Huidverbeterende injectables

Het is vaak lastig uit te leggen aan cliënten dat hyaluronzuren die gebruikt worden voor het verbeteren van de huidstructuur geen fillers zijn.

Een skinbooster of liquid face lift is geschikt voor gezicht, hals, handen en decolleté.

  • Het verbetert de hydratatie,
  • elasticiteit en stevigheid van de huid,
  • Het geeft een natuurlijke glow
  • Het maakt de huid gladder
  • Het vermindert de tekenen van fotoaging

Hoe zit het nu met gecrosslinked filler

Wat zit er als hoofdbestanddeel in een filler, hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een polysacharide (koolhydraat) dat van nature aanwezig is in de huid. De huidige generatie hyaluronzuur fillers worden gemaakt door een fermentatie proces van de Streptococcus equi. Bij het maken wordt crosslinking (verbinding) toegepast om hyaluronzuurketens aan elkaar te binden, waardoor een netwerk gevormd en de afbraak wordt vertraagd. Alle Skinboosters bevatten dus hyaluronzuur. Deze lichaamseigen stof heeft de unieke eigenschap dat het in staat ia water aan zich te binden en je huid van binnenuit te hydrateren. Normaal gesproken wordt hyaluronzuur in de huid binnen een aantal dagen weer afgebroken door je huid. Om dit te voorkomen worden in de filers en skinboosters de eiwitketens chemisch aan elkaar gekoppeld. Oftewel: gecrosslinkt.

Het grootste verschil tussen de verschillende merken fillers zit hem in de mate van crosslinken. Hoe minder een Skinbooster gecrosslinkt is, hoe minder hij bewerkt is maar hoe korter het in de huid zichtbaar is. Bij een skinbooster dien je dus ook meerdere behandelingen te ondergaan voor het mooiste resultaat.

De Vycross-technologie zoals bijvoorbeeld bij het merk Juvederm Volite maakt gebruik van een gepatenteerde mix van HA (hyaluronzuur) met laag en hoog moleculair gewicht, wat resulteert in een sterk gecrosslinkte gel die direct na injectie kan worden gevormd, minimale gelzwelling vertoont en is ontworpen om langer mee te gaan dan andere fillers.

Restylane Skinboosters heeft maar 1% gecrosslinkt hyaluronzuur. Het heeft weinig chemische toevoegingen maar geeft veel stevigheid aan je huid geven.”

Profhilo skinbooster is helemaal niet gecrosslinkt. Bij Profhilo is het hyaluronzuur grotendeels verhit om te voorkomen dat het wordt afgebroken.

Sunekos is nog behoorlijk onbekend maar verdient zeker een plek in de hyaluronzuurmarkt omdat het voorziet in de behoefte van cliënten die steeds natuurlijkere en duurzamere resultaten verwachten. Deze injectable is de enige injectable die de fibroblasten stimuleert door een combinatie van hyaluronzuur en zes aminozuren. Dankzij een unieke en gepatenteerde mix van hyaluron- en aminozuren is Sunekos in staat de huid die zorgt voor de matrix te vervangen en elastine te produceren, wat resulteert in een jonger uitziende huid van het gezicht en lichaam.

Meso Skinboosters

Meso skinboosters zoals de cytocare 516 of de cytocare 532 zijn skinboosters coctails ook gebaseerd op het hoofdbestanddeel hyaluronzuur maar gecombineerd met aminozuren, dit zijn de bouwstenen voor de synthese van eiwitstructuren in bestaande cellen, maar ook voor het creëren van nieuwe cellen. DMAE stimuleert de activiteit van fibroblasten en myofibroblasten ( zorgt voor wondgenezing), waardoor de groei van nieuwe cellen wordt bevorderd. Met de meso skinbooster krijg je een flinke oppepper voor je huid maar je hebt ook weer sneller kans op een reactie van de huid vanwege de vele crosslinks die verwerkt zitten in de meso skinboosters. Wanneer je gevoelig bent voor bepaalde stoffen laat dan eerst een testbehandeling uitvoeren. De Lijn van revitacare heeft verschillende awards gewonnen vanwege de mooie resultaten.

Welke rimpels kun je behandelen met skinboosters of fillers

Rimpels ontstaan door verschillende oorzaken, zoals: Mate van de losse huid, zwaartekracht en mimiek. Rimpels worden versterkt door factoren zoals UV schade en roken, en door innerlijke factoren als genetische factoren en veroudering. Hierdoor vermindert de hoeveelheid vocht in de huid.

Welke soorten rimpels heb je

Slaaprimpels ontstaan door het ‘kreuken’ van de huid gedurende de slaap. Vaak is één kant van het gezicht meer gerimpeld dan de andere. Deze slaaprimpels kunnen verbeterd worden door gebruik van een filler.

Zwaartekrachtlijnen worden veroorzaakt door verslapping van de huid en verzakking door de zwaartekracht. Deze wordt erger door afname van collageen, vet, hyaluronzuur en water als gevolg van veroudering. Hiervoor is ook een fillerbehandeling de oplossing.

Dynamische rimpels worden veroorzaakt door het samentrekken van spieren. Deze rimpels zijn beter te behandelen met botulinetoxine.

Wil je graag meer informatie over een behandeling neem dan contact op met de Huidspecialisten telefoonnummer: 0492-836912

of zou je graag meer willen leren over skinboosters en fillers: Filler Kliniek Opleidingen