Skip to content

Fillers voor mannen

Het gebruik van fillers bij mannen neemt al bijna twee decennia toe. Sinds 1997 is het aantal cosmetische ingrepen bij mannelijke cliënten met bijna 300% toegenomen. Fillers behoren tot de meest voorkomende. In feite zijn cosmetische injecties bij mannen sinds 2010 met 81% toegenomen en sinds 2000 bij 254%.

Ook bij mannen is een beetje ijdelheid tegenwoordig geaccepteerd. Het hoort bij de huidige levensstijl. En de mens doet natuurlijk altijd al heel veel voor zijn uiterlijk. We kopen kleding en gaan naar de kapper. Een bezoek aan een mesogun specialiste hoort daar nu ook bij. Wat dat betreft groeien mannen en vrouwen ook op cosmetisch gebied naar elkaar toe.”

Filler voor mannen

Stoere kaaklijn

In tegenstelling tot vrouwen, willen mannen juist een stoere in plaats van zachte gezichtsuitdrukking. Veel heren geven dan ook de voorkeur aan een mannelijke, geaccentueerde kaaklijn à la Brad Pitt. Door op een aantal keypunten fillers te injecteren wordt de kaaklijn krachtig en hoekig. Merkt u dat uw altijd goed gevormde kaaklijn door veroudering verslapt of verandert. Dit komt door erfelijke belasting en doordat vetweefsel uiteindelijk uitzakt naar het diepste punt naast de kin. Soms spreken we dan over ‘hamsterwangen’. Dit is ook de reden dat voor een optimale verbetering van de kaaklijn vaak de contouren aan de bovenkant van het gezicht ook opgevuld dienen te worden. Bij deze behandeling wordt goed gekeken naar de vorm van uw gezicht. Zo worden uw natuurlijke contouren benadrukt en scherpte hersteld.

Het verschil tussen mannen en vrouwen

De ingreep zelf is voor mannen niet anders dan voor vrouwen. Vaak is er voor een liftend effect meer filler nodig, omdat de mannenhuid dikker is en de anatomie en spieropbouw verschilt met die van de vrouw. Ook kiezen we vaak voor een dikkere filler. Het belangrijkste verschil met fillers voor vrouwen zit hem dus in de dosering en plaatsing.

Ervaring met de mannenhuid?

Bij mannen is er sprake van een andere spieropbouw dan bij vrouwen en vaak een grovere huidstructuur. Als man wil je vaak je natuurlijke uitstraling behouden, waarbij de plek van injecteren en de hoeveelheid filler die gebruik wordt, van cruciaal belang is.

Een filler wordt als vulmiddel onder de huid gespoten om de huid een jongere uitstraling te geven of bepaalde delen van het gezicht meer volume te geven. Fillers geven de huid volume en verbeteren de structuur, stevigheid en elasticiteit van de huid.

Hoewel de ingreep voor mannen niet anders is dan voor vrouwen, is er vaak wel meer filler nodig voor een liftend effect. Dit heeft te maken met het feit dat mannen fysiek verschillen van vrouwen, zo is de mannenhuid doorgaans dikker. Iedere man van 18 jaar of ouder kan in beginsel een fillerbehandeling ondergaan. Laat je vooraf wel goed voorlichten over het effect van fillers en vraag de arts of hij/zij ervaring heeft met het behandelen van mannen.

Het effect van fillers houdt tien tot twaalf maanden. Hierna wordt de filler afgebroken door het lichaam en kun je de fillerbehandeling herhalen.

Een frisse uitstraling voor het mannelijke gezicht

Verbetering van de uitstraling van de huid en het behandelen van fijne rimpels die het gevolg zijn van veroudering, stress, vermoeidheid, een hectische levensstijl, slechte gewoonten en omgevingsfactoren, zoals UV-straling, vervuiling en temperatuurveranderingen kunnen prima behandeld worden met fillers

Lippen
Correctie van dunne of ongelijkmatige lippen kunnen bij mannen ook behandeld worden zonder dat het direct opvalt dat er fillers in de lippen zijn ingebracht.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.