Mesotherapie, algemeen bekend als een huidverjongende behandeling voor het verstevigen van de huid, het egaliseren van de teint en textuur door middel van een mesogun injectie van een multivitamine-oplossing en natuurlijke plantenextracten waarvan wordt aangenomen dat ze de symptomen verbeteren van huidveroudering.

Het is een procedure die vaak wordt uitgevoerd in combinatie met andere gezichtsprocedures om algehele gezichtsharmonie en jeugdigheid te bereiken. Mesotherapie verbetert ook acne littekens, schade door de zon, fijne lijntjes en rimpels, hyperpigmentatie, melasma, lichaamslittekens en om de huidskleur en textuur te egaliseren.

De techniek wordt uitgevoerd door middel van een mesogun waarbij injecties tot een diepte van 2-4 mm doordringen en onder een hoek van 30-60 ° worden toegediend; en (iv) puntsgewijze injectie in de diepe dermis.

In de afgelopen jaren is het gebruik van mesotherapie voor huidverjonging snel toegenomen.
Wat zijn de toepassingen tegen veroudering en huidverjonging van Mesotherapie?
Subdermale vitamine-injecties verjongen de cellen, maken ze actiever en stimuleren zo de aanmaak van collageen en elastine. U kunt halverwege de twintig beginnen met antiverouderingsbehandelingen om de vorming van rimpels te voorkomen. Behandelingen voor gezicht, nek, armen en handen worden meerdere keren per jaar aanbevolen.

Cursussen Mesotherapie / Doelen

Bij de Huidspecialist Opleidingen worden Cursussen Mesotherapie les gegeven aan cursisten uit Nederland en België, waarbij veel huidproblemen met succes worden behandeld, vooral:

  • Hyperpigmentatie
  • verhoogde pigmentatie zoals melasma
  • sproeten
  • postinflammatoire hyperpigmentatie.

De mesotherapie-techniek wordt gebruikt om bliksemmiddelen zoals glutathion, vit. C en Kodjic zuur rechtstreeks in de huidlagen te injecteren. Dramatische verbetering is te zien in slechts 4 sessies.
Om effectieve resultaten te verkrijgen, handelen we op 2 niveaus. Op het niveau van de melanocyten – om de productie van melanine en op de oppervlakkige huidlagen te verminderen – door een zachte afschilfering te produceren om de huidvernieuwing te stimuleren om de oppervlakkige cellen geladen met pigmenten te elimineren. Na een paar keer aanbrengen is de huidtint lichter geworden en kunnen op lange termijn indrukwekkende resultaten worden bereikt.

Bekijk onze cursus Mesotherapie

In dit geval zijn de voordelen van mesotherapie:

  • Vermindert het verschijnen van donkere vlekken
  • Verjongt de huid
  • Verbetert de helderheid en glans van de huid
  • Neutraliseert vrije radicalen (bij rokers)
  • Verbetert de zachtheid van de huid
  • Anti-veroudering
In dit geval verhoogt mesotherapie de bloedcirculatie in de huid en veroorzaakt het collageenproductie. De procedure laat de huid stralen en de resultaten beginnen pas de dag na de behandeling te verschijnen. De actieve oplossing die bij deze therapie wordt gebruikt, bevat: hyaluronzuur, anorganische zouten, aminozuren en vitamines. Resultaten zijn zichtbaar na 3-4 sessies, het huidoppervlak wordt flexibeler, strakker, helderder en kleine rimpels worden gladgestreken. Gezichtsverjonging met mesotherapie is ideaal voor iedereen die zijn vermoeide gezicht wil opfrissen door middel van een snelle, niet-chirurgische ingreep. De huid kan een beetje rood worden, maar dit verdwijnt binnen een paar uur. De effecten verschijnen na 3-5 sessies, maar in sommige gevallen zijn de resultaten direct na de eerste sessie zichtbaar.

