Skip to content

Over Opleiding Huidspecialist Mannenhuid

Eindhoven

3.440,00 incl. 21% BTW

Tijdens deze opleiding schoonheidsspecialiste leer je alles wat je nodig hebt om een professionele beauty behandelingen te geven. In het pakket schoonheidsspecialist opleiding zitten de volgende onderdelen:

 • Opleidingsboek
 • Informatiepakket en vragenformulier voor de cliënt
 • 6 Certificaten
 • gebruik reinigingsproducten
 • Gebruik verzorgingsproducten & materialen
 • Gebruik hygiëne materialen & Linnengoed
 • Huur apparatuur
 • Nazorg voor het modellen
Dagopleiding
Duur van de opleiding: 6 dagen
Lestijden: 10:00-17.00 uur
Modellen  5 voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

De huid van mannen kan net zo veel baat hebben bij TLC als die van vrouwen, en mannen kunnen zelfs vatbaarder zijn voor bepaalde huidproblemen. Daarom is het des te belangrijker dat mannen regelmatig esthetische behandelingen ondergaan. Hoewel gezichtsbehandelingen geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen, komen problemen zoals huidpigmentatie, dikte en vettigheid vaker voor bij mannen. Ongeacht het type behandeling, kan een gezichtsbehandeling de algehele gezondheid van de huid van mannen van alle leeftijden aanzienlijk verbeteren.

Verschillen tussen specialistische en spa-gezichtsbehandelingen voor mannen:

Een spa-gezichtsbehandeling is gericht op ontspanning en biedt vaak geen op maat gemaakte aanpak om specifieke huidproblemen aan te pakken, noch maakt het gebruik van hoogwaardige huidverzorgingsproducten diep doordringen in de huid. Aan de andere kant richt een specialistische gezichtsbehandeling zich op de individuele huidverzorgingsdoelen van elke klant, waarbij hoogwaardige apparatuur en producten worden gebruikt. Een specialistische gezichtsbehandeling voor mannen wordt uitgevoerd door een huidspecialiste met specialisatie.

Naast deskundige behandelaars en professionele apparatuur bieden specialistische gezichtsbehandelingen ook uitgebreide huidverzorgingsadviezen, inclusief thuisbehandelingen. Een grondige huidanalyse tijdens een specialistische gezichtsbehandeling voor mannen helpt om de beste stappen voor de huid te identificeren. Om de resultaten te behouden, wordt mannen geadviseerd de aanbevolen huidverzorgingsroutine thuis te volgen en regelmatig specialistische gezichtsbehandelingen te plannen, om de vier tot zes weken.

Aanbevolen specialistische gezichtsbehandelingen voor mannen:

Hoewel iedereen kan profiteren van een specialistische gezichtsbehandeling, zijn bepaalde huidkenmerken van mannen bijzonder geschikt voor deze behandelingen. Mannen hebben over het algemeen een hoger talggehalte, wat kan leiden tot een vette, acnegevoelige huid en grove poriën. Bovendien is de mannenhuid ongeveer 20% dikker dan die van vrouwen, waardoor diep werkzame producten nodig zijn voor optimale resultaten.

Enkele aanbevolen specialistische gezichtsbehandelingen voor mannen zijn onder andere de HydraFacial, laserbehandelingen en IPL-foto gezichtsbehandelingen. Deze behandelingen richten zich op specifieke huidproblemen zoals acne, fijne lijntjes en rimpels, en helpen de algehele gezondheid en uitstraling van de huid te verbeteren. Elke behandeling biedt unieke voordelen en kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de client.

Wat doet een mannenlijke Huidspecialist?

Huidspecialist zijn is een afwisselende, dynamische en mensgericht beroep. Het kloppende hart van een drukke shop, kliniek, spa of thuisbedrijf, je hebt de mogelijkheid om in verschillende omgevingen en gebieden te werken en met mannen uit alle lagen van de bevolking.

