Skip to content

De Filler Kliniek specialiseren in volume of liquid face lift met de mesogun

De toename van fillers heeft een explosieve vlucht genomen. Vroeger werden de fillers voornamelijk ingezet voor het vullen van een rimpeltje, tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk. Als gevolg van productinnovatie, wetenschappelijk onderzoek en verbeterde behandeltechnieken behoort nu ook de zogenaamde liquid facelift tot de mogelijkheden.

Liquid face lift en skinboosters

Het is vaak lastig uit te leggen aan cliënten dat hyaluronzuren die gebruikt worden voor het verbeteren van de huidstructuur geen fillers zijn. Ook leeft het idee dat dit soort behandelingen maar een effect van enkele maanden heeft. Kortom, huidverbeterende hyaluronzuurinjecties zijn nog behoorlijk ondergewaardeerd.  Skinboosters oftewel huidverbeterende injectables, zoals Revitacare, Profhilo en Sunekos bestaan uit een gestabiliseerd hyaluronzuur, bedoeld voor huidverbetering. Je brengt het per micro mesogun injectie in, want de hoeveelheid hyaluronzuur wordt dan perfect gedoseerd. Het behandelplan bestaat uit twee tot drie behandelingen met een interval tussen twee tot vier weken na elkaar.  Iedere 6 maanden dient er een onderhoudsbehandeling plaats te vinden voor het beste resultaat. 

De klant kan een aantal dagen last hebben van lichte roodheid, zwelling of enigszins blauwe plekken in het behandelde gebied. Deze injectable is ontwikkeld om de huid geleidelijk en langdurig te hydrateren en de huid te verbeteren.  Het verbetert de hydratatie, elasticiteit en stevigheid van de huid, en geeft een glow aan de huid. Het maakt de huid ook gladder, minder ruw, dus vermindert ook de tekenen van aging.

specialiseren in het creëren van volume in het gelaat.

De liquid facelift is een methode die het mogelijk maakt lichte verslappingen in het gelaat weer te herstellen. Door het creëren van volume wordt er een liftend effect gegeneerd. In de masterclass cursus liquid facelift wordt ingegaan op de anatomie van het gezicht en worden de verschillende vetcompartimenten uitvoerig besproken.

Vanuit de ervaring van de docent wordt de tevredenheid van een behandeling vergroot wanneer zich men niet alleen bezig houdt met de behandelende zones die de klant aangeeft maar wanneer je jezelf als behandelaar richt op het verminderen van de negatieve of ongunstige gezichtsuitdrukking en het versterken van de positieve gelaatskenmerken. Deze emotionele kenmerken van het gezicht worden uitvoerig besproken in de masterclass waaronder boosheid, angst, vermoeidheid, verdriet en niet te vergeten geluk. De gezichtsuitdrukkingen worden gegroepeerd in vier negatieve kenmerken:

 1. Vermoeid, Kenmerken hiervan: verslapping van de wangen, ingevallen slapen en wallen.
 2. verdrietig,
 3. verslapt
 4. boos

en vier positieve kenmerken:

 1. aantrekkelijk,
 2. gelukkig,
 3. jong,
 4. contour (slank en vrouwelijk en mannelijk voor mannen)

specifieke richtlijnen worden besproken over de locatie, huidlaag, toedieningsvorm ,injectietechniek met de mesogun of je een druppeltechniek of waaiertechniek gebruikt en de aanbevolen product hoeveelheid dat dient te worden gebruikt om een mooi resultaat te behalen. Het behalen van succesvolle behandelresultaten is voor een groot deel afhankelijk van het positief versterken van gezichtsuitdrukking en het versterken van gelaatskenmerken. Daarbij rekening houdend met variabelen als leeftijd, geslacht en etniciteit van de cliënt. Elk van deze kenmerken kan het vetgehalte, de spieractiviteit, de kwaliteit van de huid beïnvloeden, wat resulteert in een oneindige verscheidenheid aan gezichten. De docent legt uit de volgorde van fundering, contouring en verfijning aan te houden, waarbij zij de constructie van een huis gebruikt. Bij het behandelen van een gezicht wordt de basis met name gelegd door het creëren van structuur en het verminderen van verslapping in de middelste gezichtszone. Dit helpt de mesogun specialiste bij het opstellen van een stapsgewijs behandelplan, maar ook bij zijn/haar communicatie met de klant die hierdoor misschien beter begrijpt dat verslapping van de wangen het resultaat is van een ontbrekende fundering van bijvoorbeeld het jukbeen.

VOLUMEPLANNING

Eén van de uitdagingen waarmee de mesogunspecialiste in de praktijk wordt geconfronteerd tijdens het plannen van een behandeling, is het inschatten van het totale productvolume dat nodig is voor het gewenste resultaat. Dit kan vooral een uitdaging zijn bij complexere behandelingen. Een voorbeeld hiervan zijn de traangoten en wallen. Bij een overgrote meerderheid van de klanten die zich storen aan de traangoten en wallen is sprake van verslapping van de wangen en/of volumeverlies. Dit vereist dus geen behandeling van de traangoten maar een behandeling van de wangen (fundering) en de slapen (contouring). Alleen een jongere klant die naar de mesogun specialiste komt zonder enig volumeverlies of verslapping kan baat hebben bij een rechtstreekse behandeling van de traangoten. Hierin verwijs je de klant overigens altijd door naar een arts. Tijdens de masterclass wordt ook ingegaan op de specifieke eigenschappen en werkingsduur van diverse producten. Andere merken hyaluronzuurfillers verschillende in hun eigenschappen en werkingsduur. Daarom kunnen voor de diverse merken verschillende mesogun -technieken nodig hebben en -volumes nodig zijn om dezelfde verwachte resultaat te bereiken.

De inhoud van deze cursus betreft het overbrengen van volledige theoretische en praktische kennis met betrekking tot het creëren van volume in het gezicht met gebruikmaking van specifieke injectables.

BEHANDELINDICATIES

 • jukbeenderen
 • temporaal
 • wangen
 • kaaklijn

MODELLEN

Je word letterlijk en figuurlijk door de docent bij de hand genomen. In het praktijkgedeelte heb je ruim de gelegenheid tot het oefenen met de mesogun. Je dient zelf 1 model mee te nemen die je zelf kunt behandelen. Ideaal is als uw model meerdere behandelindicaties heeft. Het materiaal (injectables) dat gebruikt wordt tijdens de cursus is bij de prijs inbegrepen.

De modellen zijn op de dag van de cursus welkom na de lunch. Ze verblijven in de kliniek alwaar aanwezig is: een leestafel, gratis Wi-Fi en koffie/thee/frisdrank. Wij zorgen ervoor dat het verblijf van de modellen die je meeneemt zo comfortabel mogelijk verloopt.

DUUR, INHOUD EN MAX. AANTAL DEELNEMERS

De cursus neemt circa een halve dag (van 10:00u tot 15:00u) in beslag en bestaat uit zowel een theoretisch (circa 2 uur) als een praktijkgedeelte. Na deelname aan de cursus wordt uit handen van je opleider het certificaat uitgereikt. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 5. Om te kunnen deelnemen aan deze cursus dient men de basiscursus van de Filler Kliniek te hebben gevolgd. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 2.

De Filler Kliniek opleidingen werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de lessen een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.