Skip to content

Over 2 daagse cursus micro haar pigmentatie incl. startpakket & pmu pen

Eindhoven

2.860,00 incl. 21% BTW

In het pakket zitten de volgende onderdelen:

Dagopleiding
Duur van de opleiding: 2 dagen
Lestijden: 10:00-15.00 uur
Modellen  1  voor praktijk

Wat bieden wij:

Voor iedereen toegankelijk

Gelijk aan MBO niveau. Voor deze cursus is geen verplichte vooropleiding nodig.

Waardevol diploma

Incl. examen. Niet geslaagd? Gratis herexamen.

Voorziening

Koffie, thee water zijn inbegrepen.

Doelstelling

De cursus én de apparatuur zijn bedoeld ter uitoefening in beroep of bedrijf.

Kwalitatief hoogstaand onderwijs

Ons cursusmateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met de laatste wetgevingen en belangrijke evoluties in je vakgebied.

Geen onvoorziene kosten

Kant en klare pakketten.

Cursus Micro haar pigmentatie (MHP)

Micro haar pigmentatie is tegenwoordig een van de meest populaire behandelingen voor mensen die lijden aan haaruitval. De cursus Micro haar pigmentatie kan een uitstekende aanvulling zijn voor diegenen die hun vaardigheden en kennis op het gebied van schoonheid en esthetiek willen verbeteren.

Hoe werkt micro haar pigmentatie

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wat micro haar pigmentatie is en hoe het werkt. Het is een techniek waarbij kleine pigmenten in de hoofdhuid worden geïmplanteerd, waardoor de illusie van natuurlijk haar terugkomt. Het kan ook gebruikt worden voor andere toepassingen zoals het opvullen van littekens op het hoofd. Het is een uitdagende behandeling die vereist dat de behandelaar nauwkeurig kan werken en begrijpt hoe het pigment kan worden toegepast om het optimale resultaat te krijgen. Dit is waar de cursus Micro haar pigmentatie nuttig kan zijn. Door deze cursus te volgen, kan men leren de beste technieken toe te passen en de fijne kneepjes van deze behandeling onder de knie te krijgen. In het kort, de cursus Micro haar pigmentatie is een geweldige aanvulling voor degenen die hun praktische kennis willen uitbreiden en hun kansen op een veelbelovende carrière in de pmu industrie willen verbeteren.

microhaar pigmentatie aantal behandelingen

Micro Haar Simulatie (scalppigmentatie) geeft je als permanente make-up specialist de mogelijkheid en de vrijheid om de meest natuurlijke haarsimulatie te creëren. Met deze techniek voeg je extra waarde toe aan je shop of salon. En aan de resultaten voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke klanten.

 • Sessie 1 initiële behandeling
 • Sessie 2 extra dichtheid
 • Sessie 3 optimaliseren resultaat (min 4 tot max 6 weken na de eerste sessies)

Zowel mannen als vrouwen met dun haar of weinig haar kunnen een verhoging van de dichtheid met micro haar overwegen. De puntjes die in de huid worden gezet zorgen ervoor dat de huid minder zichtbaar zal zijn. Hierdoor zullen de bestaande haren voller. Door de hoofdhuid donkerder te maken met scalppigmentatie zal er minder contrast zijn tussen de haarkleur en de huidskleur. Hierdoor zal de reflectie van de hoofdhuid afnemen en de illusie ontstaan van een vollere haardos.

Shaven look
Microscalp ofwel Micro Haar Pigmentatie (MHP) is een relatief nieuwe oplossing voor optische vermeerderen van haar. Er wordt een uitstraling van een geschoren look gecreëerd, in slechts 3 behandelingen. Ook kunnen littekens minder opzichtig worden gemaakt. Haar pigmentatie kan worden toegepast bij gedeeltelijke- en volledige kaalheid. Het camoufleert kaalheid en littekens en geeft een realistische illusie van echt haar. micro haar pigmentatie wekt de illusie van hele korte stoppeltjes, waaraan je eerst zou moeten voelen om het verschil met echt haar te merken. Bij micro haar pigmentatie worden semi-permanente / biologische pigmenten gebruikt, dus de cliënt heeft altijd de keuze om zijn (of haar) haarlijn in de toekomst aan te passen of zelfs om de pigmenten gaandeweg op een geheel natuurlijke wijze weer te laten verdwijnen. Met een specifieke permanente make-up techniek worden hele korte haartjes op de hoofdhuid gepigmenteerd. Door deze combinatie geven ze de uitstraling van echt haar. Deze micro haar pigmentatie behandeling is niet pijnlijk of gevoelig en geeft direct een mooi resultaat.

Test behandeling: Deze micro haar pigmentatie test behandeling is enkel bedoeld voor diegenen die bang zijn voor allergische reacties en tijdens de intake voordat we aan de behandeling starten. Deze test geeft geen optisch resultaat. Mocht je na de micro haar pigmentatie testbehandeling een zone willen boeken, wordt de prijs in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van je behandeling, wanneer je deze binnen een jaar ondergaat.

Het lesprogramma bestaat o.a. uit:

Dag 1: Theorie

 • Kennis van de huid
 • PMU pen
 • Reinigen van de huid
 • anatomie van de huid
 • contra indicaties
 • GGD erkenning
 • van intake tot aan nazorg
 • het proces
 • Kleurbepaling
 • pré-draw
 • werkwijze
 • apparaat introductie
 • oefenen op latex

Dag 2:

Praktijk oefenen op een model onder begeleiding van een docent. Je zult samen met de docente de behandeling uitvoeren. Waarbij de docente niet van je zijde wijkt en iedere stap aan je laat zien.

Certificaat

Certificering wordt verleend na succesvolle afronding. Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen waarbij een voldoende wordt behaald van 80%. U kunt dit examen zo vaak opnieuw afleggen als nodig is om te slagen. Na afronding van de opleiding ontvangt u één certificaat.

Afgestudeerd bij de Huidspecialist opleidingen

Als je eenmaal student bent, ben je student voor het leven. We bieden ook na de training ondersteuning aan al onze studenten, eenmaal afgestudeerd aan een van onze opleidingen,  krijg je de ondersteuning die nodig is om een succesvolle behandeling neer te zetten in je salon.

Gespreid betalen

Geniet nu van de vrijheid om te leren en groeien op jouw eigen tempo, zonder je zorgen te maken over de kosten. Bij ons is het mogelijk om gespreid te betalen voor zowel de cursus als de benodigde apparatuur. Met onze flexibele betalingsoptie, kun je de kosten spreiden over meerdere termijnen, waardoor de financiële druk verlicht wordt. Of je nu kiest voor een maandelijkse of kwartaalbetaling, je hebt de controle over je betalingen en kunt je focussen op je leertraject. Zo wordt het behalen van nieuwe vaardigheden toegankelijker dan ooit tevoren.

Stap voor stap investeren in je toekomst is onze missie. Ontdek de mogelijkheid tot gespreid betalen en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus. Neem de eerste stap in je leerreis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de financiële last!

Waarom kiezen voor de Huidspecialist opleidingen?

 • Kwalitatieve opleidingen
 • Betaalbare prijzen
 • Duidelijke uitleg
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gratis examen (intern)
 • Lessen in kleine groepen of privéles
 • Gerenommeerde vakdocenten