Skip to content

Pmu opleiding

Tatoeages bestaan al duizenden jaren.

Onderzoek toont aan dat ‘s werelds oudste bekende tatoeages behoren tot Iceman Ötzi, een Europese Tiroolse mummie die begraven ligt onder een Alpengletsjer. Iceman Ötzi werd letterlijk bevroren in de tijd toen hij rond 3250 voor Christus stierf rond de leeftijd van 35 voor Christus.C. Toen moderne wetenschappers hem ontdooiden, vonden ze een tapijt van oude inkt geëtst op zijn huid – hij had minstens 61 tatoeages.

Tatoeages hebben lang een rol gespeeld in religie, rituelen, oorlogen, sociale identiteit en culturele status. In de vroege jaren 1980 begon het concept van tatoeages als langdurige make-up echter op te komen. Tegenwoordig genieten permanente make-upartiesten – ook wel cosmetische tatoeëerders genoemd – van populaire en winstgevende carrières die hun stempel drukken op alles, van mode-catwalks tot postoperatieve chirurgische ingrepen.

Wat doet een permanente make-up artiest?

Als permanente make-upartiest gebruikt u apparaten zoals traditionele spiraaltattoomachines, roterende penmachines en de niet-machinale handmethode om wat vaak ‘pmu worden genoemd, aan te brengen. Je werk zal soms het uiterlijk van standaard make-up nabootsen, zoals lipkleur en eyeliner. In andere gevallen creëer je de illusie van voller haar op de wenkbrauwen, wimpers en zelfs op het hoofd. Voor weer andere klanten kunt u uw vaardigheden gebruiken om littekens te verbergen, ongelijke huidpigmenten te mengen of zelfs de laatste hand te leggen aan chirurgische reconstructies.

Eyeliner en wimperverbetering

Deze veel voorkomende behandelingen worden uitgevoerd op het bovenste ooglid, het onderste ooglid of beide. Mensen zoeken deze services om het uiterlijk van sprankelende ogen en volle wimpers te krijgen zonder vlekken, het opnieuw aanbrengen en andere onderhoudsproblemen die gepaard gaan met traditionele make-up. Uw technieken en hulpmiddelen zullen variëren, afhankelijk van de klant en het gewenste resultaat – sommige klanten willen misschien een zachte, subtiele verbetering, terwijl anderen u om scherpe, gedefinieerde lijnen vragen.

Young beautiful woman having permanent make-up (Tattoo)

Wenkbrauw Haar Simulatie

Sommige klanten zullen je vragen om hun wenkbrauwen te verbeteren of te simuleren omdat ze daar met weinig of geen haar zijn geboren. Anderen zullen uw diensten zoeken als gevolg van haaruitval door een medische aandoening of letsel. Ook hier gebruik je verschillende technieken en apparatuur, afhankelijk van de visie van de klant en je eigen oordeel en training. Bij de Huidspecialist opleiding wordt dit allemaal tijdens de pmu opleiding besproken. Net als bij eyeliner kunnen wenkbrauwtattoos variëren van dunne, scherpe lijnen tot donzige lijnen die natuurlijk haar nabootsen.

Microblading

Microblading is een van de meest populaire behandelingen en pmu opleiding in het hele spectrum van cosmetische make-up. Deze semipermanente techniek wordt meestal toegepast op de wenkbrauwen. Het gaat om het gebruik van een draagbare microblading pen om speciale inkt af te geven die veel minder geconcentreerd is dan standaard tatoeage-inkt, en daarom resulteert in veel subtielere, natuurlijk ogende pigmentstreken.

Haar Simulatie

Je zult meestal gezichten transformeren als een permanente make-upartiest, maar sommige van je technieken kunnen ook op de hoofdhuid worden toegepast. De populaire kunst van microblading, bijvoorbeeld, werd oorspronkelijk een veelgevraagde techniek voor het simuleren van vollere wenkbrauwen, maar zowel mannen als vrouwen vragen nu om dun of ontbrekend hoofdhaar in te vullen. Zowel op de haarlijn als op de hoofdhuid zelf kunnen microblading en andere cosmetische tatoeagetechnieken de illusie van dikker, natuurlijk haar creëren.

Hoe een permanente make-up artiest te worden

Het pad om een permanente make-upartiest te worden varieert afhankelijk van je carrièredoelen, je interessegebieden.

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Volg een pmu opleiding

Dit omvat niet alleen het de technieken maar ook de hygiëne regels die wettelijk verplicht zijn om pmu behandelingen te geven in Nederland en België.
Is het worden van een permanente make-upartiest geschikt voor mij?
Nu je weet dat permanente make-up artist een opwindende, verreikende en potentieel lucratieve carrière is, kun alleen jij beslissen of dit het juiste pad voor jou is. De eerste overweging is de investering vooraf – u moet beslissen of u in staat bent om afstand te doen van de tijd en het geld dat nodig is om een trainingsprogramma te voltooien. Er zijn echter andere overwegingen om over na te denken.

Het werk zelf gaat over de kern van het menselijk lichaam. Je dagelijks leven zal bestaan uit intiem contact met mensen, hun huid, haar en bloed. Als je preuts bent over de dingen die een persoon tot een persoon maken, is dit waarschijnlijk niet de juiste carrière voor jou.
Houd er ook rekening mee dat je 100% van de tijd onder intense druk staat om perfect werk uit te voeren.

Heb je interesse om een pmu opleiding te volgen en wil je graag meer persoonlijk informatie ontvangen, dan staan de Huidspecialisten je graag persoonlijk te woord.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.