HIFU en Ultherapy

Cliënten vragen ons vaak naar de belangrijkste verschillen tussen Ultherapy- en Hifu-technologieën en welke van deze behandelingen beter is.

Zowel Ultherapy als Hifu bieden een relatief pijnloze en volledig niet-invasieve manier om de huid te verjongen en te verstevigen zonder operatie, waardoor ze populairder worden als niet-chirurgische alternatieven voor de traditionele anti-aging facelift.

Cliënten kunnen verbeterde stevigheid, een strakker uiterlijk en een stralende huid verwachten door hun stimulatie van collageen en elastine. Echter, Ultherapy en Hifu 3D & 10D machines verschillen op meerdere belangrijke manieren, van de technologieën die ze gebruiken tot hun resultaten op het gebied van huidverstrakking en lifting. In dit artikel vergelijken we deze verschillen tussen Ultherapy en de diverse 3D tot 10D Hifu en proberen te bepalen welke behandeling de moeite waard is in termen van tijd en geld.

HiFU biedt een alternatief voor chirurgie om probleemgebieden op het gezicht en lichaam te contouren en te verstevigen waar sprake is van huidverslapping. Het maakt gebruik van high-intensity focused ultrasound, waarbij radiofrequentie-energie in het slappe huidweefsel wordt gestraald om de temperatuur te verhogen en gericht huidweefsel te verwijderen.

Bekijk onze cursus over HIFU

Huidverstrakking en lifting met Ultherapy vs Hifu

Zowel Ultherapy als Hifu bieden een niet-chirurgische benadering om facelifts en huidverjonging te bereiken. Collageen en elastine zijn cruciale eiwitten die het bindweefsel van onze huid vormen en de structuur en stevigheid ervan behouden. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van deze eiwitten af, wat kan resulteren in huidverslapping, verlies van elasticiteit en de vorming van fijne lijntjes en rimpels.

Beide technologieën, Hifu en Ultherapy, stimuleren ons lichaam om deze liftende eiwitten opnieuw te produceren. Ultrasone golven doordringen het bindweefsel van onze huid, verwarmen de weefsels en veroorzaken op een dieper niveau gecontroleerde celbeschadiging. Vervolgens reageert onze huid door automatisch nieuw collageen en elastine te regenereren, waardoor de sterkte en stevigheid van de huid worden hersteld. Dit resulteert in een frissere, strakkere en gelift uitziende huid die jeugdiger, gladder en voller aanvoelt. Deze behandelingen kunnen helpen bij:

– Het verminderen van fijne lijntjes en diepe rimpels
– Het liften van verslapte kaken
– Het gladder maken van plooien in de nek
– Het corrigeren van vroege tekenen van veroudering
– Het strakker maken van losse huid
– Het vormen en contouren van het gezicht

Is een Hifu-behandeling hetzelfde als Ultherapy?

Hoewel Ultherapy vergelijkbaar is met Hifu, biedt het extra voordeel van real-time beeldvorming. Terwijl beide behandelingen echografie gebruiken om natuurlijke huidverjonging te activeren, maken ze gebruik van verschillende soorten ultrasone stralen. In de esthetische geneeskunde worden twee soorten echografie toegepast:

– High-intensity focused ultrasound (HIFU): hoofdzakelijk gebruikt voor medische doeleinden
– Micro-focused ultrasound (MFU): gericht op zeer specifieke huidlagen

De temperatuur van de behandeling

Zowel Hifu als Ultherapy maken gebruik van gespecialiseerde warmte-energie om de aanmaak van collageen te stimuleren. De optimale temperatuur voor het bevorderen van collageenproductie ligt tussen 60°C en 70°C. Huidweefsels raken op deze temperaturen verstoord, waardoor het lichaam begint aan een herstelproces waarbij nieuw collageen en elastine worden gegenereerd. De Ultherapy en de 10D hifu maakt gebruik van micro-focused ultrasound (MFU)-stralen, terwijl een 3D of 8D Hifu High-Intensity Focused Ultrasound benut. Het belangrijkste onderscheid tussen deze twee technieken is hoe de stralen worden afgeleverd in de diepere huidlagen. De MFU-methode biedt scherpe focus, terwijl Hifu meerdere stralen toepast die ook bot- en vetweefsel kunnen bereiken.

Wat is Hifu?

High-intensity focused ultrasound (Hifu) is een relatief nieuwe behandeling voor klinische huidverstrakking. Het kreeg in 2009 goedkeuring van de FDA voor wenkbrauwliften en werd voor het eerst gebruikt in 2008 voor de behandeling van tumoren. Tegenwoordig passen artsen het ook toe voor huidverstrakking en rimpelvermindering.

Hoe werkt een Hifu-behandeling?

Hifu maakt gebruik van een akoestische lens om verschillende bundels ultrasone energie te concentreren op specifieke gebieden. Deze energie wordt tot een diepte van 1,5 tot 4,5 mm onder de huid in het gezicht aangebracht om de aanmaak van nieuw collageen en elastine te stimuleren.

Hoe werkt de 10D hifu?

De 10D Hifu maakt zowel gebruik van Hifu als micro-focused ultrasound (MFU). De 10D hifu heeft als voordeel dat het een speciale kop heeft voor de dunnere huidzones en ook speciale HIFU koppen voor het lichaam.

Hifu-behandelingsdieptes

HIFU- behandelingen richten zich op de huid op dieper niveaus. De diepte kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt. Voor Cliënten met ernstige huidverslapping kan het nodig zijn om dieper te behandelen om de fundamenten van de huid te herstellen. Ultrasone golven kunnen worden toegepast op dieptes van 1,5 mm, 3,0 mm en 4,5 mm voor het gezicht en de nek. Voor het lichaam heb je soms dieptes nodig van 7 of 14 mm om te kunnen contouren van het lichaam. Hierbij heeft de 10D hifu alle mogelijkheden om zowel het gelaat als het lichaam te kunnen behandelen.

Hifu resultaten

Behandelingen resulteren in huidverstrakking en facelifting-effecten. Omdat ze echter een celvernieuwingsproces in het lichaam activeren, zijn de visuele resultaten niet onmiddellijk zichtbaar. Het duurt 2-3 maanden voordat de beste effecten merkbaar zijn, omdat de productie van collageen en elastine tijd nodig heeft om zich te herstellen. De resultaten van beide behandelingen blijven gewoonlijk tussen de 6 en 18 maanden aanhouden.

Als u nog meer vragen heeft over de 8 of 10D Hifu, neem dan gerust contact met de Huidspecialist Opleidingen op voor meer informatie over het volgen van een HIFU opleiding om een consult in te plannen om te bepalen welk apparaat het beste bij u past.