
Over 1 daagse cursus tatoeage verwijderen picolaser
€495,00 incl. 21% BTW
Eindhoven |
In het pakket zitten de volgende onderdelen:
- Opleidingsboek
- Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
- Certificaat
Dagopleiding | |
Duur van de opleiding: | 1 dag |
Lestijden: | 10:00-17.00 uur |
Modellen | 1-2 voor praktijk |
Wat bieden wij:
Voor iedereen toegankelijk
Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.
Waardevol diploma
Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.
Voorziening
Koffie, thee water zijn inbegrepen.
Doelstelling
De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.
Kwalitatief hoogstaand onderwijs
Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.
Hoe blijft een tattoo in de huid zitten
Weet jij dat één op de drie mensen een tatoeage heeft. En dat percentage wordt natuurlijk alleen maar hoger, als je ziet dat de toekomstige generaties bijna allemaal een tattoo nemen.
Nu is het misschien wel leuk om uit te leggen hoe de tatoeage inkt in de huid blijft zitten. Bijvoorbeeld in welke laag wordt een tatoeage geïnjecteerd, en waarom probeert onze huid de inkt niet kwijt te raken, of af te voeren. Want technisch gezien is het natuurlijk geen lichaamseigen stof.
En wat bedoelen we met tatoeages zijn permanent? Omdat sommige situaties ervoor zorgen dat ze vervagen in de tijd. We hebben dus wat vragen om te beantwoorden… Als we dus gaan praten over hoe tatoeages werken, moeten we de basis van de huid leren kennen. Dit wordt uitgebreid besproken tijdens de les.
Inkt wordt geïnjecteerd in de dermis laag. Heel veel van die inkt zal in die collagene laag blijven zitten en een gedeelte wordt afgevoerd door het lymfestelsel. Maar dat is niet het enige wat er aan de hand is. De tattoo naald gaat ongeveer 50 tot 3000 keer per minuut in de huid, dat veroorzaakt trauma. Daarbij worden er lichaamsvreemde stoffen in de huid geïnjecteerd. Normaal gesproken wanneer er trauma aan de huid plaatsvindt, of wanneer er een lichaamsvreemde stof in ons lichaam terecht komt, heeft ons lichaam daar wel iets over te zeggen en reageert daarop!!
Het belangrijkste is dat de huid reageert door witte bloedcellen naar het trauma in de huid te transporteren, en dat gebeurt bij een tatoeage proces ook. Witte bloedcellen gaan naar het gedeelte waar de tattoo inkt wordt ingebracht. Deze witte bloedcellen worden ook wel macrofagen genoemd. Ze eten virussen, bacteriën en dood weefsel. In dit geval proberen ze de inkt op te eten. Dit proces wordt ook wel fagocytose genoemd, Waarbij de cel een andere cel omsluit zodat die veilig is opgeslagen. Normaal gesproken wanneer een macrofaag zo’n cel insluit wordt het afgebroken en verteerd maar inkt bevat stoffen zoals; plastic, ijzeroxide, koolstof en anderen niet lichaamseigen stoffen. Hiervoor zijn de macrofagen, het immuunsysteem niet gemaakt. Ze sluiten de inkt in en houden het vast!! Dus de macrofaag kapselt het in, zodat de inkt niet naar andere delen van het lichaam kan vloeien of migreren.
Bij het verwijderen van tatoeages gebruik je een picolaser om deze kapselvorming te verpulveren. Binnen een paar seconde zendt de laser een lichtflits uit. De inktdeeltjes die in de huid zitten worden door het licht van de laser geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat de inkt in kleine delen uit elkaar vallen. Deze inktdeeltjes worden door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd. Het gaat niet alleen om het verwijderen van tatoeages of pigment. De contra-indicaties zijn erg belangrijk. Zo moet jij onderscheid kunnen maken van huidproblemen en of huidafwijkingen die om medische redenen niet behandeld mogen worden.
Wil je graag tattoos gaan verwijderen of de tatoeëerder meer artistieke vrijheid geven om te coveren, volg dan de cursus tattoo verwijderen bij de Huidspecialist opleidingen.
Inhoud Picosecond laser opleiding:
Zeer praktijkgericht:
Theorieles:
- Huidanalyse o.a. aandoeningen
- kennis van de inktsoorten en pigmenten
- GGD hygiëne richtlijnen
- Oppervlakte desinfecteren
- Verwijderen o.a. PMU en tattoo
- Littekens verminderen
- Instellen picolaser
- Onderscheiden van lenzen en carbonfilter
- Nazorg
- Behandelplan opstellen
- Indicaties en contra-indicaties
- Praktijk 2 modellen voor verwijderen tattoos
Let op: Diverse apparatuur hebben wij niet in de cursus verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen.
Volg jij een tattoo verwijderings opleiding of cursus bij de Huidspecialist opleidingen en wil je graag de picosecond laser uitproberen voordat je deze koopt. Huur dan de picosecond laser voor gebruik tijdens de cursus. Lason groothandel zorgt ervoor dat de picosecond laser klaarstaat bij Huidspecialist opleidingen op de dag dat de opleiding van start gaat.
Certificaat
Deze opleiding bevat één certificaat. Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen.
Verplichte voorkennis of opleiding
Voor deze cursus heb je geen voorkennis of opleiding nodig.
Erkend leerbedrijf. Doelgericht op de praktijk