Skip to content

Over Cursus pmu verwijderen met laser & vloeistof

297,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

In het pmu removal theorie pakket zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-15.00 uur
Modellen  1 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Verwijderingsvloeistof pmu verwijderen

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van pmu verwijderen, waarbij we het natuurlijke afweermeganisme van de huid gebruiken. Met behulp van een pmu of tattoo pen, verwijderen we kleine secties. De vloeistof om pmu te verwijderen werkt langzaam in op de pigmenten.  De huidlaag die de permanent make-up pigmenten heeft ingekapseld en beschermd worden nu door het afweersysteem van het lichaam gezien als een vreemde stof. De inkt worden rechtstreeks naar het huidoppervlak gestuurd waar een korst zal ontstaan. Deze korst droogt na een paar dagen op en het behandelde gebied geneest volledig binnen een paar weken. Tijdens het genezingsproces werken we met een medische cremé.

 

Voor de behandeling met pmu removal vloeistof en 7 dagen na de behandeling. Het herstelproces is volop bezig.

pmu verwijderen dmv laser

Pmu wordt geïnjecteerd in de dermis laag. Heel veel van die pmu zal in die collagene laag blijven zitten. Bij het verwijderen van pmu gebruik je een picolaser om de kapselvorming te verpulveren. Binnen een paar seconde zendt de laser een lichtflits uit. De pigmentdeeltjes die in de huid zitten worden door het licht van de laser geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat de pmu in kleine delen uit elkaar vallen. Deze inktdeeltjes worden door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd. Tijdens de cursus pmu verwijderen, leer je om op een veilige manier pmu te verwijderen met de laser.  Het gaat niet alleen om het verwijderen van pigment. De werking van de laser en de daarbij horende golflengtes zijn van belang. De contra-indicaties wanneer je een behandeling niet mag uitvoeren, zo moet jij onderscheid kunnen maken van huidproblemen en of huidafwijkingen die om medische redenen niet behandeld mogen worden.

Wil je graag pmu gaan verwijderen of de pmu specialist meer artistieke vrijheid geven om te coveren, volg dan de cursus pmu verwijderen bij de Huidspecialist opleidingen.

Het lesprogramma pmu verwijderen:

 • Anatomie van de huid
 • verwijderingsvloeistof techniek versus laser
 • Werking van verwijderingsvloeistof en werking laser
 • Nazorg behandelingen
 • Juridische aspecten
 • Hygiene richtlijnen
 • Intakeformulier en advies aan klant
 • Indicatie en contra-indicatie
 • Pijnmanagement
 • Behandelprotocol en richtlijnen
 • Daarna gaat u zelf aan de slag in de praktijkgedeelte

 

Let op: Diverse apparatuur hebben wij niet in de cursus verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen. 

Volg jij een pmu verwijdering opleiding of cursus bij de Huidspecialist opleidingen en wil je graag een permanent make up pen uitproberen voordat je deze koopt. Huur dan een permanent make up pen en/ of laser voor gebruik tijdens de pmu verwijderingscursus. Lason groothandel zorgt ervoor dat de permanent make up en of de picolaser klaarstaat bij Huidspecialist opleidingen op de dag dat de opleiding van start gaat.

Certificaat pmu verwijderen

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Persoonlijke begeleiding pmu verwijderen met vloeistof

De praktijkoefeningen worden uitgevoerd onder continue begeleiding van onze docenten.

Mail ondersteuning voor 3 maanden

Als extra service bieden wij onze cursisten voor een periode tot 3 maanden na de opleiding mail ondersteuning aan. Mochten er nog vragen zijn of dingen waar je in de praktijk tegen aanloopt dan kan je in deze 3 maanden online onze raad/advies vragen.

Erkend leerbedrijf. Doelgericht op de praktijk