Skip to content

Picolaser

De Picolaser van de Huidspecialisten in Valkenswaard (bij Eindhoven) is een picoseconde laser met 3 golflengten en een hoog piekvermogen.

Picoseconde lasers bestaan nog geen 10 jaar en worden gekenmerkt door het vermogen om een extreem korte pulsduur te genereren in het picoseconde domein. Dit betekent dat het licht dat uit de laser komt eenmaal toegepast in een gepulseerde modus, het reist met een snelheid van bijna 1 biljoenste van een seconde. Deze snelheid zal enkele “schokgolven” in het beoogde weefsel genereren die leiden tot mechanische breuk van de inktdeeltjes zonder dat veel warmte hoeft te worden gegenereerd. De doelwitten zijn inktdeeltjes in tattoos en de kleine melanosomen die het pigment melanine bevatten. De Picolaser is daarom de beste behandelingskeuze voor tattoos (zowel amateur als professioneel) en alle pigmentatieproblemen van melasma, hyperpigmentatie, post-inflammatoire hyperpigmentatie, naevus van Ota en vele andere aandoeningen. De 3 golflengten van de picolaser omvatten de 532 nm die wordt gebruikt voor rode, oranje en paarse tatoeages, evenals oppervlakkige pigmentatie, aangeduid als “epidermaal”. De 755 nm golflengte in de Picolaser wordt gebruikt voor groene en blauwe kleurtatoeages en de 1064 nm golflengte wordt gebruikt voor zwarte tatoeages of diepere pigmentatie vaak aangeduid als “dermale”.

De Picolaser heeft ook een specifiek handstuk handstuk. Dit is een uniek handstuk dat wordt geleverd in 2 golflengten de 532 en 1064 nm. Het creëert een zeer geavanceerde microscopische verwonding in de huid die uiteindelijk leidt tot een gladdere huid, een gelijkmatigere toon en een beter collageen. De Picolaser handstukken worden daarom gebruikt bij acne littekens, vergrote poriën, ongelijkmatige toon en pigment, striae, doffe huid en algemene gezichtsverjonging.

De Picolaser behandeling is pijnloos en snel gezien de mogelijkheid om een snelheid van maximaal 10 Hz per seconde te gebruiken, wat betekent dat elke behandeling ergens tussen de 5 minuten en een half uur duurt, afhankelijk van de aandoening. De Picolaser is een van de meest geavanceerde picoseconde lasers die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.