Skip to content

Mag ik de huid masseren na een fillerbehandeling

Wel of niet masseren na fillers

Een veel gestelde vraag is of je nu wel of niet moet masseren na het zetten van fillers.

Onze huid verliest elasticiteit en algeheel volume naarmate we ouder worden. Dit is vooral duidelijk in het gezicht, waar zich na verloop van tijd fijne lijntjes en holle gebieden vormen. Met hyaluronzuur fillers kun je het volume herstellen en rimpels verwijderen. Natuurlijk moeten cliënten zich bewust zijn van mogelijke bijwerkingen en risico’s die hun anti- verouderingsresultaten kunnen beïnvloeden.

Beste resultaten fillers

Huidspecialist opleidingen wil ervoor zorgen dat elke cliënt het meeste haalt uit de fillerbehandeling en hersteltijd. Om deze reden moeten cliënten gedurende ten minste twee weken hun gezicht niet masseren.

Zijn fillers veilig?

Producten zoals fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, een natuurlijke stof die in het lichaam voorkomt en helpt water aan te trekken en vast te houden. Dit vulmiddel is vooral beroemd omdat het biocompatibel is en waarschijnlijk geen allergische reacties of weefselbeschadiging veroorzaakt. Bovendien kunnen hyaluronzuur fillers worden opgelost met een eenvoudig enzym als cliënten niet tevreden zijn met hun resultaten.

Waarom kan ik mijn gezicht niet masseren na een filler behandeling?

Een hyaluronzuur filler wordt toegediend met een mesogun waar een fijne naald in zit voor een gelijkmatige verdeling onder de huid. Direct na de behandeling wordt er door de specialist gemasseerd en gemoduleerd om de filler te verdelen in de huid en eventuele bobbeltjes weg te masseren. Onze richtlijnen voor de klanten thuis kunnen inhouden dat u het behandelde gebied gedurende ten minste twee weken na de filler behandeling niet ingedrukt of gemasseerd mogen worden.

Waarom masseren van fillers niet verstandig is

Het masseren van de behandelde gebieden kan de hyaluronzuur filler verstoren en ervoor zorgen dat de filler uit zijn plaats gaat, of gaat migreren in de huid. Dit kan leiden tot een ongelijkmatig of klonterig uiterlijk.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met mijn resultaten?

Zoals we al zeiden, is een hyaluronzuur filler een omkeerbare filler. Als de resultaten niet zijn zoals verwacht, of als u de behandelde gebieden voortijdig hebt gemasseerd, kun je een afspraak maken met de specialist om te kijken of het mogelijk is om het bij te werken. Indien nodig raden we aan om de filler op te lossen.

Hoe verbeter ik mijn filler resultaten?

  • Vermijd blootstelling aan de zon en UV-stralen: Blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat de huid voortijdig veroudert. Gebruik zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger als je buiten bent.
  • Vermijd roken: Roken versnelt ook tekenen van veroudering en zorgt ervoor dat uw teint er dof en droog uitziet. Stoppen met roken kan uw gezondheid en het uiterlijk van uw huid verbeteren.
  • Drink veel water: een vochtarme huid ziet er niet alleen vermoeid uit, maar reageert ook minder goed op een filler behandeling. Drink elke dag water om je huid er fris uit te laten zien.
  • Wrijf de eerste dag na de behandelde filler zone en ook niet over uw injectieplaatsen, omdat dit de huid kan irriteren en blauwe plekken of zwellingen kan veroorzaken of verergeren. Hoewel massage soms milde symptomen kan verbeteren, zoals matige klonterigheid of lichte asymmetrie, mag u uw fillers niet masseren, tenzij uw specialist u heeft gevraagd dit te doen.

Verwijder rimpels en meer met succes

De resultaten van fillers zijn prachtig zolang u de richtlijnen van Huidspecialist opleidingen volgt. Neem contact met ons op wanneer u een mesogun filler cursus wil volgen. De Huidspecialist opleidingen leert u rimpels en fijne lijntjes te verwijderen met fillers. Ons esthetische team weet hoe u uw gewenste look op de veiligste en meest effectieve manier kan bereiken.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.