Over Permanente make-up

Waarom permanente make-up niet meer weg te denken is.

Een snelle blik op Instagram’s #permanentmakeup en #micropigmentatie hashtags is alles wat nodig is om te beseffen dat cosmetische tatoeages een renaissance hebben. Na het wereldwijde succes van microblading, bieden behandelingen zoals powder brows, lipblush en, de laatste tijd, “Markle Sparkle”-sproeten de kans om lange make-uproutines vaarwel te zeggen, zodat u letterlijk kunt opstaan en gaan.

“Mensen willen niet meer dan vijf tot tien minuten besteden aan het aanbrengen van make-up – vooral niet met potlood of poeder.  Met OIOIOverpermanente make-up beperkt het het proces tot ongeveer één keer per jaar en biedt het de meest natuurlijk ogende resultaten.

 
 

Over permanente make-up

 

Verbeterde permanente make-up

Maar het is niet alleen de belofte van tijdwinst die de trend aanstuurt: technieken, tools en zelfs de gebruikte inkten zijn allemaal drastisch verbeterd. Ook de vaardigheden die zoveel artiesten hebben zijn verbeterd. De resultaten zijn nu ongelooflijk realistisch.

Permanent make-up technieken

De permanente make-up technieken en materialen evolueren elke maand. Het pigmenteren van weleer was een solide kleurblok dat meer dan 10 jaar zou meegaan, maar we zijn nu overgegaan op ‘actuele’ methoden die vervaging mogelijk maken en waarmee klanten de kleur of vorm elke 12 tot 18 maanden kunnen veranderen. Dit komt omdat oude inkt titaniumdioxide bevatte dat het lichaam afbrak, wat leidde tot afschuwelijke roze, groene en blauwe tinten. Maar dat is nu allemaal weg dankzij de nieuwe generatie organische pigmenten.

Bekijk onze mesogun lip filler cursus

De technieken

Hoewel permanente eyeliner populair is, is de nieuwste trend om kleine microdruppeltjes pigment tussen elke wimper te nestelen om het uiterlijk van dikke, volle wimpers te geven. Het creëert een niet-detecteerbare definitie voor je ogen.

Wat te verwachten: De gebruikte pmu pennen zijn ongelooflijk zachtaardig. Het maakt gebruik van lichte trillingen, dus voelt het meer als een elektrische tandenborstel. Toch kunnen de ogen daarna pijnlijk aanvoelen, dus doe het niet voordat je op weg naar een feestje gaat. Net als wenkbrauwen moeten ze daarna minimaal 48 uur droog worden gehouden.

Wenkbrauwen

Microblading (individueel gepigmenteerde haartjes) brengt voortdurend nieuwe technieken voort. Waar je op moet letten zijn onder meer microbevedering Het bootst haar na, zodat gaten en dun bedekte gebieden kunnen worden opgevuld, wat resulteert in de meest natuurlijke look die mogelijk is en powder brows, waar de wenkbrauw iets meer vervaagd is naar de voorkant van het gezicht en scherper naar de boog toe om diepte toe te voegen.

Wat te verwachten: Dankzij emla crème zeggen de meeste mensen dat het vergelijkbaar is met heel licht krabben.  Er is geen formele uitvaltijd, hoewel dit van persoon tot persoon afhangt en wenkbrauwen minstens twee dagen droog moeten blijven.  Raak niet in paniek als ze in het begin te donker lijken, de kleur vervaagt als de permanente make-up behandeling genezen is en de resultaten houden ongeveer een jaar aan.

Lippen

 De voering uit de jaren 90 is geëvolueerd naar blosjes met volledige lippen. Het vervangen van de verloren rand van de lip geeft een jeugdiger uiterlijk. Het is ook een geweldige manier om de illusie van een vollere lip te creëren zonder injecties, terwijl je een mooie tint achterlaat zodat je geen lippenstift nodig hebt.

Lip blush krijgt de naam dankzij het gebruik van een donkere tint rond de liplijn vermengd met een zachtere tint in het midden met bijna geen kleur in het midden.  

Elke permanent make-up cursus omvat klassikaal onderwijs en praktische training, zodat u zich zelfverzekerd voelt bij het beheren van deze populaire services.
U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.huidspecialistopleidingen.nl