Skip to content

Lip filler migratie

Laten we ingaan op de anatomie van de mond. We hebben dus de bovenste philtrum-zone, of bovenlip.

We hebben de vermiljoen die het rode deel is, en we hebben de vermiljoenen rand die de twee scheidt. De vermiljoengrens is meestal de oorzaak of de schuld voor al deze filler migratie. Terwijl iedereen de lip grens wil beschermen. Want als we erin injecteren, is dat de reden waarom je wat migratie zult hebben. Het sijpelt uit in de huid van de bovenlip. Dat zou gedeeltelijk de oorzaak kunnen zijn, maar we kunnen het niet allemaal de schuld geven van de vermiljoengrens, of injectie in die vermiljoengrens.

Lip spieren

Diep van binnen hebben we twee soorten spieren in de lippen. We hebben de pars marginalis en we hebben ook de pars periferis. De parse marginalis is waar we de filler injecteren. Interessant om op te merken is dat het perifere deel van de spier dunner en zwakker is dan de marginalis.

Reden van duck face fillers

Wat is nu de reden van de duck face fillers? Wat we beginnen te zien, is dat de filler omhoog wordt geduwd. Dus als iemand binnenkomt en ze tuiten de lippen en krijgen een zogenoemde duckface. Wordt dit niet veroorzaakt door fillers die vanaf de vermiljoenrand naar boven zijn gemigreerd. Dit wordt veroorzaakt door vulmiddel dat daadwerkelijk naar boven is gemigreerd naar de perifere zone. Omdat iemand te vaak injecties heeft gehad en de filler omhoog is geduwd. 

Te vaak fillers gezet

Ik bedoel, als je om de zes maanden een filler laat zetten, en het is de zesde keer dat je het laat doen, is de filler nog nooit opgelost. Ik kan je verzekeren dat een kwart tot de helft van die filler van de vorige keren nog steeds in de huid zit. Het degradeert niet volledig een kwart tot de helft van de filler in de lippen. Het wordt niet volledig afgebroken vanwege je metabolisme of vanwege de beweging van de mond. Het verplaatst zich waarschijnlijk naar het noorden. Dus als we duck face lippen zien, is de filler waarschijnlijk omhoog en naar voren geduwd, door teveel filler. Er is te vaak filler geïnjecteerd en deze is niet opgelost, waardoor het de weg van de minste weerstand vindt. Wanneer je teveel filler hebt laten injecteren en het is gaan migreren, zul je lippockets hebben ontwikkeld, waar de filler altijd naar toe zal migreren. Ook al heb je de filler in je lippen op laten lossen en wil je ze opnieuw laten vullen.

lip-fillers-met spuit

Migreren lip fillers

Als ik een strakke lip wil creëren met mooie grenzen tussen de lip en de huid dan moet ik absoluut niet injecteren in de vermiljoenrand en de cupidoboog, maar juist onder deze randen in de lip zelf. Wanneer je de lip uit elkaar trekt zie je een mooi wit randje tussen de lip en de huid. Ik zou net onder dit randje blijven om de filler te injecteren. Het maakt dan ook niet uit als ik om een russian techniek of meer de natuurlijke techniek zou gebruiken om fillers in de lip te injecteren. Zodat je de lip van de huid kan separeren.

Wanneer men ouder wordt zal deze lijn (grens) afgebroken en soms is het dan juist belangrijk om een klein beetje filler in deze vermiljoenrand te injecteren. Natuurlijk zeg je dan als klant, maar dan gaat de filler migreren? Dat ligt ook weer aan het type filler. Als je een dunnere filler gebruikt, zal het niet gaan migreren. Ik gebruik deze techniek wanneer er dames komen met liplijnen of rokerslijntjes. Bij de rokerslijntjes vullen we de huid aan de bovenkant sowieso op. Door juist met een dunnere filler in de vermiljoenrand te injecteren, krijg je meer een randje zodat het meer contrast zal geven en het helpt de liprimpeltjes / liplijnen te verfijnen.

Te dikke fillers zorgen voor migratie van fillers

Je hebt ontzettend veel verschillende merken fillers. Deze merken hebben ook weer onderverdelingen van diktes. Wanneer je een dikke filler gebruikt kan het mis gaan. Met dunnere en niet teveel fillers heb je het probleem van migratie niet. 

Eerste keer fillers

Wanneer je voor de eerste keer fillers komt laten zetten, adviseer ik niet meer dan 1 ml filler. Wil je toch grotere lippen is het beter na 3 tot 6 maanden terug te komen en dan een beetje bij te werken. Voor de dames boven de 35 jaar is het raadzaam niet direct een volume filler te gebruiken. Vanaf je 25ste levensjaar neemt je hyaluronzuur in de huid af. Omdat je huid hyaluronzuur mist zal tegen de tijd dat je 40 jaar bent 40% van de vloeistof worden opgenomen door de huid en dient je huid een fundering te hebben van een dunnere filler, voordat je naar een volume filler gaat. Dit is ook weer om migratie van de filler te voorkomen. Teveel filler in één keer ziet er raar en onnatuurlijk uit, tevens kun je complicaties krijgen wanneer je teveel filler injecteert in de lippen.

Wil je graag meer informatie over lip fillers, dan staan de huidspecialisten in Valkenswaard je graag persoonlijk te woord.

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.