Skip to content

Over Cursus tatoo & pmu verwijderen inclusief pico4 laser

3.240,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

 • pico4 laser
 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • Certificaat
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-16.00 uur
Modellen  1 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Tattoos verwijderen met de pico laser

De Pico4 portable laser is een veelzijdige picolaser voor het verwijderen van alle kleuren tatoeages en permante make-up. Deze picolaser 4 maakt gebruik van 4 golflentes en één extra laserkop speciaal voor de permanent make-up, waarmee je veilig, snel en effectief kunt werken. De spotsize van 10 mm zorgt ervoor dat je eenvoudig de mm af kan stellen voor iedere tattoo. Gecombineerd met de aanpasbare snelheid van 1 tot 10hz die behaald kan worden, wordt elke vorm van permanent make-up pigment of tattoo inkt eenvoudig verwijderd.

Permanent make-up verwijderen met de picolaser

Permanent make-up verwijderen is vaak moeilijk met de reguliere picolasers. Dit heeft te maken met de dunne huid en de huidlaag waarin de pmu zich bevindt. Met de speciale laserkop voor permanent make-up pigmenten is dit heel eenvoudig. Door de speciale permanent make-up verwijderingslaser kop wordt er minder warmte in de huid en de inkt gebracht, waarmee het risico op verbranding wordt verkleind.

Huidverjonging

Collageen en elastine worden afgebroken met het ouder worden en de fibroblasten worden inactief. Er zijn manieren om hen weer te activeren en collageen te gaan produceren. Dit proces, de vorming van nieuw collageen, noemen we neocollagenese.

Naast het verwijderen van tatoos en permanent make-up, kun je met de Pico4 laser ook huidverjongende behandelingen geven en de fibroblasten activeren. Het gebruik van de 755 golflengte heeft het proces om diepe in de huid te dringen en wordt in de dermatologie veel gebruikt voor weefselverjonging en litteken verwijdering. De combinatie van de golflengte en warmte resulteert in een diepe huidpenetratie van de laser, die vrijwel pijnloos is.  Door versterkte neocollagenese wordt de tint en textuur van de huid geëgaliseerd en kan doeltreffende huidverjonging bereikt worden.

Littekens

Een littekenbehandeling werkt op dezelfde wijze als de huidverjonging. Door de zeer kleine bundels van hitte in de huid kun je de huid weer aanzetten tot collageen en elastine aanmaak, waardoor het litteken veel minder opvallend zal zijn. Een garantie om een litteken volledig te kunnen verwijderen is er helaas niet.

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken ontstaan door zonlicht, vooral bij mensen met een lichte huid. Ook kunnen ze ontstaan door huidveroudering en ontstekingen. Soms is deze verkleuring onregelmatig en ontstaan bruine of gelige vlekken. Veel mensen ervaren zulke vlekken als storend. Met een laser kunnen we de meeste pigmentvlekken verwijderen. Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een picolaser. Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. De laser maakt de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken vervagen de pigmentvlekken. Na 8 weken vindt er een vervolgbehandeling plaats. De behandelde pigmentvlekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug.

Inhoud Pico4 laser opleiding:

Zeer praktijkgericht:

Theorie:

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • Oppervlakte desinfecteren
 • Huidverjonging en versteviging
 • Verwijderen o.a. PMU en tattoo
 • Verhelpen o.a. wijnvlekken, pigmentvlekken, couperose, spider naevi, besenreiser en schimmelnagels
 • Analyse o.a. littekens en pigment
 • Acné littekens verminderen
 • Instellen pico4 portable laser
 • Onderscheiden van lenzen
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Praktijk:

 • Model verwijderen o.a. PMU en/of tattoo

Startpakketten

Om de kwaliteit van onze opleidingen te garanderen en om de beste resultaten te behalen werken wij met de producten van Lason beauty groothandel. Door de hoge kwaliteit van de schoonheidsproducten kunnen we onze cursisten opleidingen bieden van het hoogste niveau. De tattoo verwijderingsstartpakketten zijn met zorg samengesteld en bevatten alle producten die jij nodig hebt tijdens de lessen. Je leert direct werken met alle producten die alleen in professionele salons gebruikt worden. www.lasongroothandel.nl 

Let op: Diverse apparatuur, producten en materialen hebben wij niet in de startpakketten verwerkt, zodat jij tijdens de praktijk les zelf een keuze kan maken welke kwaliteit apparatuur en producten jij wilt aanschaffen. 

Certificaat
Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat

Verplichte voorkennis of opleiding
U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig.

Erkend leerbedrijf. Doelgericht op de praktijk