Als u iets weet over laserontharing, weet u dat het een effectieve manier is om ongewenst lichaamshaar kwijt te raken. Het wordt vaak gebruikt om benen, oksels en de bikinilijn aan te pakken, omdat dit de gebieden zijn waar de meeste mensen veel tijd besteden aan scheren of harsen. Het wordt ook vaak gebruikt om ongewenst gezichtshaar rond de lippen, kin en wangen te verwijderen. Hoewel er verschillende manieren zijn om ongewenst haar te verwijderen,  is laserontharing een van de duurzamere oplossingen. Het is ook de methode waarvan veel mensen aannemen dat het pijnlijk is, ook al is dit zelden het geval. Voor de meeste mensen is laserontharing niet zo pijnlijk als ze denken.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing  werkt door een korte lichtpuls op het huidoppervlak te richten, die vervolgens in de haarfollikel wordt omgezet in warmte. Het verwarmen van de follikel voorkomt dat er verder haar groeit en het haar wordt verwijderd. Dit moet tussen de zes en acht keer worden gedaan om resultaten te bereiken, en er moet een gat van zes tot acht weken worden gelaten tussen elke ronde van laserontharing.

Het exacte aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van verschillende zaken, zoals de kleur en dichtheid van het haar, de huidskleur, de hoeveelheid haar en het gebied op het lichaam. Laserontharing werkt heel goed op donker haar omdat het pigment het licht van de laser heel goed kan absorberen. Het werkt niet zo goed op heel licht haar of rood haar.

Er is veel discussie over de vraag of laserontharing een permanente behandeling is, aangezien een enkel lasersysteem niet alle haarzakjes kan vernietigen. Hoewel sommige follikels worden vernietigd, komen sommige gewoon in een langdurige rustfase. Dit betekent dat er later mogelijk nog een reeks behandelingen nodig is, hoewel dit niet altijd het geval is.

Bekijk onze cursussen laserontharing

Hoe pijnlijk is laserontharing?

Er is een algemene misvatting dat laserontharing pijnlijk is, maar het is niet zo pijnlijk als je zou denken. Veel mensen zijn aangenaam verrast over hoe weinig pijn wordt veroorzaakt door een laserontharingsbehandeling. Hoewel er wat pijn is, is het vaak minder dan mensen denken. Laserontharing richt zich op uw haarzakjes met een zeer hete laser, maar u zult deze hitte of een branderig gevoel niet voelen. In plaats daarvan kunt u een gevoel voelen dat lijkt op een elastische band die tegen uw huid is geknapt. Dit kan een beetje pijnlijk zijn en zeker niet plezierig, vooral als de behandeling doorgaat, maar het is niet ondraaglijk. De meeste mensen slagen erin om de behandeling zonder al te veel ongemak te ondergaan, en de indrukwekkende resultaten wegen ruimschoots op tegen de nadelen.

Bij Huidspecialist Opleidingen en lason gebruiken we de Eos Diode ice lasers met koude lucht om het tijdens de behandeling over het huidoppervlak te leiden; dit helpt onnodige pijn te verminderen en zeer weinig cliënten ervaren iets meer dan een licht prikkend gevoel.

Zijn verschillende delen van het lichaam pijnlijker?

Alle lichaamsdelen kunnen effectief worden behandeld met de Eos diode ice laserontharing, inclusief de benen, armen, oksels, gezicht, rug, borst en bikinilijn. We kunnen ons richten op elk gebied waar u ongewenst haar heeft. Het deel van het lichaam dat laserontharing ondergaat, kan echter van invloed zijn op hoe pijnlijk de behandeling is, aangezien sommige delen van de huid gevoeliger zijn dan andere.

  • Benen – Benen zijn een van de meest behandelde gebieden, omdat veel mensen willen bezuinigen op het scheren met laserontharing. In vergelijking met andere delen van het lichaam zijn de benen een van de minst pijnlijke plekken voor laserontharing. Dit komt omdat de huid dikker en minder gevoelig is dan elders.
  • Gezicht – Laserontharing op sommige delen van het gezicht is pijnlijker dan op andere, afhankelijk van hoe dun en gevoelig de huid is. Waar de wangen en het voorhoofd zelden te pijnlijk zijn, kan de bovenlip dat wel zijn.
  • Armen en oksels – Op uw armen is de pijn van laserontharing mild en voor de meeste mensen gemakkelijk te verdragen. De oksels zijn echter een van de meest pijnlijke plekken. De okselhuid is extreem dun, waardoor deze gevoelig is voor een laserontharingsbehandeling.
  • Bikinilijn – Een van de meest pijnlijke plaatsen om een laserontharingsbehandeling te ondergaan is je bikinilijn, hoewel het nog steeds niet zo pijnlijk is als de meeste mensen denken. Net als de oksels is de huid van de bikinilijn erg dun en gevoelig.

Hoewel sommige delen van het lichaam pijnlijker zijn dan andere, veroorzaakt een laserontharingsbehandeling zelden meer dan ongemak en lichte pijn. Het is ongebruikelijk dat een cliënt meer ervaart dan een steek.

Wat te verwachten na een laserontharingsbehandeling

U kunt wat ongemak verwachten na een  laserontharingsbehandeling, maar dit is slechts een symptoom op korte termijn. Het is niet ongewoon om een paar dagen na de behandeling roodheid, irritatie en gevoeligheid te ervaren in gebieden die worden behandeld. Dit is niet al te pijnlijk en kan worden vergeleken met milde zonnebrand.

Soms kan blaarvorming optreden bij een kleine minderheid van de patiënten, maar dit zou zonder behandeling moeten verdwijnen. Er is ook een kleine kans dat uw huid verkleurd lijkt na laserontharing, maar deze tijdelijke bijwerking verdwijnt meestal vanzelf.

Professionele laserontharing

Bij De Huidspecialist Opleidingen kunnen onze experts een effectieve en professionele laserontharingsopleiding aanbieden als je laser ontharing in jouw schoonheidssalon of kliniek wil aanbieden

Neem contact op met een specialist voor meer informatie over de cursus laserontharing bij De Huidspecialist Opleidingen