Skip to content

Cellulitisbehandelingen mesotherapie

Cellulitis was in de tijd van de Rubens dames een teken van vruchtbaarheid en rijkdom. Sinds de 20e eeuw voeren we oorlog tegen cellulitis, met crèmes en lichaamsborstels. Cellulitis wordt veroorzaakt wanneer vetafzettingen zich onder de huid ophopen en door de fasciae beginnen te dringen (de kleverige lagen van bindweefsel die onze spieren en organen op hun plaats houden). Een slechte bloedsomloop maakt het erger – daarom hebben mensen die de hele dag zitten, meer last van cellulitis. Sommige cellulitis is zacht en deegachtig (buikjes), sommige voelen steviger aan (dijen).

Maar er zijn nieuwe technologieën en benaderingen die oplossingen bieden, zoals mesotherapiebehandelingen voor cellulitis. gecombineerde zuigkracht (om cellulitis dichter bij het huidoppervlak te brengen) en een gemotoriseerde naald, mesogun die kleine onderverdelingen maakt in de vezelige bindstroken die het vet aan de fascia binden. De spanning neemt af, de huid springt weer op zijn plaats. (Het losse vet zit natuurlijk nog steeds in het lichaam, maar veroorzaakt geen kuiltjes meer.) Deze mesotherapiebehandeling, kan worden gedaan aan de achterkant en zijkanten van de dijen en ook aan de onderkant. De mesotherapie behandeling duurt minder dan een uur (Het behandelde gebied kan 24 uur pijnlijk zal aanvoelen en blauwe plekken kan veroorzaken). De resultaten zijn goed – in drie dagen zijn de deukjes verzacht; in twee weken is er een flinke vermindering van cellulitis na 4 tot 6 behandelingen is de cellulitis bijna verdwenen. Bovendien suggereren studies dat het tot drie jaar en misschien zelfs langer zo zal blijven. ‘Het is een snelle behandeling met bewezen langetermijnresultaten

Hoe werkt mesotherapie anti cellulitis

Tijdens elke sessie krijgt de cliënt een reeks injecties met de mesogun. Het naaldje wordt aan een mechanisch pistool bevestigd om veel injecties achter elkaar af te geven. De injecties kunnen op verschillende diepten worden gegeven – van 1 tot 4 millimeter in uw huid – afhankelijk van de behandelde zone. de specialist kan de naald onder een hoek in de huid plaatsen. Bij elke injectie mag slechts een klein druppeltje van de oplossing in de huid worden aangebracht. de klant heeft waarschijnlijk meerdere mesotherapie-sessies nodig om het gewenste effect te krijgen. De verwachtingen zijn meestal tussen de 6 en 8 keer.

Mesotherapie wordt beschouwd als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie voor het verwijderen van ongewenst vet. Liposuctie verwijdert permanent vet van gebieden zoals uw maag, dijen en rug. Cosmetische chirurgen voeren deze procedure uit door een dunne plastic buis door kleine incisies in uw huid te steken en vervolgens het vet met een chirurgisch vacuüm uit te zuigen. Liposuctie wordt gedaan terwijl u onder narcose bent. Hoewel liposuctie wordt beschouwd als effectief voor het permanent verwijderen van vet, kan het herstel tot zes weken duren. Het heeft ook risico’s zoals schade aan zenuwen en bloedvaten, onregelmatige huidcontouren, brandwonden en infectie. En liposuctie is duur.

Mesotherapie anti cellulitis is niet zo invasief als liposuctie. Er zijn geen incisies en per sessie zijn de kosten veel lager dan liposuctie. Mogelijk hebt u echter 10 sessies of meer nodig om de gewenste resultaten te krijgen. De termen ‘mesotherapie’ en ‘injectie-lipolyse’ worden vaak als synoniemen gebruikt, hoewel ze enigszins verschillen. Tijdens injectie-lipolyse wordt er fosfatidylcholine en deoxycholaat geinjecteert in de vetlaag onder de huid om vet op te splitsen.


Mesotherapie is een veelbelovende behandeling voor het verwijderen van ongewenst vet en lichaamscontouren. Mesotherapie: Als de ingrediënten een FDA-goedkeuring hebben, mogen ze worden gebruikt voor mesotherapie. Dit wordt beschouwd als een off-label gebruik van de goedgekeurde ingrediënten. Beoefenaars gebruiken geen standaardformules voor mesotherapie. Dat betekent dat u bij de ene specialist een heel andere behandeling krijgt dan bij een andere. Als u mesotherapie wilt proberen, ga dan naar een specialist die veel ervaring heeft met de procedure. Dit helpt bij het minimaliseren van bijwerkingen.

Wil je graag de cursus mesotherapie anti cellulitis volgen of een behandeling boeken, stuur dan een mailtje naar info@huidspecialistopleidingen.nl wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om je vragen te beantwoorden.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.