Skip to content

Over Cursus permanent ontharen incl. startpakket & IPL apparaat

8.400,00 incl. 21% BTW

Eindhoven

Cursus permanent ontharen met de IPL laser

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

Dagopleiding
Duur van de opleiding: 1 dag
Lestijden: 10:00-15.00 uur
Modellen  2 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Apparatuur leasen

De nieuwste en meest innovatieve apparatuur, zonder de grote uitgave.

IPL in motion apparatuur met geïntegreerde biopolar RF

Het opleidingsinstituut de Huidspecialisten biedt een uitgebreide en hoogwaardige cursus aan in IPL in motion apparatuur met geïntegreerde biopolar RF functie voor huidbehandelingen. Deze cursus is speciaal ontworpen voor starters en professionals in de schoonheidsindustrie, zoals schoonheidsspecialisten en ontharingsspecialisten, die hun vaardigheden willen uitbreiden en zich willen specialiseren in deze geavanceerde technologie.

IPL in motion apparatuur met geïntegreerde biopolar RF functie combineert twee krachtige technologieën om optimale resultaten te behalen bij diverse huidproblemen. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van IPL in motion en biopolar RF, evenals de toepassingen, innovatieve technieken en veiligheidsrichtlijnen die nodig zijn om succesvolle behandelingen uit te voeren.

Cursus IPL

De cursus bestaat uit theoretische modules en praktijkgerichte training. Je krijgt diepgaande kennis van de fysica achter het IPL in motion systeem en de biopolar RF technologie, inclusief hun werkingsmechanismen, energie-instellingen en behandelprotocollen. Daarnaast leer je hoe je een grondige huidanalyse uitvoert om de meest geschikte behandelplannen op te stellen, rekening houdend met huidcondities, huidtypes en individuele behoeften van cliënten.

Tijdens de praktijktraining krijg je de kans om hands-on ervaring op te doen met IPL in motion apparatuur met geïntegreerde biopolar RF functie. Je leert hoe je de apparatuur correct gebruikt, optimale instellingen kiest, de behandelingstechnieken uitvoert en mogelijke bijwerkingen minimaliseert. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in het communiceren met cliënten, het verstrekken van gedegen advies en het beheren van hun verwachtingen.

Bij opleidingsinstituut de Huidspecialisten leggen we de nadruk op praktijkervaring en een persoonlijke benadering. Onze ervaren docenten begeleiden je stap voor stap door het lesmateriaal, zodat je de juiste technieken en vaardigheden kunt ontwikkelen. Bovendien stellen we je in staat om te oefenen op modellen met verschillende huidtypen en huidproblemen, zodat je vertrouwen opbouwt en je vaardigheden verfijnt.

Ondersteuning na cursus

Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat van deelname van opleidingsinstituut de Huidspecialisten. Dit certificaat toont aan dat je beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om IPL in motion apparatuur met geïntegreerde biopolar RF functie op een professionele en veilige manier te gebruiken voor huidbehandelingen. Daarnaast biedt het opleidingsinstituut de Huidspecialisten ook aanvullende ondersteuning na de cursus. Je kunt altijd terecht bij onze deskundige docenten voor advies en begeleiding bij complexe cases of vragen die je hebt tijdens je praktijk. We streven ernaar om een ondersteunende gemeenschap van professionals te creëren die voortdurend leren en groeien in hun vakgebied.

Schrijf je vandaag nog in voor de cursus IPL in motion apparatuur met geïntegreerde biopolar RF functie bij opleidingsinstituut de Huidspecialisten en neem een leidende rol in de cosmetische industrie. Investeer in je kennis en vaardigheden om je praktijk te laten groeien en klanten te voorzien van de meest geavanceerde en effectieve huidbehandelingen.

Lease of gespreid betalen

Lease-optie voor apparatuur: Investeer slim in jouw toekomst
Wij begrijpen ook dat het aanschaffen van apparatuur kan leiden tot aanzienlijke investeringen. Daarom bieden we de mogelijkheid van een lease-optie voor de benodigde apparatuur. Dit stelt jou in staat om te investeren in hoogwaardige apparatuur zonder direct grote kapitaaluitgaven te doen. Met de lease-optie kun je de apparatuur gebruiken tijdens je opleiding en vervolgens de lease voortzetten zodra je je eigen praktijk hebt opgestart. Het biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om stap voor stap te groeien als huidspecialist, zonder dat je je financieel zwaar hoeft te belasten.

Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

 

Inhoud cursus IPL:

Theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Product en materiaalkennis
 • Hygiëne, Arbo en Milieu
 • Communiceren en adviseren
 • informed consent formulier
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Huid verbeterende behandelingen met de IPL
 • Behandelplan opstellen
 • Groeifasen en haarsoorten herkennen

Zeer praktijkgericht:

 • Huid- en haaranalyse (o.a. aandoeningen)
 • Oppervlakte reiniging
 • Permanent ontharen (o.a. gezicht, nek, bikini, borst en lichaam)
 • Instellen laser apparaat
 • Theorie in de praktijk oefenen

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat.

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gratis examen (intern)
 • Lessen in kleine groepen of privéles
 • Gerenommeerde vakdocenten