Skip to content

Tattoo apparaat

Wat is Picosecond laser voor tattoo apparaat?

De picosecondlaser is een Tattoo apparaat voor tatoeageverwijdering en pigmentatie. Het Tattoo apparaat richt zich selectief op pigmenten in de huid. Pigment kan natuurlijk zijn, zoals een donkere vlek die zich na verloop van tijd vormt of het kan pigment zijn dat aan de huid wordt toegevoegd, zoals bij tattoos. Het Tattoo apparaat raakt het pigment en verbrijzelt het in kleine deeltjes die niet langer door de huid worden gezien. De kleinere fragmenten worden vervolgens afgebroken in het lichaam. 

Wat kan er behandeld worden met de Picosecond laser?

Het Tattoo apparaat wordt gebruikt in de kliniek van de Huidspecialisten, in Valkenswaard voor opleidingen en de behandeling van tatoos en goedaardige gepigmenteerde huidlaesies. De beslissing om de opleiding en te behandelen met het Tattoo apparaat is gebaseerd op diagnostische evaluatie en overweging van alle cliëntfactoren tijdens het consult. 

Welke soorten tattoos kunnen worden behandeld? 

Veel soorten tatoos kunnen worden behandeld, waaronder professionele, amateuristische, traumatische en zelfs recalcitrante tattoos. Vaak behandelen we tatoos die oudere tatoos bedekken of een klein deel van een tatoeage. Recalcitrante tatoos zijn tatoos waarvan is bewezen dat ze resistent zijn tegen nanoseconde laserbehandeling. (Resultaten kunnen hierbij per persoon verschillen)

Waarom geeft Picosecond een snellere verwijdering van tatoos?

Het Tattoo apparaat heeft het vermogen om de inkt in de tatoeage in kleinere fracties te verbrijzelen, zodat het lichaam de inkt sneller kan verwijderen, waardoor er minder behandelingen nodig zijn en de tatoeage sneller zal vervagen. 

Het verschil tussen Picosecond en Nanosecond-lasers voor het verwijderen van tatoos 

Het grote verschil tussen een Nanosecond- en Picosecond-apparaat is de snelheid waarmee elk apparaat energie levert. De veel hogere snelheid van de Picoseconde resulteert in een snellere verwijdering van pigment, met minder pijn en een snellere genezing/hersteltijd. 

  • Nanoseconde (langzamere puls) gemeten in nanoseconden, een miljardste van een seconde 
  • Picoseconde (snellere puls) gemeten in picoseconden, een biljoenste van een seconde 

Met beide lasers levert de laser energie in de huid die een foto akoestische impact creëert die de pigmentdeeltjes in tatoeage-inkt breekt, dit versplintert de inkt in kleinere deeltjes die je lichaam vervolgens verwijdert.  Een nanoseconde-laser breekt de inkt op in kleine deeltjes en een Picosecond-laser kan deze in nog kleinere deeltjes breken, zodat ze nog sneller kunnen worden afgebroken.  Bij de Huidspecialisten in Valkenswaard (dicht bij Eindhoven en Lommel) hebben we beide soorten lasers en ons team is zeer bekwaam in het geven van opleidingen en behandelingen. Wij kunnen in elk geval de beste behandeling adviseren voor onze cursisten. 

De tattoo laser heeft een in de hand te houden laserhandstuk en kan alle delen van het lichaam behandelen. 

tatoeage verwijdering

Is de Picosecond laser veilig voor alle huidtypes?

De picosecond-behandeling is geïndiceerd voor alle huidtypes. In het ideale geval zou de geselecteerde golflengte voor het verwijderen van tatoos, goed door het tatoeagepigment worden geabsorbeerd, en minder door andere chromoforen in de huid. Absorptie van straling door de meeste pigmenten in amateur- en professionele tatoos is sterk. Daarentegen heeft de omringende huid die melanine bevat een zeer brede absorptieband. Andere chromoforen in de huid, zoals bloed, zouden weinig tot geen absorptie van licht binnen de geselecteerde golflengte moeten hebben.

Behandeling van tatoos kan daarom worden uitgevoerd met minimale nadelige effecten op normale huidstructuren.

Wat zijn de Picosecond-golflengten?

Het tattoo apparaat heeft twee golflengten 532 nm en 1064 nm. Omdat laserlicht selectief wordt geabsorbeerd door het beoogde pigment met minimaal effect op het omringende weefsel. De dubbele golflengten van de picosecond maken het mogelijk om veelkleurige tatoos, moeilijke tatoos en goedaardige gepigmenteerde laesies op elk huidtype te verwijderen.

Wat is het effect van de pulsduur op de effectiviteit van tatoeageverwijdering?

Om effectief te zijn, moet de duur van de laserpuls korter zijn dan de thermische relaxatietijd van het doel, dat de laserstraling absorbeert om de thermische schade te beperken en de omliggende huidstructuren te sparen. Het tattoo apparaat heeft ultrakorte picoseconde pulsen en zorgt voor een sterke fotoakoestische impact. Dit is nodig om pigmentdeeltjes te breken in kleinere deeltjes dan andere lasers, met lagere energieën.

De relaxatietijd van een doel wordt bepaald door zijn grootte. Door de absorber in kleinere deeltjes te fragmenteren, kunnen de fagocyten in het bloed de gefragmenteerde deeltjes effectiever verwijderen. Omdat de golflengte en pulsduur van de laser nauwkeurig worden gecontroleerd, kan de behandeling van gepigmenteerde laesies en tatoos met minimale energie worden bereikt. Het resultaat is een verminderd risico op nadelige effecten op huidstructuren.

Wij zoeken een schoonheidsspecialiste!

Wil jij deel uitmaken van team op gebied van gespecialiseerde beauty opleidingen en behandelingen? En ook nog eens een goed salaris verdienen? Wellicht zijn wij op zoek naar jou!

Feiten

40% kortere picoseconde-pulsen betekenen een effectieve, maar lagere energie voor minder risico op bijwerkingen. 86% van de tatoos was goed verwijderd in slechts 6 behandelingen Het tattoo apparaat van de Huidspecialisten behandelt het breedste scala aan tatoeagekleuren, in minder behandelingen met betere resultaten en minder ongemak.

Extra beurskorting april

Bij aankoop van apparatuur krijgt u nu de gehele maand april een gratis online cursus cadeau.