Acne littekens

Littekens veroorzaakt door acne kunnen worden behandeld door materialen zoals hyaluronzuur in de getroffen gebieden toe te dienen. Deze techniek is minder duur dan fillers en men kan resultaten zien in slechts 4 sessies. Voor de grote resultaten is mesotherapie geen one-stop-shop. Hoewel het een Botox-achtig effect belooft (en handmatige collageenstimulatie gewoon als bijwerking van een naald die in je collageenproducerende mesodermlaag prikt), komt dat pas na een reeks van deze procedures. Voor degenen die het idee van enge fillers en een griezelig bevroren gezicht niet leuk vinden, is mesotherapie een geweldige optie. Het is geen snelle oplossing, maar als je geduldig bent (en bereid bent om te investeren), kun je dezelfde resultaten behalen met veiligheid – en zonder gifstoffen. Het maakt gebruik van actieve ingrediënten, zoals hyaluronzuur, vitamines (A, B, C, E en K) en mineralen die rechtstreeks in de huid van de client worden geïnjecteerd. Deze injecties worden in de epidermale laag van de huid ingebracht.

Bekijk onze cursus Mesotherapie

Naarmate we ouder worden, neemt de bloedcirculatie af, waardoor het vermogen van zuurstof en voedingsstoffen om gifstoffen uit onze huid te verdrijven, afneemt. Dit alles leidt tot vroegtijdige veroudering van de huid en kan de huid een vermoeide uitstraling geven. Het verouderingsproces kan wreed zijn voor onze huid. Tussen schade door de zon en progressief collageenverlies verliest de huid haar volume en veerkracht. Mesotherapie voor revitalisering van de huid doordrenkt de epi dermale en dermale laag van de huid met een krachtige cocktail van vitamines en anti-oxidanten om te verjongen en revitaliseren.

Mensen die mesotherapie hebben gehad voor huidverjonging beschrijven hun huid als stevig, stralend, jeugdig en stralend. De behandeling wordt gewoonlijk uitgevoerd in een eerste reeks van één sessie per week gedurende 4-6 weken. Resultaten worden vervolgens bijgehouden door middel van retouchesessies.

Elke maand zijn aanvullende behandelingen nodig om de resultaten na uw eerste behandelingsperiode te behouden. Bovendien kan mesotherapie erg duur zijn vanwege het aantal behandelingen dat nodig is. Voor elke behandeling wordt ongeveer € 94, – en € 298, – in rekening gebracht. Het vreemde van mesotherapie is dat er geen herstelperiode is na de ingreep. U kunt direct weer aan het werk en bijwerkingen zoals blauwe plekken, branderigheid of zwelling verdwijnen na enkele uren.

FAQ

Wanneer zie ik resultaten?

De resultaten variëren afhankelijk van uw lichaamstype en de aandoening die wordt behandeld. Gemiddeld merken cliënten zichtbare verbetering in twee tot drie sessies. Voor bepaalde aandoeningen zien cliënten resultaten na de eerste sessie.

Zullen de resultaten blijvend?

De resultaten zijn blijvend, vooral in combinatie met lichaamsbeweging en goede voeding. We kunnen de natuurlijke veroudering die uw uiterlijk aantast, echter niet stoppen. Om deze reden raden we regelmatige onderhoudsbezoeken aan.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

U kunt een licht bekneld of branderig gevoel voelen wanneer de injecties worden toegediend. We kunnen echter een plaatselijke verdoving geven die de behandeling vrijwel pijnloos maakt

Zijn er bijwerkingen?

Een vaak voorkomende bijwerking van mesotherapie is blauwe plekken, die over het algemeen na een week verdwijnen. Om het genezingsproces te versnellen, raden we aan om het homeopathische supplement arnica dagelijks oraal in te nemen of plaatselijk toe te passen. Cliënten kunnen tijdelijke pijn ervaren. Dit verdwijnt binnen 24-48 uur.

Zijn er beperkingen?

Beperkingen variëren, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. We bespreken deze met elke cliënt voordat de behandeling begint. Over het algemeen wordt cliënten geadviseerd om na gezichtsbehandelingen minimaal 4 uur geen make-up te dragen en gedurende minimaal 6 tot 8 uur geen warme douches te nemen. We raden cliënten aan een eiwitrijke maaltijd te eten en cafeïne of andere stimulerende middelen te vermijden voor de behandeling.

De Huidspecialist Opleidingen geeft verschillende mesotherapie cursussen. Tijdens de opleidingen wordt gewerkt met verschillende mesoguns om te kijken welke mesogun het prettigste in gebruik voor u is. De mesogun van De Huidspecialist Opleidingen is CE goedgekeurd. Wil je graag meer weten over de opleidingen of over de apparatuur, ben je meer dan welkom bij De Huidspecialist Opleidingen.