Skip to content

Wat zijn fillers

De vier belangrijkste structurele componenten van ons gezicht zijn huid, vet, spieren en botten. Naarmate we ouder worden, draagt ​​volumeverlies in deze het gezicht bij aan veel van de zichtbare tekenen van veroudering. Fillers kunnen helpen. Na verloop van tijd kan leeftijdsgebonden botverlies in het gezicht leiden tot terugtrekking van de kaaklijn, afdalen van de neus en verlies van hoge jukbeenderen. De gezichtsspieren verminderen ook in volume en elasticiteit, en deflatie en beweging van gezichtsvet accentueren verder de tekenen van veroudering. Ten slotte rekt de huid uit en verliest ze haar elasticiteit – verergerd door het verlies van steigers door vet, spieren en botten, leidt dit tot rimpels, slappe huid en andere bekende tekenen van veroudering.

Wat zijn fillers?

Fillers kunnen de lijntjes vullen en het verloren volume aanvullen, waardoor een jonger uiterlijk wordt hersteld. Wat zijn fillers? Fillers zijn zachte, gelachtige stoffen die onder de huid worden geïnjecteerd. Ze kunnen een aantal veelvoorkomende problemen aanpakken, waaronder het gladmaken van diepe kringen onder de ogen, het verhogen van jukbeenderen, volume van de lippen, het gladmaken van liplijnen en nasolabilale plooien (de plooien die van de zijkant van de neus naar de mondhoeken lopen) ), en verjonging van de handen.

Fillers zijn samengesteld uit een verscheidenheid aan stoffen, sommige van nature voorkomende en sommige synthetische. Een van de meest gebruikte verbindingen in fillers is hyaluronzuur (HA). HA is een van nature voorkomende stof die in onze huid wordt aangetroffen en speelt een belangrijke rol bij het hydrateren en volume houden van de huid. HA-fillers kunnen, afhankelijk van hun specifieke chemische samenstelling, zes maanden tot veel langer duren voordat ze geleidelijk door het lichaam worden opgenomen. Een van de belangrijkste voordelen van HA-fillers, afgezien van het natuurlijke uiterlijk bij een mesogun behandeling, is dat ze kunnen worden opgelost door een speciale oplossing in het geval van een bijwerking of als de persoon niet tevreden is. Ook zijn de meeste HA-fillers voorgemengd met lidocaïne, een verdovend middel, om het comfort tijdens de behandeling te maximaliseren.

Andere beschikbare fillers

zijn gemaakt van calciumhydroxylapatiet, poly-L-melkzuur, polymethylmethacrylaat en autoloog vet (vet dat wordt getransplanteerd uit een ander deel van uw lichaam). Calciumhydroxylapatiet is een mineraalachtige verbinding die van nature voorkomt in menselijke botten. Het wordt al jaren gebruikt in de tandheelkunde en reconstructieve plastische chirurgie met een lange staat van dienst op het gebied van veiligheid. Poly-L-melkzuur is een synthetische filler die de collageenproductie stimuleert. Deze filler verschilt van andere fillers omdat de resultaten geleidelijk zijn; volume vindt plaats gedurende meerdere maanden omdat het het lichaam stimuleert om collageen te produceren. Polymethylmethacrylaat is een semi-permanente vulstof. Hoewel het duurzamer is in vergelijking met andere gemakkelijker biologisch afbreekbare vulstoffen, heeft het mogelijke complicaties zoals klontervorming of zichtbaar zijn onder de huid. Elk van deze stoffen heeft zijn eigen voor- en nadelen, evenals een unieke dichtheid, levensduur en textuur, wat betekent dat een bepaald materiaal min of meer geschikt is voor een specifiek deel van het gezicht of het gewenste resultaat. Het kiezen van het juiste type dermale filler vereist de begeleiding van een ervaren mesogun specialiste en bekendheid met de verscheidenheid aan beschikbare vullers en de technieken.

Vermijd fillers van de zwarte markt  

Fillerprocedures kunnen duur zijn, waardoor sommige consumenten zich tot de online zwarte markt hebben gewend om doe-het-zelffillers te kopen. De afgelopen maand zijn er in de media en in de medische literatuur meerdere meldingen geweest van gevaarlijke complicaties als gevolg van zelfinjectie van fillers. Een risico is dat online gekochte fillers een verscheidenheid aan niet-steriele stoffen kunnen bevatten, zoals haargel. Bij injectie kunnen deze stoffen allergische reacties, infecties en de dood van huidcellen veroorzaken. Een ander risico is dat een onjuiste techniek niet alleen kan leiden tot zwelling en klonterigheid, maar ook tot ernstigere bijwerkingen zoals het afsterven van huidcellen en embolie die tot blindheid leidt. De FDA heeft een officiële waarschuwing uitgegeven waarin consumenten worden aangemoedigd om ‘nooit via het internet fillers te kopen. Ze kunnen nep, besmet of schadelijk zijn. ‘


Fillers zijn veilig en effectief in de juiste handen. Het vinden van de juiste mesogunspecialist om een fillerprocedure uit te voeren is de sleutel. Wil je leren om met een mesogun veilig fillers te zetten. Stuur dan een mailtje naar de Fillerkliniek. info@huidspecialistopleidingen.nl meer informatie kunt u ook terug vinden op de website www.huidspecialistopleidingen.nl

De Filler Kliniek Opleidingen

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.