Skip to content

Ik heb een bultje in mijn lip na een filler behandeling.

Wat moet ik doen als ik een bultje zie nadat ik lipfiller heb gekregen? De eerste keer dat je een bobbeltje of bultje voelt of ziet is een enge ervaring. Maak je geen zorgen! Het is waarschijnlijk veroorzaakt door zwelling, blauwe plekken of een hematoom op de injectieplaats.

Als de normale zwelling verdwenen is, maar het bultje nog steeds zichtbaar is, breng dan een bezoek aan uw behandelaar voor een controle. Het bobbeltje zal worden beoordeeld op consistentie (zacht, hard of rubberachtig) en of ze zacht aanvoelen. Zachte bultjes zijn het gemakkelijkst te behandelen, omdat het waarschijnlijker is dat het onopgeloste of samengeklonterde filler is dat uw behandelaar kan weghalen met een stevige massage.

Wat als het bultje niet weggaat?

Wanneer het bultje gestold hyaluronzuur is (wat meestal optreedt als u fillers uit de Saypha, stylage en Restylane-lijn heeft gebruikt), kan dit eenvoudig worden verholpen door hyaluronidase rechtstreeks in het bultje te injecteren. Hyaluronidase komt, net als hyaluronzuur, van nature in het lichaam voor.

Geef de huid de tijd om te genezen na het oplossen van de filler met hyaluronidase voordat u nieuwe fillers laat zetten. De hyaluronidase zal enige zwelling veroorzaken, wat de nauwkeurigheid van de behandelaar kan beïnvloeden.

Het bultje is pijnlijk

Ik heb pijn, is dat normaal?
Als het bultje pijnlijk is of een stevige consistentie heeft, kan dit betekenen dat uw lichaam een ​​allergische reactie heeft op de filler, wat kan gebeuren. Dit is het begin van granuloomvorming en vereist een andere aanpak.

Deze allergische reactie wordt behandeld met steroïden (oraal en/of injecteerbaar). Sommige cliënten melden significante verbetering met steroïden zoals Arnica en Bromelaïne. Volg voor de beste resultaten de pre- en postoperatieve instructies van de behandelaar en meld het aan uw arts als er onmiddellijke bleke, felle verkleuring of ondraaglijke pijn is.

Wil je meer weten over bultjes in de lip of zou je graag een filler behandeling willen, onze medewerkers van de Filler kliniek staan je graag te woord. 

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.