We hebben een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen over het verwijderen van tatoeages, van de feiten tot de mythen, dus blijf lezen voor alles over het verwijderen van tatoeages met laser.

Kan een tatoeage in één sessie worden verwijderd?

In sommige gevallen wel. Een kleine, vage tatoeage kan in één sessie worden verwijderd. Het is echter niet altijd mogelijk om het aantal sessies dat nodig is voor het consult te voorspellen. Standaard adviseren onze behandelaars een gemiddelde behandelkuur van 6-8 sessies.

 

Factoren zoals grootte, kleur, leeftijd, dichtheid en het type inkt dat wordt gebruikt, zijn indicatoren voor de duur van de behandeling en verschillen vaak van persoon tot persoon. Recente ontwikkelingen op het gebied van het verwijderen van tatoeages met laser, zoals de Pico-lasers, hebben het proces voor het verwijderen van tatoeages versneld, waardoor het minder tijdrovend is

We hebben een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen over het verwijderen van tatoeages, van de feiten tot de mythen, dus blijf lezen voor alles over het verwijderen van tatoeages met laser.

Bekijk onze cursussen tattoo verwijderen

Mag ik in de zon na het verwijderen van een lasertattoo?

Nee. Het wordt aanbevolen om na elke laserbehandeling het behandelde gebied gedurende ten minste gedurende gehele behandel periode niet bloot te stellen aan direct zonlicht. Dit komt omdat de huid gevoeliger is en vatbaarder voor verbranding na een laserbehandeling.

Het verwijderen van tatoeages met een laser verwijdert al het aanwezige inktpigment en heeft tot op zekere hoogte enige plaatselijke beschadiging van de huidcellen veroorzaakt. Daarom zal uw behandelde huid zwakker zijn dan normaal en ontvankelijker voor de schadelijke effecten van UV-stralen.

Bij blootstelling aan zonlicht zal uw huid de ultraviolette straling gemakkelijk absorberen, wat leidt tot brandwonden, pijn en in het ergste geval blijvende littekens.

We raden aan om blootstelling aan de zon te vermijden, maar als je toch in de zon moet gaan, draag dan een minerale zonnebrandcrème met SPF 50 tegen UVA- en UVB-stralen, evenals beschermende kleding.

Kun je een tatoeage krijgen na laserverwijdering?

Ja, je kunt een tatoeage laten zetten na eerdere verwijdering van een lasertatoeage. Het tatoeëren op eerder getatoeëerde huid vereist echter wel enig geduld, omdat het behandelde gebied vooraf volledig moet worden genezen.

Achtergebleven littekenweefsel in de huid is de enige complicatie bij het krijgen van een nieuwe tatoeage en kan het nieuwe ontwerp vervormen. Tijdens uw consult wordt dit voor u beoordeeld.

Kun je gaan zwemmen na het verwijderen van een lasertatoeage?

Nee. Het is het beste om niet te gaan zwemmen na het verwijderen van een lasertatoeage. Dit komt omdat elke interactie tussen water en warmte, zoals baden, sauna’s en bubbelbaden, reacties kan veroorzaken.

Omdat chemicaliën aan zwembaden worden toegevoegd om de juiste pH-waarde te behouden, kan de aanwezigheid van chloor negatief reageren op uw recente huidbehandeling.

Het is het beste om 4 – 5 dagen te wachten voordat u uw behandelde gebied volledig onderdompelt in water, zelfs onder de douche of in bad. 

Kan ik een tatoeage laten verwijderen als ik zwanger ben?

Hoewel er geen bewijs is dat suggereert dat het verwijderen van lasertatoeages de gezondheid van de foetus voor onbepaalde tijd kan beïnvloeden, is er ook geen onderzoek om dit te bevestigen.

Vanwege deze onduidelijkheid in onderzoek voeren wij geen laserbehandelingen uit bij zwangere vrouwen. Het is het beste om ons te bezoeken zodra u uw baby heeft gekregen om mogelijke risico’s te vermijden.

Kun je lasertatoeages laten verwijderen tijdens het geven van borstvoeding?

Nee. We voeren meestal lasertatoeageverwijdering uit bij moeders van wie de baby’s volledig zijn gespeend van de moedermelk. Dit komt omdat laserbehandeling inktdeeltjes oplost die vervolgens worden verdreven door lymfevocht dat op zijn beurt in de moedermelk kan terechtkomen.

Kun je een tatoeage laten zetten na laserontharing?

Ja. Laserontharing is mogelijk zelfs aan te raden voordat je een tatoeage laat zetten. Deze ontharingsmethode op lange termijn is vaak gunstig omdat het gewenste behandelgebied glad en haarvrij zal zijn.

Voordat u echter een tatoeage krijgt, moet uw laserontharingskuur worden voltooid en moet het haar volledig zijn verdwenen.

Kan het verwijderen van tatoeages kanker veroorzaken?

er is geen bewijs is om te suggereren dat laserontharing huidkanker veroorzaakt. Als u echter laserbehandelingen wilt, is het altijd nodig om naar een gekwalificeerde specialist te gaan om brandwonden en blaarvorming te voorkomen.

Kan het verwijderen van tatoeages littekens verwijderen?

Het verwijderen van tatoeages zelf is niet ontworpen om littekens te verwijderen, maar er is een vorm van laserbehandeling die speciaal is ontwikkeld om hun uiterlijk te verminderen.

Kan het verwijderen van tatoeages je ziek maken?

Na het verwijderen van de tatoeage kunnen enkele bijwerkingen optreden. Vanwege de aard van het verwijderen van tatoeages, de laser die de inktdeeltjes van de tatoeage verbrijzelt die vervolgens door uw lichaam worden opgelost, kan ziekte er een van zijn.

Het uitdrijvingsproces van de inktdeeltjes kan een wisselwerking hebben met uw lymfestelsel, vooral als het type inkt dat wordt gebruikt een hoog gehalte aan metalen, metaaloxide en chemicaliën bevat – wat meestal het geval is bij oudere tatoeages.

Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het bestrijden van infecties en het beschermen tegen vreemde voorwerpen, zoals de inktfragmenten, dus als je lichaam het pigment wegspoelt, kun je je een beetje misselijk voelen.

Een verzwakt immuunsysteem kan er ook voor zorgen dat u zich misselijk voelt na het verwijderen van een lasertatoeage. Dit zou moeten verdwijnen zodra de gifstoffen volledig uit het lichaam zijn, wat tot 6 weken kan duren. Maar met elke dag die voorbijgaat, zou je je minder ziek moeten voelen en je moeten aanpassen aan je nieuw gevonden heldere huid.