Skip to content

Ik heb een bultje in mijn lip na een filler behandeling.

Wat moet ik doen als ik een bultje zie nadat ik lipfiller heb gekregen? De eerste keer dat je een bobbeltje of bultje voelt of ziet is een enge ervaring. Maak je geen zorgen! Het is waarschijnlijk veroorzaakt door zwelling, blauwe plekken of een hematoom op de injectieplaats.

Als de normale zwelling verdwenen is, maar het bultje nog steeds zichtbaar is, breng dan een bezoek aan uw behandelaar voor een controle. Het bobbeltje zal worden beoordeeld op consistentie (zacht, hard of rubberachtig) en of ze zacht aanvoelen. Zachte bultjes zijn het gemakkelijkst te behandelen, omdat het waarschijnlijker is dat het onopgeloste of samengeklonterde filler is dat uw behandelaar kan weghalen met een stevige massage.

Wat als het bultje niet weggaat?

Wanneer het bultje gestold hyaluronzuur is (wat meestal optreedt als u fillers uit de Saypha, stylage en Restylane-lijn heeft gebruikt), kan dit eenvoudig worden verholpen door hyaluronidase rechtstreeks in het bultje te injecteren. Hyaluronidase komt, net als hyaluronzuur, van nature in het lichaam voor.

Geef de huid de tijd om te genezen na het oplossen van de filler met hyaluronidase voordat u nieuwe fillers laat zetten. De hyaluronidase zal enige zwelling veroorzaken, wat de nauwkeurigheid van de behandelaar kan beïnvloeden.

Het bultje is pijnlijk

Ik heb pijn, is dat normaal?
Als het bultje pijnlijk is of een stevige consistentie heeft, kan dit betekenen dat uw lichaam een ​​allergische reactie heeft op de filler, wat kan gebeuren. Dit is het begin van granuloomvorming en vereist een andere aanpak.

Deze allergische reactie wordt behandeld met steroïden (oraal en/of injecteerbaar). Sommige cliënten melden significante verbetering met steroïden zoals Arnica en Bromelaïne. Volg voor de beste resultaten de pre- en postoperatieve instructies van de behandelaar en meld het aan uw arts als er onmiddellijke bleke, felle verkleuring of ondraaglijke pijn is.

Wil je meer weten over bultjes in de lip of zou je graag een filler behandeling willen, onze medewerkers van de Filler kliniek staan je graag te woord. 

HERFSTDEAL
Gratis online cursus

Alleen in november

Gratis online cursus!

De hele maand november krijg je bij een beauty cursus van Huidspecialist Opleidingen een gratis online cursus naar keuze! 🎁

Wil jij je kennis uitbreiden op het gebied van beauty en huidverzorging? Dan is dit jouw kans! Bij Huidspecialist Opleidingen geloven we in continu leren en willen we het voor jou zo gemakkelijk mogelijk maken om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Dus, als je je inschrijft voor een van onze beauty cursussen tussen 1 november en 30 november, krijg je een GRATIS online cursus naar keuze! 📚💻

Of je nu geïnteresseerd bent in anti-aging, permanent ontharen, tattoo removal, pmu cursus of iets anders, we hebben een breed scala aan cursussen waaruit je kunt kiezen.

Investeren in jezelf en je carrière en word een expert in de beauty industrie, vergroot je kansen op succes!

Mis deze geweldige aanbieding niet – deze is alleen geldig in november! Neem vandaag nog contact met ons op en meld je aan voor een beauty cursus bij Huidspecialist Opleidingen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen groeien in deze opwindende branche!

Bij het boeken van een van onze cursussen, wordt in overleg de gratis cursus samen met u ingepland. U hoeft hiervoor niets extra’s te doen bij de betaling.