Skip to content

tattoo vervellen

Hoe tattoos genezen en vervellen

Een tattoo kan er binnen een paar dagen genezen uitzien. Het is echter belangrijk om consistent te blijven met de nazorg: het genezingsproces kan zelfs 6 maanden duren.

We bespreken de genezingsfasen van een tattoo, welke soorten tattoos langer nodig hebben om te genezen en de beste nazorg behandeling om het schoon te houden.

Genezingstijd van tattoos

Uw tatoeëerder zal uw tattoo verbinden. Ze zullen u vertellen wanneer u het verband moet verwijderen of verschonen, van een paar uur tot een week. Zodra u het verband verwijdert, merkt u misschien dat er vocht uit uw tattoo komt of dat de omringende huid erg rood is. Het is ook normaal om inkt uit de tattoo te zien komen. Dit zal waarschijnlijk ongeveer een week duren, maar als de roodheid en het sijpelen na een week niet verdwijnen, moet u contact opnemen met uw arts.

Vocht en roodheid

Uw tatoeëerder zal uw tattoo verbinden. Ze zullen u vertellen wanneer u het verband moet verwijderen of verschonen, van een paar uur tot een week. Zodra u het verband verwijdert, merkt u misschien dat er vocht uit uw tattoo komt of dat de omringende huid erg rood is. Het is ook normaal om inkt uit de tattoo te zien komen. Dit zal waarschijnlijk ongeveer een week duren, maar als de roodheid en het sijpelen na een week niet verdwijnen, moet u contact opnemen met uw arts.

Jeuk en tattoo vervellen

Het is niet ongebruikelijk dat wonden jeuken terwijl ze genezen – en een tattoo is in wezen een wond. In de eerste en tweede week zal je nieuwe tattoo waarschijnlijk gaan jeuken en de tattoo vervellen. Weersta de drang om eraan te krabben. Het aanbrengen van zachte lotion zou moeten helpen. Je kunt ook een ijspak over je kleding leggen om de jeuk te verdoven.
Als het ondraaglijk wordt, vraag dan uw arts om een ​​vrij verkrijgbare antihistaminicum te nemen.

tattoo vervellen

In de tweede, derde en vierde week begint je tattoo waarschijnlijk te vervellen. Deze huid wordt afgestoten als de natuurlijke reactie van het lichaam op wat het als letsel ervaart.
De tattoo zelf zal niet weg gaan. Het is gewoon een normaal onderdeel van het proces. Het laat zelfs zien dat je tattoo goed geneest.

Nazorg

Na de eerste maand ziet je tattoo er levendig en volledig genezen uit. Nazorg in de eerste paar weken is gemakkelijk te onthouden, maar het is essentieel om deze een aantal maanden vol te houden. Als u dit doet, blijft de tattoo schoon en ziet hij er op zijn best uit.

pico laser filler kliniek

Welke tattoos hebben meer tijd nodig om te genezen?

  • De duur van de genezingstijd is afhankelijk van de locatie van je tattoo. Een tattoo in de buurt van een gewricht (zoals de hand of enkel) of waar dan ook die buigt (zoals een pols) duurt langer dan een plek die niet veel beweegt.
  • Grotere tattoos en tattoos met ingewikkeld kleurwerk zullen ook langer duren om te genezen en misschien ook meer vervellen.
  • Houd er echter rekening mee dat de genezingstijdlijn ook grotendeels afhangt van het lichaam van elke persoon.

Tips en nazorg voor tattoo genezing

Het beoefenen van goede nazorg is essentieel om infectie in uw tattoo te voorkomen en ervoor te zorgen dat deze goed geneest.

Houd je tattoo schoon

Het is essentieel om je tattoo schoon te houden om infectie te voorkomen. Gebruik een geurvrije, hypoallergene zeep om het schoon te maken. Als je in een gebied woont waar het water niet veilig is om te drinken, was dan je tattoo in plaats daarvan met gedestilleerd water, of kook eerst je water en laat het afkoelen. Laat de tattoo volledig drogen voordat u een vochtinbrengende crème aanbrengt.

Bevochtigen

Je tatoeëerder zal je waarschijnlijk de eerste paar dagen een zalf geven om te gebruiken, maar daarna kun je overstappen op een lichtere, zachte vochtinbrengende crème zoals alhydran. Het helpt ook tegen de jeuk en dat de tattoo gaat vervellen.

Sommige mensen gebruiken zelfs graag pure kokosolie, wat een antimicrobieel middel is. Zorg er wel voor dat u producten vermijdt die geur bevatten, die uw genezende huid kunnen irriteren.

Draag zonnebrand

Bedek de eerste paar maanden na het zetten van een tattoo deze met zonnebrandcrème of zonbeschermende kleding. Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat je tattoo vervaagt, wat niet ongedaan kan worden gemaakt. Alhydran heeft ook een zonnebrandfactor verwerkt in de crème 

Pluk niet aan korsten

Je tattoo zal waarschijnlijk korsten krijgen, jeuken en vervellen. Weersta de verleiding om aan de korstjes te krabben of te trekken. Krabben kan het uiterlijk van de tattoo veranderen of littekens veroorzaken. U kunt een vochtinbrengende crème aanbrengen om de jeuk en het vervellen te verlichten en verminderen.

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Tekenen dat je tattoo niet goed geneest

Als u merkt dat uw tattoo niet goed geneest, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts. Tekenen van onjuiste genezing zijn onder meer:

  • Koorts of koude rillingen. Als u griepsymptomen heeft zoals koorts en koude rillingen, is het mogelijk dat uw tattoo geïnfecteerd is geraakt of dat u allergisch bent voor de inkt. In plaats van terug te gaan naar je tatoeëerder, ga je meteen naar je dokter.
  • Roodheid. Het is normaal dat je tattoo rood en misschien zelfs een beetje gezwollen is in de dagen nadat je hem hebt laten zetten. Als de roodheid aanhoudt, kan dit een vroeg teken zijn dat er iets mis is.
  • Vloeistof. Als er na een week vloeistof (vooral groen of geelachtig van kleur) uit uw tattoo sijpelt, raadpleeg dan uw arts.
  • Gezwollen, gezwollen huid. De eigenlijke tattoo kan in het begin een beetje opgezwollen zijn, maar deze zwelling zou snel moeten stoppen. De huid rond de tattoo mag niet ontstoken zijn. Als de wallen aanhouden, kan dit een teken zijn dat u allergisch bent voor de inkt.
  • Langdurige jeuk of netelroos. Als u in de dagen of weken na het krijgen van een tattoo last krijgt van netelroos, raadpleeg dan uw arts. Overmatig jeukende tattoos kunnen ook een teken zijn van een allergie. Een allergische reactie op een tattoo gebeurt niet altijd onmiddellijk. Het kan maanden of zelfs jaren duren na het zetten van de tattoo.
  • Littekens. Je verse tattoo wordt beschouwd als een open wond. Zoals alle wonden, zal het korsten als een natuurlijke genezingsreactie. Een goed genezen tattoo mag geen littekens veroorzaken.

Als laatste
Elke tattoo geneest iets anders, afhankelijk van elke persoon en waar de tattoo zich bevindt. Het genezingsproces volgt een genezingstijdlijn in vier fasen die sijpelt, jeuk, vervelt en voortdurende nazorg omvat.

Het is belangrijk om consequent en scherp te zijn in de nazorg, zodat je tattoo niet geïnfecteerd raakt. Raadpleeg zo snel mogelijk uw arts als u tekenen ziet dat uw tattoo niet goed geneest.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.