Een Huidspecialist biedt wellnessbehandelingen en specialistisch advies aan mannen die hun uiterlijk willen verbeteren, de uiterlijkidealen willen behouden of gewoon willen genieten van wat welverdiende zelfzorg. Een huidspecialistspecialist heeft per definitie een breed scala aan vaardigheden, van harsen en spray tannen tot permanent ontharen en gezichtsbehandelingen specifiek gericht op de mannenhuid. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Sommigen kunnen ervoor kiezen om zich te specialiseren in een nichegebied en daar de beste plek te veroveren, zoals zich specialiseren in geweldige huidverzorgingsbehandelingen voor mannen. Anderen kunnen hun vaardigheden blijven uitbreiden om ervoor te zorgen dat er altijd vraag naar hen is en kunnen meerdere diensten aan hun klanten aanbieden om ervoor te zorgen dat ze keer op keer terugkomen.

Functievoordelen:

  • Verbinding – je zult elkaar ontmoeten en impact hebben op het leven van een breed scala aan klanten. Als je een echt mensenmens bent, ben je helemaal in je element! Bovendien bouwen werknemers in een salonomgeving hechte banden op en kunnen ze vrienden voor het leven worden. Samen leren, groeien en experts worden!
  • Flexibiliteit – u kunt de behandelingen die u aanbiedt kiezen en aanpassen, wat betekent dat er nooit een saaie dag in de kliniek zal zijn! Bijscholing is altijd een optie om uw aanbod te upgraden (en belangrijk om bij te blijven met de huidige trends en populaire diensten).
  • Word je eigen baas – als je het daarentegen leuk vindt om zelfstandig te werken en de freelance levensstijl op te zoeken, kun je ervoor kiezen om als mobiele specialist te gaan werken of een bedrijf aan huis op te zetten.
  • Betekenisvol – de ogen van een klant zien oplichten bij het werk dat je doet, en weten dat je een positieve invloed op hun leven hebt gehad, zorgt voor een ongelooflijk lonende werkdag. Wanneer je uitstekende kennis en vaardigheden combineert met je liefde voor mensen, ga je elke keer dat je de salon verlaat met een enorm gevoel van voldoening naar huis!

Hoe word ik een Huidspecialist voor de mannenhuid?

​Als Huidspecialist kun je het expertise kiezen dat je wilt. Je kunt ervoor kiezen om je op één gebied te specialiseren en de go-to-master te worden, of je talenten te verbreden en een scala aan diensten aan te bieden aan klanten die alles willen!

inhoud:

   • Voorbereiding
   • Anatomie
   • Oppervlaktereiniging
   • Dieptereiniging (peelings)
   • Klantenkaart
   • Gezichtsspieren
   • Gezichtsmassage (optioneel)
   • Maskers
   • Harsen & waxen
   • Epileren & verven
   • Productkennis
   • Acne behandelingen met cold plasma
   • Hydra facial
   • Keuzeonderdeel (permanent ontharen)
   • Keuzeonderdeel (acne behandeling of microneedling)
   • Nabehandeling 

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u vier certificaten

Verplichte voorkennis of opleiding

U heeft voor deze cursus geen verplichte vooropleiding nodig

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Lease & gespreid betalen

Lease-optie voor apparatuur: Investeer slim in jouw toekomst
Wij begrijpen ook dat het aanschaffen van apparatuur kan leiden tot aanzienlijke investeringen. Daarom bieden we de mogelijkheid van een lease-optie voor de benodigde apparatuur aan vanaf €5000,-. Dit stelt jou in staat om te investeren in hoogwaardige apparatuur zonder direct grote kapitaaluitgaven te doen. Met de lease-optie kun je de apparatuur gebruiken tijdens je opleiding en vervolgens de lease voortzetten zodra je je eigen praktijk hebt opgestart. Het biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om stap voor stap te groeien als huidspecialist, zonder dat je je financieel zwaar hoeft te belasten.

Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

 

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gratis examen (intern)
 • Lessen in kleine groepen of privéles
 • Gerenommeerde vakdocenten

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.