terwijl het lichaam de deeltjes onder het oppervlak consumeert en elimineert.

Hoe werkt het verwijderen van een lasertattoo?

Lasertattoo verwijderen maakt gebruik van zeer intensieve, snelle lichtstralen (lasers) om tatoeages te verwijderen. Deze lasers worden geabsorbeerd door het tatoeagepigment, dat vervolgens uiteenvalt en zich verspreidt in deeltjes die klein genoeg zijn om door het lichaam op natuurlijke wijze te worden verwijderd (vergelijkbaar met hoe het lichaam gifstoffen of bacteriën zou verwijderen). Het verwijderen van een tatoeage is niet direct zichtbaar; in plaats daarvan zal het behandelde deel van de tatoeage geleidelijk verdwijnen in de dagen na elke behandeling.

Deze cursus biedt de beste cosmetisch-esthetische kennis van de basisanatomie van de huid, productbegrip, hygiëne, laser technieken en hoe geïnformeerde klantconsultaties kunnen worden gegeven. Binnen deze cursus leert en voert u behandelingen uit voor het verwijderen van tattoos. Behandelingen worden uitgevoerd op real-life modellen, in onze gesimuleerde klinische omgeving.

 • Na succesvolle afronding van de cursus beschikt u over de basiskennis en praktische vaardigheden om veilig esthetische resultaten met de picolaser behandeling te behalen, beoordelingen uit te voeren en de  tattoos op een veilige manier te verwijderen en de behandelingen in de branche met vertrouwen uit te voeren.
 • Waarom trainen met de online cursus tattoo removal van Huidspecialist opleidingen?
 • Programma’s ontwikkeld en goedgekeurd door Huidspecialist opleidingen.
 • Boutique, toonaangevend, ultramodern, vijfsterren trainingscentrum.
 • Maximaal drie studenten in elk praktijk programma, om u te ondersteunen bij het bereiken van uw optimale leerresultaten.
 • Verbeter uw leerproces met toegang tot de online cursus lasertattoo verwijderen
 • Toonaangevende aanbieder van trainingen
 • Leer alleen met behulp van de toonaangevende farmaceutische en cosmeceutische producten.

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding van de praktijkles. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat.

Verplichtingen behandeling

Verplichtingen behandeling: Bij het uitvoeren van behandelingen met invasieve apparatuur  is het belangrijk om te voldoen aan de nieuwe wetgeving WTZA (Wet toetreding zorgaanbieders). Deze wet is van kracht om de kwaliteit en veiligheid van zorg te waarborgen. Als zorgaanbieder ben je verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen en te voldoen aan de gestelde normen. Voor meer gedetailleerde informatie, verwijzen wij je graag naar de volgende link: Regelgeving behandelingen Tijdens de cursus zullen we uitgebreid aan je uitleggen waar je aan moet voldoen.

 

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.