Een plasma lift behandeling is bedoeld om de licht verslapte huid strakker te maken, fijne lijntjes en  acnelittekens te verbeteren. Net als laser verbeteringen en micronaaldbehandeling, triggert het een genezingsreactie die de productie van collageen en elastine stimuleert, voor huidverjonging van binnenuit. Een plasma lift geeft ontzettend mooie resultaten maar wat zijn de risico’s plasma lift behandeling.

Werking van de plasmapen

De plasmapen werkt door elektrische energie om te zetten in een zuurstof-en-stikstof plasmastroom.

Wanneer dat gas het huidoppervlak raakt, creëert het een microkleine trauma en zorgt het ervoor dat collageenvezels in de dermis samentrekken. Dit zorgt voor een onmiddellijke versteviging en een langduriger verstrakkingseffect naarmate de productie van collageen toeneemt.

Deze behandeling wordt ook fibroblasttherapie of “plasmage” genoemd, vanwege de manier waarop het de fibroblastcellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen, op gang brengt.

Het is geen vervanging voor een operatie, maar als de persoon in goede gezondheid verkeert en een geschikte kandidaat is, kan een plasma of fibroblast behandeling een effectieve behandeling zijn om het uiterlijk van fijne lijntjes, het verschijnen van diepe rimpels en een gladde textuur te verbeteren.

Het doel van de procedure is om ondiepe en smalle zones van ablatie te creëren in de epidermis, of de bovenste huidlaag, om kleine samentrekkingsgebieden te verkrijgen.

Subtiele veranderingen zijn zichtbaar na één behandeling met een plasmapen, hoewel er misschien twee of drie nodig zijn om de gewenste resultaten te zien. De behandelingen minstens 12 tot 14 weken uit elkaar liggen.

De plasmapen kan bijna overal op het lichaam worden gebruikt, maar huidspecialisten reserveren het meestal voor het verstevigen van kleine delen van het gezicht. Het proces vereist een nauwkeurige punt-voor-punt-energietoepassing om risico’s van de plasma lift behandelingen te voorkomen, wat te nauwgezet kan zijn om grote stukken huid te corrigeren.

Wij  behandelen voornamelijk de bovenste en onderste oogleden – dit gebied geneest snel, en huidcontractie is hier het duidelijkst – samen met de zogenaamde rokerlijnen rond de mond. Ik zou dit nooit gebruiken op plaatsen met een hoog risico bij een plasma lift behandeling op littekens, zoals de nek.

De procedure kan 10 tot 45 minuten duren, afhankelijk van de grootte van het gebied dat u wil behandelen. De procedure kan licht pijnlijk zijn, dus de huidspecialisten zullen beginnen met het aanbrengen van een plaatselijke verdovende crème.

Als de huid verdoofd is, gebruiken ze de punt van de pen om energie in een stippenpatroon naar de huid te sturen.

Daarna brengen ze een gel aan voor de eerste 4 dagen om de juiste indroging van de korstjes te krijgen en het risico van een plasma lift behandeling op ontstekingen te voorkomen. Op dag 5 laten wij de cliënten altijd even terug komen naar de Filler Kliniek om te kijken naar het herstelproces. Zo houden de cliënten zich ook beter aan de opgegeven voorschriften. Vanaf dag 5 starten de clienten met het aanbrengen van alhydran cremé. Een medische cremé die de huid helpt te genezen en littekens en pigment verschil help te voorkomen, wat risico’s zijn van de plasma lift behandeling.

Zorg ervoor dat uw specialist goed opgeleid is om de plasma lift behandeling uit te voeren zonder risico’s op Ce en medische ce gekeurde plasma penhyperpigmentatie en met mooie eindresultaten. De schoonheidsspecialist dient vooraf een goede intake te houden, waarbij gevraagd wordt naar hyperpigmentatie of hypopigmentatie. Het lichter en donkerder worden van de huid. Als een client hier op voorhand al last van heeft mag de schoonheidsspecialist de behandeling niet uitvoeren. Huidtype 4 kan hierbij ook al een verhoogd risico hebben, tijdens een plasma lift behandeling. Huidtypes 5 en 6 kunnen niet behandeld worden vanwege hyperpigmentatie.

Om risico’s van een plasma lift behandeling te voorkomen dient de schoonheidsspecialist uitgerust te zijn met een goede plasma pen. Deze is niet alleen ce gekeurd maar ook medische ce en heeft meerdere parameters. Omdat de huid niet overal dezelfde dikte heeft moeten de sterktes aangepast kunnen worden om littekens te voorkomen. Wanneer de huid specialist zich hieraan houdt, zullen zij mooie resultaten hebben zonder de kans op risico’s.

Filler Kliniek opleidingen-tip: als u een voorgeschiedenis van herpes simplex heeft of als uw geschiedenis onbekend is, kan uw arts u vragen om een ​​antiviraal middel, zoals Valtrex, in te nemen voordat u het rond de mond behandelt.

Heeft u meer vragen over de risico’s van een plasma lift behandeling staat de Filler Kliniek opleidingen of een van de huidspecialisten u graag te woord.